Uutiset / 2007 / JJK ja HJK iskevät yhteen cup-jännärissä

27.09.2007

 

Harjun stadionilla kohtaavat torstaina Helsingin ja Jyväskylän Jalkapalloklubit. Ykkösessä pelaava JJK koettaa kaataa Veikkausliigassa pelaavaa seuranimikaimaansa HJK:ta yli 5000-tuhatpäisen ennätysyleisön edessä.

Jyväskylässä eletään futisbuumissa – JJK on taistellut koko kauden Ykkösen kärkipäässä noususta ja nyt cupissa välieräpaikasta. Liigakarsintahaaveet ovat kokeneet hieman vastatuulta syksyn tappioputken myötä ja nyt seura katsoo entistä enemmän cupiin ja koettaa tehdä siinä kisassa kolmatta yllätystään. JJK näet on tiputtanut jatkosta jo kaksi liigaseuraa TPS:n ja MyPa:n. Näin HJK:ssakaan ei sorruta aliarvioimaan jyväskyläläisiä.

– Matkasimme jo keskiviikkona Jyväskylään valmistautumaan otteluun. Vietämme yön Laajavuorella, ettei ottelupäivälle tule raskasta matkantekoa. Kaikki pelaajat tietävät ottelun tärkeyden, sillä nyt pelataan itsellemme ensi kauden eurocup-paikkaa, toteaa HJK:n joukkueenjohtaja Markku ”Peltsi” Peltoniemi.

JJK:n meno Ykkösessä on hyytynyt pahasti syksyn ratkaisupelien alla. Takana on kolmen pelin tappioputki, jossa jyväskyläläiset ovat hävinneet Atlantikselle, TP-47:lle ja FC Hämeenlinnalle. Kuivan kauden takia JJK on jäänyt RoPS:n ja KuPS:n taa ja menettänyt käytännössä mahdollisuudet karsijan paikalle. Teoriassa se on toki mahdollista, mutta se vaatii KuPS:n totaalista romahtamista loppukaudella. Cupissa sen sijaan meno on ollut tappiotonta ja JJK:n käsittelyssä on kaatunut Veikkausliigan kärkipään TPS sekä 2005 mestari MyPa.

TPS:n kaadossa olivat pääosissa JJK:n kärkipari Babatunde Wusu-Tommi Kari, joka on survonut Ykkösessä yhteensä 25 maalia. Turkulaiset eivät saaneet kuriin kaksikkoa, mutta Klubissa aiotaan pitää nämä herrat erossa pahanteosta.

– Meillä on tarkat tiedot JJK:n heikkouksista ja vahvuuksista ja se on tiedossa, että kärkipari Wusu-Kari on heidän vaarallisin osansa, HJK-luotsi Aki Hyryläinen toteaa.

HJK pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä maanantainen voitto Interistä oli seuralle todella tärkeä. Klubi sai viimein myös maalihanoistaan ruosteet potkittua pois ja se teki hyvää pelaajien itsetunnolle.

– Inter-voitto tuli tärkeään paikkaan ja oli helpottavaa voittaa pitkästä aikaa. Keskiviikkoisissakin treeneissä näki, että on vapautuneempi fiilis, puolustaja Iiro Aalto toteaa.

Inter-ottelun toisen osuman tekijä Dawda Bah ei saa edustaa HJK:ta cupissa, sillä hän ehti pelata kisassa jo KPV:n riveissä. Sama pätee Valeri Minkeseen, joka pelasi cupia AC Oulun paidassa. Terveystilanne Klubilla on ennallaan ja sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Erfan Zeneli ja Timo Marjamaa.

JJK:lta ottelusta puuttuvat Niko Leppänen joka ehti edustaa FC Lahtea jo aikaisemmin cup-kilpailussa ja pelikiellossa oleva Lassi Lehtonen.

Todennäköiset kokoonpanot:

JJK                   HJK

Salkojärvi         Wallen
Latikka             Kamara
Häkkinen          Aalto
Sinisalo             Nurmela 
Hannula            Smith
Pulkkinen          Aho
Lähitie              Raitala
Kotamäki          Haapala
Järvinen            Halsti
Wusu                Sorsa
Kari                  Vuorinen

Suomen cupin 8. kierroksen ottelu JJK-HJK pelataan Jyväskylän Harjun stadionilla torstaina alkaen klo 16.30.

www.hjk.fi / fcjjk.com