Tyhjin käsin kotimatkalle Rovaniemeltä

24.10.2020

Tänään ei ketuille saatu kotiintuomisia napapiiriltä. Sarjan paras kotijoukkue JJK jatkoi vaikeaa vieraspelisaldoaan ja joutuu jälleen kerran taipumaan vieraskentällä lukemin 4-1.

Kotijoukkue RFA esiintyi tänään isännän elkein Rovaniemen Keskuskentällä kirpeässä säässä pelatussa kamppailussa. RFA jätti etenkin ensimmäisen 20 minuutin aikana JJK:n täysin aseettomaksi ja vyörytti vauhdilla hyökkäyksiään kohti kettumaalia.

Ensimmäinen osuma syntyy, kun U17-maajoukkuemies Otto Kemppainen pääsee tykittämään pelivälineen oikealta voimalla ohi Aati Riihimäen, kun pelikello näyttää 12 minuutin verran. Viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue tulee jälleen. Vasemmalta laidalta useaan otteeseen vaarallisesti noussut Tuomas Kaukua tarjoilee Veka Pyynylle, joka pelaa itsensä vetopaikkaan rangaistusalueen sisällä ja lisää johtolukemiksi jo 2-0.

Ottelun edetessä myös JJK alkaa saada rivinsä ojennukseen ja peli alkaa kulkea paremmin. 22. minuutin kohdalla Joel Pasanen pääsee riistämään pelivälineen hyökkäysalueella ja Eero Ylönen laukoo tulisesti. RFA-maalia vartioinut Matias Niemelä torjuu kuitenkin vedon yli päätyrajasta.

Ottelun 26. minuutilla kotijoukkue on lähellä lisätä jälleen johtoaan. Riihimäki on kuitenkin hereillä ja tulee peittämään juuri sen verran, että RFA-hyökkääjän veto lipuu vasemmalta ohi maalin. Tauolle siirrytään 2-0-johdossa.

Toinen jakso käynnistyy ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä, mutta niin vaan kotijoukkue pääsee rokottamaan jälleen. RFA sahaa läpi kettupuolustuksen ja maajoukkuehyökkääjä Sampo Alalla on helppo työ pistää pallo lähes tyhjään maaliin.

68. minuutin kohdalla vierasjoukkue saa vihdoin tulosta: vaihdosta juuri sisään tullut Eduard Ciriaco tarjoilee nopean vastahyökkäyksen päätteeksi nappikeskityksen suoraan Robin Saastamoisen päähän, eikä kapteeni paikassaan erehdy. 3-1 -kavennusosuma on yksinään maalipörssin kärjessä majailevalle Saastamoiselle jo kauden 13.

Kavennus jää kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä Joona Itkonen rikkoo toisessa päässä rangaistuspotkun arvoisesti ja pallo viedään pilkulle. RFA:n sisäisen maalipörssin kärkimies Jarkko Luiro pistää pallon varmasti maaliin ja sinetöi ottelun loppulukemiksi 4-1.

– Pelin alku oli meillä todella vaikea. Emme saaneet prässiämme toimimaan lainkaan ja jouduimme juoksemaan paljon pallon perässä. Jouduimme tekemään siinä sitten vähän muutoksia ja ennen kuin se alkoi näkyä pelissä, vastustaja pääsi rokottamaan. Toinen jakso olikin sitten jo paljon parempi, saatiin luotua maalipaikkoja ja puolustettua myös aktiivisemmin. RFA oli kuitenkin tänään sen verran hyvä, että me ei oikein päästy tuloksellisesti missään vaiheessa peliin mukaan, päävalmentaja Basam Elfald harmittelee.

Sarjan parhaan kotijoukkueen JJK:n vaikea vieraspelisaldo saa näin jatkoa, sillä edellinen täysi pistepotti on lähtenyt matkaan Pietarsaaresta heinäkuussa. Voiton myötä RFA nousee tasapisteisiin ja paremman maalieron turvin ohi JJK:n sijalle kolme.

JJK:n kausi päättyy GBK:n vieraana Kokkolassa lauantaina 7.11. klo 14.

RFA - JJK 4-1 (2-0)

1-0 12' Otto Kemppainen

2-0 17' Veka Pyyny

3-0 53' Sampo Ala

3-1 68' Robin Saastamoinen (Eduard Ciriaco)

4-1 71' Jarkko Luiro (RP)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Sami Nissinen (v), Severi Vielma, Juho Luoma (66')(v), Joona Itkonen (83'), Ville Kirvesoja, Tuomas Koppelomäki (73'), Eero Ylönen (46'), Joel Pasanen, Robin Saastamoinen

Vaihdossa: Tatu Österlund, Eduard Ciriaco (66'), Jaakko Björn (46'), Maxime Nzeza (73'), Lauri Paananen (83')