Sunnuntaina vastassa uusi tuttavuus Hercules

04.10.2020

Kettupaidat kohtaavat sunnuntai-iltapäivän ottelussa vieraskentällä sarjan kakkospaikkaa pitävän oululaisen Herculeksen

JJK matkustaa sunnuntaina Miesten Kakkosen ottelussaan oululaisen Herculeksen vieraaksi Castrenin tekonurmelle. Vahvan kauden pelannut Hercules on 13:sta pelaamansa ottelun jälkeen kiilannut itsensä sarjakakkoseksi, kahden pisteen päähän sarjakärki JIPPO:sta.

JJK:lle uusi tuttavuus Hercules on vuonna 1998 perustettu aikuisjalkapallon ja futsalin erikoisseura, jonka perustivat aikanaan Oulun yliopiston tekniikan opiskelijat. Aikuisjalkapallon seurana Hercules tekee vahvaa yhteistyötä alueen junioriseurojen kanssa ja toimii tärkeänä osana pelaajapolkua mm. Tervarit Junioreille. Farmiseurana toimii Kolmosessa pelaava Haukiputaan Pallo. Hercules on pelannut Kakkosessa kaudesta 2016 asti, joten aiempia kohtaamisia edustusjoukkuetasolla ei seurahistoriasta löydy ja sunnuntain kohtaaminen on myös kuluvan kauden ensimmäinen ja samalla ainoa. Kaudella 2017 Herculeksen kanssa samassa Kakkosen C-lohkossa pelasi kuitenkin JJK:n silloinen reservijoukkue Villiketut, joten osalla JJK:n nykymiehistöstä löytyy tilastoistaan otteluita oululaisseuraa vastaan. Villikettujen vierailu Castrenin kentällä päättyi tuolloin varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkueen 6-4 -voittoon.

Mikko Isokankaan valmentaman Herculeksen sijoitus viime kauden Kakkosen C-lohkossa oli lopulta vaikean syksyn jälkeen yhdeksäs, vaikka seura ylsikin Kakkosen Cupissa finaaliin saakka. Tällä kaudella Hercules on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja JIPPO:n jälkeen ja jäänyt itse vain kerran nollille. 13:sta ottelusta tappioita on kolme, joista viimeisin on kärsitty elokuussa Kemi City FC:n vieraana. Herculeksen tehomiehenä on häärinyt AC Oulun riveistä Ykkösestä tuttu OLS-kasvatti Pekka Welling, joka on osunut 11:sta pelaamassaan ottelussa peräti yhdeksän kertaa, mikä oikeuttaa C-lohkon maalipörssin toiselle sijalle. Yksi kotijoukkueen tärkeimmistä palasista on myös ollut 22-vuotias maalivahti Aleksanteri Patronen, joka on toiminut nuoresta iästään ”Herkkujen” kapteenina jo usean kauden ajan.

JJK juhli kannattajiensa kanssa kaupungin futisherruutta Harjun iltavaloissa

JJK lähtee otteluun takanaan kaksi isoa voittoa syyskuun molemmista otteluista varsin vaikean elokuun jälkeen, kun sekä JIPPO että paikallisvastustaja FCV kaatuivat Harjulla kettujen käsittelyssä. JJK ja FC Vaajakoski kohtasivat edelliskierroksella vajaa pari viikkoa sitten kauden kolmannen ja viimeisen kerran ja molemmat olivat voittaneet aiemmista kohtaamisistaan omat kotiottelunsa eli nyt oli jaossa kaupungin futisherruus. Avausjakso oli tasainen ja näytti jo siltä, että tauolle ollaan menossa 0-0-lukemissa – kunnes kettulauma iski! 43.minuutilla Tuomas Koppelomäelle pelattiin vetopaikka ja tämä laukoi pallon varmasti maaliin!

Toisella puoliajalla JJK hallitsi alkua, mutta FCV iski tasoituksen 70.minuutilla, kun kettukasvatti Saku Leppänen laukoi komean vapaapotkun maalin perukoille. Kettulauma ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta! Ottelu oli jo viimeisellä kymmenminuuttisella, kun avausmaalin iskenyt Koppelomäki laittoi mainion kulmapotkun, joka tavoitti takatolpalta Joonas Madetojan – joka puski tilanteeksi 2-1! Vielä aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Rasmus Ervasti kaunisteli numeroita ja niittasi loppulukemiksi 3-1. Vartti ennen loppua nähtiin jälleen myös JJK-debyytti, kun MP:sta loppukaudeksi JJK:hon lainalle siirtynyt, vuonna 2003 syntynyt hyökkääjä Eero Ylönen tuli vaihdosta kentälle ja väläytti potkutekniikkaansa laukomalla komean vedon, joka oli vähällä painua maaliin! FCV-maalia vartioinut Ville Viljala sai kuitenkin riittävästi kättään väliin, että nuorukaisen laukaus kolahti vain ylärimaan.

Ikimuistoinen kausi 2020 on edennyt siihen pisteeseen, että lokakuun puolelle astellessa vajaa kolmannes peleistä on enää pelaamatta. Kaikki viisi jäljellä olevaa ottelua pelataan ohjelman mukaan lokakuun loppuun mennessä, joten edessä on varsinainen loppurutistus isoine kilometreineen iltojen pimetessä ja kylmetessä. Kettupaidat ovatkin vetäneet hieman henkeä reilun viikon takaisen derbyn jälkeen ja nyt on aika palata jälleen tositoimiin, kun vastassa on jälleen yksi sarjan kovimpia joukkueita.

JJK:n Twitter seuraa tuttuun tapaan ottelun kulkua aina mahdollisuuksien mukaan ja virallinen tulosseuranta löytyy täältä.

Herculeksen tämän kauden kotiottelut ovat olleet katsottavissa niin sanottuna fanikameralähetyksinä Ruutu+ -palvelussa (HUOM palvelu on maksullinen), tätä kirjoittaessa varmuutta lähetykselle ei kuitenkaan vielä ole saatu.

Miesten Kakkonen: 4.10.2020 Hercules – JJK || klo 14:00 || Castrenin tekonurmi, Oulu