TPS-JJK: Loistava voitto Turusta!

21.05.2012

JJK otti maanantaina mahtavan voiton Turun Palloseurasta oltuaan huikeassa tapahtumarikkaassa trillerissä parempi lukemin 2-3!

Maalinteossa onnistuivat JJK:lta Jordi van Gelderen, Babatunde Wusu ja Tamás Gruborovics. Isäntien maaleista vastasivat Mika Ääritalo ja Petteri Pennanen. Lisäksi aivan varsinaisen peliajan viime hetkillä Janne Korhonen torjui Toni Kolehmaisen pilkun.

Ottelun alkuminuutit olivat tasaiset ja molemmat olivat varsin aktiivisia. Ensimmäistä maalia ei tarvinnutkaan odottaa kauan: kun seitsemän minuuttia oli takana, haparoi kettukippari Janne Korhonen hieman ulostulossaan ja pallo päätyi Mika Ääritalolle, joka kiitti ja laittoi lukemiksi 1-0. Heti maalin jälkeen isännillä oli toinenkin hyvä paikka, mutta Korhosen hienon jalkatorjunnan ansiosta tuloksena oli vain kulmapotku.

Maalin jälkeen TPS:n rynnistys hiljalleen tasoittui ja myös JJK pääsi paremmin peliin mukaan. Peli oli kaiken aikaa aktiivista ja yritteliästä molemmilta ja paikkoja nähtiinkin molemmissa päissä. Seuraavaa maalia saatiin kuitenkin odottaa yli puolen tunnin kohdalle. Kun taulussa oli 32 minuuttia, iski tuore hollantilaisvahvistus JJK:lle jo toisen maalinsa neljännessä ottelussaan: jälleen keskikentällä pelannut van Gelderen oli hiippaillut kulmatilanteessa takatolpalle ja ohjasi Mikko Innasen kulmapotkun maalin perukoille.

Edellisestä maalista ehti kulua vain muutama minuutti, kun JJK iski toistamiseen. Kaudet 2009 ja 2010 TPS-paidassa pelannut Babatunde Wusu kuritti entistä seuraansa puskemalla Gruborovicsin hyvän keskityksen maaliin 38. minuutilla – niinpä JJK oli noussut vain reilussa viidessä minuutissa komeasti takaa-ajoasemasta johtoon!

Kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä enää muutama minuutti, palkitsi erotuomari Ville Nevalainen Sami Rähmösen jo toisella keltaisella tämän tultua tilanteeseen turhan korkealla jalalla ja kolhaistua Antto Tapanista nappulatossullaan päähän. Niinpä Rähmönen poistui suihkun puolelle ja JJK:lle oli tiedossa koko toisen puoliajan pelaaminen miehen ylivoimalla. Tämän jälkeen Mikko Manninen oli vielä päästä tuikkaamaan hänkin maalin entisen seuransa verkkoon – TPS-puolustus kuitenkin selvitti tilanteen. Puoliajan viimeisillä minuuteilla ei enää maaleja nähty, joten tauolle mentiin kettupaitojen 1-2-johdossa.

Toiselle puoliajalle TPS tuli hurjalla taisteluilmeellä ja painoi peliä rajusti JJK:n päähän aivan alkuhetkistä asti. Jo puoliajan ensimmäisten minuuttien aikana JJK-maalilla oli useampikin vaarallinen tilanne – numerot kuitenkin pysyivät vielä muuttumattomina.

Vaikka isännät pelasivat yhden miehen vajaalla, ei sitä kenttätapahtumien perusteella olisi uskonut. TPS vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti ja kettupuolustuksella oli täysi työ pitää valkomustat kurissa.

Lopulta 77 minuutilla kotijoukkueen takaa-ajo tuotti tulosta: Petteri Pennanen laukoi vasemmalta boksin rajoilta komeasti pallon voimalla maaliin. JJK ei antanut kotijoukkueen kuitenkaan juhlia kauan, sillä vastaus tuli jo seuraavalla minuutilla. Vaarattoman näköisestä tilanteesta Tamás Gruborovics jätti Pennasen kakkoseksi vetonsa komeudessa ja nykäisi mahtavalla kaukovedolla pallon maaliin – näin Kettupaidat olivat jälleen nousseet johtoon! Grubo nousi samalla HJK:n Joel Pohjanpalon kanssa jakamaltaan kärkisijalta yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkeen – unkarilaismaestro on jatkanut viime kauden huimaa maalitahtiaan ja on nyt osunut kuusi kertaa kahdeksassa pelaamassaan ottelussa.

Maalien jälkeen TPS jatkoi vahvaa painostustaan ja haki jälleen ahkerasti tasoitusta. Miesylivoimastaan huolimatta JJK ei saanut missään vaiheessa toisella puoliajalla peliä haltuunsa ja TPS:n hyökkäykset aiheuttivat alituiseen vaaratilanteita vieraiden maalille. Koko joukkue kuitenkin paiski töitä hartiavoimin ja niinpä TPS-vyörytys ei tuottanutkaan tulosta maalin muodossa.

Illan dramaattisuus sai kuitenkin kruununsa, kun pallo vihellettiin pilkulle aivan varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. Kun pallon taakse asettui Toni Kolehmainen, olivat vastakkain joukkueiden kapteenit. Kettukippari Janne Korhonen paikkasi pienen hapuilunsa ottelun avausmaalissa osoittamalla tiukassa paikassa mikä on miehiään – ja nappasi Kolehmaisen pilkun varmasti kiinni!

Korhosen torjuman pilkun jälkeen pelattu neljän minuutin lisäaika tuntui kestävän pienen ikuisuuden – mutta lopultakin Nevalainen vihelsti ottelun päättyneeksi! Niinpä huikaisevan dramaattisten vaiheiden ja vaikean toisen puoliajan jälkeen JJK oli lopulta 2-3-numeroin parempi ja lähti paluumatkalle kolmen pisteen kanssa!

TPS – JJK 2-3 (Ääritalo 7′, Pennanen 77′, Kolehmainen erp 90′ – 32′ van Gelderen, 38′ Wusu, 78′ Gruborovics)

Korhonen; Tapaninen (v), Reintam, Nieminen (v), Turpeenniemi; Innanen (51′ Virtanen), Tuomanen, van Gelderen (v) (55′ Poutiainen), Manninen (86′ Linjala); Gruborovics, Wusu.

Vaihtopelaajat: Viljala, Hilska, Linjala, Poutiainen, Virtanen.