Tomi Petrescu palaa kasvattajaseuraansa

23.06.2016

petrescu-palaa-jjkhon-vaaka

JJK-kasvatti Tomi Petrescu palaa Kettupaitaan pitkällä sopimuksella!

Hyökkäyspään taiturin sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi myös tulevat kaksi kautta eli aina kauteen 2018 asti! Petrescu saapuu JJK:hon tamperelaisesta Ilveksestä ja liittyy kettulauman pelivahvuuteen elokuun alussa siirtoikkunan auettua.

Vuonna 1986 syntynyt Petrescu lähti JJK:sta vuonna 2001 Englantiin ja Leicesteriin. Kaudeksi 2005 nuorukainen palasi Suomeen turkulaisen Interin riveihin. Petrescu tekikin nopeasti läpimurtonsa Veikkausliigassa ja tuli suomalaiselle futisväelle tutuksi liigakentiltä Interin lisäksi Tampere Unitedin ja FC Hongan paidassa. Kettukasvatti oli suuressa roolissa TamU:n voittaessa Veikkausliigan kaudella 2007 sekä saman kauden euro-otteluissa tehden muun muassa upean kaukolaukausmaalin ranskalaisen Bordeaux’n verkkoon.

Leicesterin lisäksi Petrescu on edustanut ulkomaan kentillä myös italialaista Ascolia, kreikkalaista Panthrakikosta sekä romanialaista CSMS Iasia. Viimeiset kaksi kautta keskikenttämies on edustanut Ilvestä, joka nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2015. Lisäksi hän on käynyt läpi kaikki nuorten maajoukkueikäluokat.

Nyt 29-vuotias Petrescu palaa Jyväskylään ja kasvattajaseuraansa.

– 15 vuotta sitten lähdin, JJK pelasi silloin Kakkosta. Sanoin lähtiessäni, että joskus vielä palaan takaisin JJK:hon – ja toivon mukaan parempana pelaajana, Petrescu naurahtaa.

– Nyt oli sen aika ja on hienoa olla taas kotona! Kun tulin Harjulle allekirjoittamaan sopimusta, tuli ihan vanhat muistot mieleen. Miten siistiä oli parikymmentä vuotta sitten päästä Unicef-turnauksessa pelaamaan Harjun nurmelle, kun normaalisti vedettiin Viitaniemen hiekkatekonurmella. Nyt on vähän samat fiilikset!

Synnyinkaupunkiin on luonnollisesti helppo tulla takaisin.

– Paljon on kavereita Jyväskylässä ja perhe asuu täällä, mukavaa että hekin pääsevät nyt katsomaan mun pelejä kotikaupungissa!

Petrescun perheellä onkin vahva tausta JJK:ssa: myös isoveljet Stefan ja Matti ovat pelanneet Kettupaidassa, isä Nellu taas on ollut useita vuosia mukana taustavoimissa. Tuttuja nimiä ja pitkän linjan JJK-laisia taustavoimissa on myös nyt Petrescun siirrossa takaisin – ja Jyväskylässä odottavat kasvattiseuran lisäksi nyt myös siviilityöt.

Särkän Jannella on ollut iso rooli siinä, että siirto saatiin tässä vaiheessa onnistumaan, joten suuri kiitos myös Jannelle yhteistyökumppaneineen siitä!

– Pelaamisen lisäksi tulen tekemään töitä OP Vakuutuksessa, Erosen Oilille puolestaan työpaikasta isot kiitokset. Työnteko pelaamisen ja treenaamisen ohella on tuttua jo Ilveksestä, että sen suhteen tämä ei ole uutta – molemmat pystyy kyllä hoitamaan, se on itsestä kiinni.

”Kotikaupungin seura Veikkausliigaan”

Petrescu on JJK:sta lähtönsä jälkeen reissannut niin Suomessa kuin Euroopassakin, mutta kasvattajaseura on ollut vuosien mittaan seurannassa.

– Kyllä mä olen JJK:ta seurannut kaiken aikaa tiiviisti ja on ollut hienoa nähdä, miten täällä on asiat kehittyneet. Moni asia on muuttunut, mutta joukkueessa on kuitenkin tuttuja jätkiä: esimerkiksi Tommin (Kari) kanssa ollaan pelattu yhdessä ihan pienestä asti ja Manunkin (Manninen) kanssa ehdin pelata monta vuotta.

– Pari kertaa pelasinkin JJK:ta vastaan ja olihan se ihan erityistä, kun on oma kasvattajaseura vastassa. Maalinteossakin olen onnistunut – ja niitä maaleja nyt ei tietenkään tuuleteta.

Viimeisimpänä takana on reilut kaksi kautta tamperelaisessa Ilveksessä ja paluumuuttajan tavoite futiksen suhteen on yksiselitteinen.

– Tulin auttamaan JJK:ta Veikkausliigaan.

– Ilveksen kanssa oli kaksi tavoitetta: ensin nousu Veikkausliigaan ja sitten liigapaikan säilyttäminen. Kumpikin tavoite onnistui ja nyt lähdetään tekemään samaa JJK:n kanssa – olisi hienoa saada kotikaupugin seura takaisin liigaan.

Petrescu kuuluu Kettupaidoissa joukkueen konkariosastolle niin ikävuosissa kuin pelikokemuksessakin mitattuna.

– Yritän tuoda mahdollisimman paljon kokemusta sekä kentällä että sen ulkopuolella. Auttaa nuorempia jätkiä kehittymään olemalla positiivisena esimerkkinä, Petrescu linjaa.

Petrescu on ensimmäistä kertaa edustuskelpoinen siirtoikkunan auettua 10.8. Harjulla pelattavassa JJK-Haka-ottelussa. Kettulauman pelit jatkuvat kuitenkin jo juhannuksen jälkeen tiistaina 28.6. reissulla EIF:n vieraaksi Tammisaareen – kotikentälle taas palataan 3.7., kun kylään tulee TPS.

jjk-puolenvuodenkausikortti-banneri-2016