JJK-Jaro: Tuomanen odottaa joukkueelta kauden parasta

11.03.2011

Jukka-PekkaTuomanenKeskikenttätaistelija Jukka-Pekka Tuomanen povaa JJK:n komentavan lauantain
Liigacup-näytöstä isännän ottein.

J-P Tuomanen odottaa vesi kielellä lauantain Liigacup-vääntöä entistä seuraansa Jaroa vastaan. Ylimääräistä hehkua lisää ennen kaikkea pelipaikka, Jyväskylän Vehkalampi.

– Aika mukavaa on kyllä, ettei tarvitse mihinkään reissata. Ihan riittävästi on saanut bussissa istua jo tässä vaiheessa kautta. On kiva hiipiä omaan Harjun koppiin ja siirtyä siitä sitten ennen lämmittelyä Vehkalammelle, Tuomanen maiskuttelee.

JJK esiintyy lauantaina ensimmäistä kertaa kaudella 2011 jyväskyläläisyleisölle. Tuomanen povaa kotikatsomolle karkkipäivää.

– Tottakai me halutaan jatkaa Liigacupissa ja myös Suomen cupiin jatkopaikka toisi apuja. Huomenna tarvitaan tulos. Uskon että me pelataan ehjä 90-minuuttinen, voitetaan 2-0 eikä anneta Jarolle yhtään maalipaikkaa.

Aleksei Eremenkon valmentama vierasjoukkue koostuu pallollisena taitavista pelaajista ja Tuomanen odottaa vastustajalta tuttua lyhtysyöttöpeliin pyrkivää pelitapaa, jossa vastustajan pelinrakentelua prässätään aktiivisesti ylhäältä. JJK:lle korkea prässi on ollut monesti myrkkyä, ja Liigacupissa verkot ovat pölisseet molemmissa päissä. Tuomanen näkee kuitenkin parjatun joukkuepuolustuksen kehittyneen viime vuodesta.

– Onhan se ihan selvää, että me ollaan päästetty liikaa maaleja. Mutta mun mielestä me ollaan puolustettu joukkueena paremmin kuin viime vuonna, maalit ovat tulleet paljolti henkilökohtaisista virheistä. Parempi että ne virheet tulee nyt kuin kesällä.

Tuomanen saapui Jyväskylään reilut kaksi vuotta sitten juuri Pietarsaaresta ja Jarosta. Haastavan avauskauden jälkeen mies sementoi viime kaudella paikkansa Kettupaitojen keskikentällä ja pelasi keskikentän nelikosta selkeästi isoimmat minuuttimäärät. Nyt taistelu keskikentän pelipaikoista on entistä kovempaa, kun kirittäjiksi saapuivat huippumiehet Korte ja Gruborovics. Tuomanen ottaa haasteen ilolla vastaan.

– Se on vain hyvä asia. Viime kaudella kehitettiin laukausta, nyt on isona projektina nopeusominaisuuksien parantaminen. En ole koskaan ollut mikään raketti. Pelaajalle kilpailutilanne on erittäin hyvä, se pakottaa kehittämään itseä.

 

JJK-Jaro Vehkalammella lauantaina klo 14.