Suomen Cup käyntiin Imatran Palloseuran vieraana

25.04.2023
Kuva: Ville Viljalan huippupeli sarjakärki Gnistania vastaan ei riittänyt tuomaan pisteitä (📸 Kalevi Hämäläinen)

JJK hyppää Suomen Cupin junan kyytiin muiden Ykkösen joukkueiden tapaan suoraan kolmannelta kierrokselle keskiviikkona, kun se matkustaa Imatralle IPS:n vieraaksi. Seurojen edustusjoukkueet eivät ole ennen kohdanneet, joten vastakkain on kaksi toisilleen hyvinkin tuntematonta joukkuetta.

Kolmosen B-lohkossa pelaavan Imatran Palloseuran edustusjoukkue on perustettu vuonna 2009 ja se on pelannut Kolmosessa kaudesta 2010, ainoastaan lohko on vaihtanut muutaman kerran nimeä matkan varrella. Joukkue koostuu pitkälti seuran omista sekä muiden lähialueen seurojen kasvateista.

Kahdella edelliskaudella neljänneksi lohkossaan sijoittunut IPS on kaatanut matkallaan Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle oman lohkonsa kaksi muuta joukkuetta: ensimmäisellä kierroksella se pudotti jatkosta Kotajärven Pallon (KoPa) viime hetken maalein numeroin 3-1 ja seuraavalla kaatui puolestaan Karhulan Peli-Karhut (PeKa) selvin 5-0-lukemin. Nyt vastus koveneekin, kun vastaan astelee ensimmäistä kertaa Ykkösen joukkue.

Maalinteossa on kunnostautunut IPS:n viime vuosien paras maalintekijä, kymppipaita Jari Reponen, joka on onnistunut viimeistelemään tämän vuoden Cupissa jo neljä osumaa. Vuosi sitten imatralaisjoukkueen tie katkesi Cupissa juurikin kolmannella kierroksella sen kärsittyä tappion Jyväskylän Komeetoille.

JJK:n osalta Suomen Cup käynnistyy siis suoraan kolmannelta kierrokselta. Viime kaudella Kettupaidat etenivät Cupissa neljännelle kierrokselle suorastaan ylivoimaisella esityksellä nujerrettuaan nimekkäitä, aktiiviuransa jo päättäneitä tähtipelaajia vilisseen JaPS:n. Neljännellä kierroksella Cup-juna vei Joensuuhun, missä lopulta myös pudottiin kyydistä JIPPO:n vietyä rankkarikisan nimiinsä 1-1 varsinaisen peliajan jälkeen päättyneen ottelun päätteeksi.

Sarjanousija JJK on aloittanut kautensa Ykkösessä 0-0-tasapelillä KPV:tä vastaan ja 2-0-tappiolla sarjakärki Gnistanin vieraana, mutta peli-ilme on ollut varsin hyvä ja paremmalla viimeistelyllä ja onnella enemmänkin olisi kahdesta avausottelusta ollut otettavissa. Viikonlopun sarjapelistä toipuvalla kettulaumalla on meneillään kahden ottelun viikko, kun keskiviikon Imatran reissun jälkeen se avaa Ykkösen kotipelinsä lauantaina Viitaniemessä, sarjakakkosen SJK Akatemian saapuessa kylään. Cupin pelissä onkin varmasti kovasta pelitahdista johtuen tarjolla peliaikaa myös niille pelaajille, jotka ovat jääneet vähän vähemmille minuuteille.

Tulos tai ulos -periaatteella pelattava Suomen Cup on armoton ja antaa aina hyvän mahdollisuuden yllätyksiin alemman sarjan joukkueille. Toni Lehtisen miehistö lähtee kuitenkin otteluruuhkastaan huolimatta Imatralle mielessään voitto ja sen myötä pääsy seuraavalle kierrokselle.

– Cupin peleissä on aina oma tietynlainen jännityksensä ja lähdemme tietysti hakemaan voittoa ja sen myötä tarjolla olevaa neljännen kierroksen paikkaa. Meillä on meneillään tosi raskas viikko, kun pelataan kolme peliä käytännössä viikon sisään, joista kaksi vielä vieraskentällä. Onneksi meillä on kuitenkin iso rinki pelaajia ja otetaankin nyt siitä kaikki hyöty irti. Hyvä tilaisuus myös vähemmän peliaikaa saaneille saada pelituntumaa ja samalla antaa näyttöjä, Lehtinen arvioi.

Suomen Cup: IPS – JJK || 26.4.23 klo 19 || Ukonniemi-areena, Imatra

Ruutu+ -palvelu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.