JJK kohtaa lauantaina Rovaniemen Palloseuran

20.04.2024
Joona Lahdenmäki kohtaa kasvattajaseuransa (📸 Jari Mäensivu)

Kettulauma on matkustanut kauden pisimmälle vieraspelimatkalleen Rovaniemelle, missä se kohtaa lauantain alkuillan taistossa RoPS:n. JJK lähtee otteluun sarjan kolmannelta sijalta takanaan 0-3-voitto avauskierrokselta.

Brian Pagen miehistö käynnisti kautensa viikko sitten voitokkaalla Keravan vierailulla, kun se kaatoi kotijoukkue PKKU:n numeroin 0-3. Kotijoukkueen vajaan tunnin pelin kohdalla saaman punaisen kortin myötä JJK hallitsi ottelun viimeistä puolituntista ja iski tarvittavat osumat. Sherman Osso aloitti maalinteon pilkulta ja Alex Ciriaco kaunisteli numeroita vielä kahdesti.

Tiukasta ottelutahdista johtuen viikolla pelattuun Suomen Cupin ottelun kokoonpanoon tehtiin paljon muutoksia ja esitys Lahdessa Reippaan vieraana oli muutenkin vähän vaisu. Maalittomana edennyt kamppailu näytti jo venyvän rankkareille asti, mutta niin vaan hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu vaihtomies Driton Shala pääsi iskemään 1-0-maalin ottelun lisäajalla. Näin JJK:n cup-juna hyytyi heti alkuunsa ja kahdeksatta Suomen Cup -pyttyään metsästävä Reipas eteni neljännelle kierrokselle.

– Cupin peli oli meiltä tosiaan aika heikko esitys, jonka myötä tiputtiin ihan rehellisyyden nimissä aika ansaitusti jo tässä vaiheessa. Ei onnistuttu hyökkäyssuuntaan aiheuttamaan uhkaa Reippaan puolustuslinjaa vastaan, eikä pallottomanakaan oltu tarpeeksi kurinalaisia juoksemaan ja vääntämään kaksinkamppailuissa. Uskon, että pystytään ryhmänä ja yksilöinä paljon parempaan näissä asioissa ja niitä lähdetään erityisesti parantamaan RoPS:ia vastaan, Juho Luoma puntaroi.

– Rovaniemen reissulta tärkeimpänä tietysti lähdetään hakemaan kolmea pistettä. Etenkin, kun cupin peli oli noin heikko esitys meiltä niin on kiva saada mahdollisuus kasvojen pesulle näin nopeasti. RoPS on ilmeisen energinen ja rohkeasti pelaava jengi, joten varmasti saadaan ihan täysi päivätyö ja kunnon tasonnosto tiistaiseen nähden tehdä, että pisteiden kanssa päästään kotimatkalle.

– Itse reissunakin tämmöinen pitkä yön yli tehtävä vieraspelimatka palvelee joukkuetta ihan jo pidemmän yhdessäolon myötä. Rovaniemen reissut on usein olleet erityisen hauskoja ja hyviä paikkoja luoda henkeä joukkueen sisällä, vaikka reissuina ovatkin vähän raskaampia vielä normaaliakin pidemmän bussissa istumisen puolesta. Päätavoitteena on siis tuoda kotiin kolme pistettä ja melkein yhtä tärkeänä napata omiin nimiin pelaajien shakkimestaruus reissun aikana! Luoma virnistää.

RoPS:n kausi on käynnistynyt yskähdellen tulosten puolesta. Avauskierroksella Jari Alamäen miehistö kärsi avauskierroksella tappion etukäteen vahvan KPV:n vieraana ja cupissakin matka katkesi JJK:n tapaan alemman sarjan joukkuetta, JBK:ta vastaan.

Viime kaudella Kakkosen C-lohkon kolmannelle sijalle yltänyt RoPS ja JJK ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2022, tuolloin molemmat taistot päättyivät 2-2-tulokseen.

JJK:n miehistöstä löytyy tällä kaudella parin kappalein rovaniemeläistaustaisia pelaajia, jotka pääsevät nyt vierailemaan vanhalle kotiviheriölleen. Asepalvelustaan Tikkakoskella parhaillaan suorittavan Eetu Venäläisen kausi 2022 oli menestyksekäs sinipaidoissa, sillä nuori hyökkääjä oli runkosarjan jälkeen maalipörssin kärkikaksikossa viimeisteltyään 15 ottelussa peräti 13 osumaa.

RoPS-kasvatti, tänä talvena JJK-paitaan siirtynyt puolustaja Joona Lahdenmäki odottaa myöskin innolla vanhan joukkueensa kohtaamista.

– Tuttu joukkue vastassa. Paljon on kavereita niin vastustajan riveissä kuin varmasti katsomossakin ja onkin mielenkiintoista olla itse vierasjoukkueen roolissa. RoPS:lla on nuori ja muutamalla kokeneemmalla pelaajalla varustettu joukkue. Veikkaan, että vastassa on todella juoksuvoimainen ja nälkäinen joukkue. Odotan tasaista ottelua, jossa me pyrimme omalla pelillämme tekemään RoPS:n pelaamisen vaikeaksi ja ottamaan sitä kautta kolme pistettä, Lahdenmäki ennakoi.

RoPS – JJK || 20.4.24 klo 16 || Rovaniemen Keskuskenttä

Lapin Kansa näyttää ottelun tilaajilleen (1kk kokeilutilaus kustantaa 1 euron verran)