Uutiset / 2007 / Atlantis kaatui Tunden kahdella maalilla 2-0 (1-0)

03.06.2007

Aurinkoinen ja hyväkuntoinen Harju ja runsas yleisömäärä siivittivät JJK:n mainioon esitykseen sarjan kakkosta Atlantista vastaan. JJK ei ollut kauden kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan pystynyt vielä maalintekoon hyvien vierasesitysten tapaan mutta sunnuntai-ilta kirkasti tilanteen tältäkin osin.

”JJK:n kärjet (Wusu ja Kari) pelasivat hyvin ja he tekivät töitä laajalla säteellä”, Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen kehaisi JJK:n kärkikaksikkoa ottelun jälkeen. ”Tunde” iski ensimmäisen maalin 25. minuutilla kun Tommi Kari jatkoi pallon mainiosti Wusulle jonka hyvä sijoitus ohitti Atlantis-vahti Unisa Banguran. JJK:n hyvään pelivireeseen päässyttä maalivahti Matti Salkojärveä testattiin 37. minuutilla mutta hieno vastaantulo pelasti tilanteen ja nollasi samalla Atlantiksen ensimmäisen jakson yrityksen.

Lyytikäinen näki joukkueensa taistelleen hyvin ensimmäiset 30 minuuttia mutta maali taittoi hieman selkärankaa. ”JJK oli kurinalainen joukkue joka pelasi hyvin. Hallitsimme peliä mutta emme onnistuneet maalinteossa”.

Wusu iski toistamiseen 65. minuutilla läpiajon päätteeksi kun hyvä pallonsuojaus ja tarkka sijoitus maalin vasempaan alanurkkaan varmistivat JJK:n 2-0 kotivoiton.  ”Hyvä voitto ja taistelu”, JJK-käskijä Ville Priha iloitsi pelin tauottua. ”Atlantis on taitava ryhmä mutta selviin maalintekopaikkoihin he eivät kuitenkaan päässeet. Erikoistilanteet olivat heillä vaarallisia. Saimme toisella jaksolla runsaasti paikkoja vastaiskuihin ja toinen maali helpotti tilannettamme”, Priha tuumasi.

Lassi Lehtosen aikainen loukkaantuminen 18. minuutilla ei vaikuttanut JJK:n onnistuneeseen puolustuspeliin sillä Juha-Matti Häkkinen (kuva) korvasi kapteenin poissaolon erinomaisesti. Matti Salkojärvi jatkoi maalin suulla tarkasti ja kärkikaksikko Wusu-Kari aiheutti aktiivisuudellaan Atlantis-puolustukselle jatkuvaa kiirettä. Matti Lähitien ensiesiintyminen kotiyleisön edessä oli myös lupauksia antava JJK:n keskikentällä sillä Lähitie rytmittää peliä hienosti.

Harjun stadionille tuodut 400 lisäpaikkaa ns. aurinkokatsomona täydentävät mainiosti hieman yli 2.000 paikkaista katettua pääkatsomoa. Aurinkokatsomo on käytössä Suomen Cupin ottelussa torstaina ja sarjaotteluissa vähintään 15.8. saakka.

JJK: Salkojärvi, Hannula, Sinisalo, Lehtonen (18. min J-M. Häkkinen), Latikka, Järvinen, Kotamäki, Lähitie, Pulkkinen (67. min Alhonen), Wusu (83. min Karlstedt) ja Kari.

Yleisömäärä: 1.579