Täysi pistepotti matkaan Rovaniemeltä

21.04.2024
Kuva: Vili Varjus

JJK jatkoi voittojen tiellä, kun se haki täydet sarjapisteet myös kauden toisesta ottelustaan kukistamalla Rovaniemen Palloseuran numeroin 2-3.

Hyisellä Rovaniemen Keskuskentällä pelattu matsi oli viihdyttävä ja vauhdikas, kun vastakkain asettui kaksi energistä ja hyvin valmennettua joukkuetta. JJK lähti otteluun hienoisena suosikkina ja näyttikin etenkin ensimmäisellä jaksolla heti alusta asti vahvoja, tasapainoisia otteita. Kettulauma hyökkäsi vaarallisesti, mutta myös prässäsi ja puolusti organisoidusti ja kurinalaisesti. Energinen RoPS ei kuitenkaan päästänyt JJK:ta helpolla ja taisteli loppuun asti kynsin hampain.

JJK aloitti maalinteon 11. minuutilla, kun monessa mukana häärinyt Arjan Goljahanpoor pääsee laukomaan. Alex Tolra blokkaa vedon, mutta jatkopalloon ehtii ensimmäisenä Lauri Rutanen, joka tuikkaa selkä maaliin päin kantapäällään pallon alanurkkaan.

Vartin kohdalla Aatu Manninen pääsee kokeilemaan, mutta veto viuhuu aavistuksen oikealta ohi kohteen. Reilu viisi minuuttia myöhemmin JJK saa vapaapotkun vaarallisesta paikasta, rankkarialueen kaaren tuntumasta. Manninen on jälleen pallon takana, mutta tälläkin kertaa peliväline sujahtaa ohi RoPS-maalin. Lähellä kuitenkin käydään.

35. minuutilla puolestaan kotijoukkue RoPS käy hyvin lähellä tasoitusta. Ensin Riku-Veli Niska laukoo ja Jonne Uronen torjuu yrityksen. Jatkopalloon pääsee vielä tälläämään Kimi Isometsä, mutta Uronen on hyvin jälleen mukana ja veto kolahtaa lopulta vasemmasta tolpasta ulos ja JJK selviää tilanteesta. Vain pari minuuttia myöhemmin JJK lisää johtoaan, kun Sherman Osso laukoo komean hyökkäyksen päätteeksi pallon maaliin.

Toiselle jaksolle tulee pirteä kotijoukkue, joka ei suinkaan ole luovuttanut taistoa. Huippuvaaralliset maalipaikat jäävät kuitenkin vielä vähiin. Reilun tunnin kohdalla alkaa taas tapahtua RoPS-päädyssä: ensin Rutanen puskee hieman ohi oikealta ja hetkeä aiemmin sisään vaihdetun Rafael Garcían sijoitus livahtaa puolestaan vain aavistuksen ohi vasemman tolpan.

73. minuutilla nähdään kotijoukkueen kavennusosuma. RoPS:n tuore ranskalaisvahvistus Kamon-Sherell Assidjo pääsee syötönkatkoon hyökkäyspäässä, syöttää kokeneelle Simo Roihalle keskelle ja komea veto painuu yläkulmaan. Kotijoukkue saa kavennusmaalista hengen päälle ja hakee tasoitusta siinä kuitenkaan onnistumatta.

83. minuutilla JJK rokottaa jälleen: Mannisen pallo linjan taakse löytää oikealta Antti-Pekka Kesosen, joka löytää syötöllään boksiin edenneen Garcían. Espanjalainen jatkaa pallon ulkosyrjällään maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Ossolle, joka viimeistelee varmasti ottelun toisen osumansa.

Kuva: Vili Varjus

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistu vaan pääsee jälleen kaventamaan numerot vain hetki sen jälkeen, kun pallo on viety keskiympyrään. Tällä kertaa Juuso Polvi pommittaa pallon maalin kattoon. RoPS hakee vielä tasoitusta ottelun loppuun, mutta JJK puolustaa suurella sydämellä ja pitää johtoaseman loppuvihellykseen saakka. Kolme pistettä nostaa JJK:n sarjan kärkeen maalieron turvin ainakin hetkellisesti, kun osa kierroksen otteluista on vielä pelaamatta.

Päävalmentaja Brian Page oli pelin jälkeen haastattelussa tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen

– Hyvä, viihdyttävä peli alusta asti, kuten arvelimmekin. Täytyy antaa tunnustusta RoPS:lle, he pelasivat hyvää jalkapalloa ja tekivät pelin ajoittain meille hankalaksi. Me onnistuimme kuitenkin oikeissa paikoissa ja puhalsimme yhteen hiileen ja on hienoa lähteä kotimatkalle kolmen pisteen kanssa. Kausi on lähtenyt meiltä käyntiin hienosti, mutta matka on vielä alussa, täytyy vaan jatkaa työntekoa ja tehdä oikeita asioita joka päivä. Meillä on kasassa hieno porukka, joka antaa kaikkensa joka päivä parantaakseen ja kehittyäkseen. Meidän täytyy vain jatkaa tekemistä samalla asenteella ja jos pystymme suorittamaan samalla tasolla kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa voimme odottaa sen myötä myös tuloksia, Page uskoo.

Sarjan maalipörssin kärkeen noussut kahden maalin mies Osso oli niin ikään yhtä hymyä kysyttäessä maalivireen löytymisen syitä.

– Joukkuekaverit kannustaa hyviin suorituksiin ja yritän taistella maalipörssin voitosta, vaikka pelaankin laiturina. Oli kyllä hieno peli meiltä, oltiin hyviä prässäämään ja vaikka vastustaja olikin hyvä ja löysi hyvin kymppitaskut, me puolustettiin myös hyvin. Pari virhettä tehtiin ja niistä oikeastaan tuli myös ne RoPS:n maalitkin. Kun treenataan kunnolla ja jaksetaan ollaan kaikki yhdessä positiivisia treeneissä ja peleissä niin siitä se tuloskin tulee. On kiva pitkän matkan jälkeen saada kolme pistettä ja jatkaa seuraavaan, Osso vakuuttaa.

Myös maalinteon aloittanut Rutanen tavoitettiin haastatteluun kotimatkalta.

– Sanoisin, että varsin hyvä matsi meiltä. Tärkeimpänä saatiin mukaan kolme pistettä, eli se mitä lähettiin hakemaan. Varsinkin tiistain Cup-peliin verrattuna parannettiin pelillisestikin paljon ja oltiin energisiä läpi ottelun. Itellä tietysti hyvä fiilis maalinteosta ja siitä, että muutenkin päästiin hyville paikoille ja tekemään kolme hienoa maalia.
RoPS pääsi kirissään ehkä vähän liiankin lähelle, mutta ainakin itellä oli luottoa kokoajan siihen, että hoidetaan homma lopulta kunnialla.

– Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon kotiavausta kohti. Kiva päästä välillä pelaamaan kotonakin, kun on tullut nyt yhden viikon sisään istuttua bussissa jo ihan riittävästi. Rovaniemeltä harvemmin helppoja pisteitä lähtee mukaan, niin täytyy kokonaisuudessaan olla tyytyväinen reissun antiin, vaikka pelaajien shakkiturnauksessa oma taival päättyi tällä kertaa välierävaiheeseen, Rutanen harmittelee.

RoPS – JJK 20.4.24
Lopputulos: 2-3 (0-2)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
4 Huttunen Otto
6 Ciriaco Alex
7 Osso Shirman ⚽⚽
9 Goljahanpoor Arjan
11 Kesonen Antti-Pekka
13 Rutanen Lauri ⚽ (62′ 🔄️)
16 Manninen Aatu
20 Mahlamäki Miika
22 Luoma Juho
27 Lahdenmäki Joona 🟨

Vaihdossa:
3 Akdogan Berat
14 Leivonen Arttu
17 Venäläinen Eetu
18 Uwano Chuya
19 Laakso Lasse
25 García Rafael (62′ 🔄️)
30 Kananen Jerry (Mv)

Perjantain kotiavaus Viitaniemessä

JJK:n pelit jatkuvat ensi perjantaina 26.4., kun JJK isännöi Viitaniemessä kotiavauksessaan Espoon Palloseuraa klo 19 alkaen.

Ottelun ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina sivun oikean reunan JJK Shopissa. Samaisesta paikasta pääset myös kausikorttiostoksille, mikäli kausari on jäänyt vielä hankkimatta. Kausikortteja on toki myynnissä myös paikan päällä kotiavauksessa ja etukäteen tilatut kausikortit sekä yritysten lippupaketit voi noutaa tuttuun tapaan otteluun tullessaan Viitaniemen liikuntapuiston lipunmyyntipisteeltä.