Sunnuntaina Pietarsaaressa vastassa JBK

18.07.2020

JJK matkustaa sunnuntaina kauden viidennessä ottelussaan pietarsaarelaisen JBK:n vieraaksi tavoitteenaan jatkaa tappiotonta putkeaan

Kettupaidat matkustavat sunnuntaina Kakkosen kauden viidennessä kamppailussaan Pietarsaareen, missä vastassa on Jakobstads Bollklubben eli tuttavallisemmin JBK. Kotijoukkue JBK on sarjataulukossa tätä kirjoittaessa sijalla kuusi, kaksi pistettä kolmossijaa pitävän JJK:n perässä, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena.

JBK on kuulunut koko 2000-luvun ajan Kakkosen niin sanotun pohjoislohkon vakionimiin käyden tämän vuosituhannen aikana vain parin kauden verran hakemassa vauhtia sarjatasoa alempana Kolmosessa. Seurojen keskinäistä kohtaamista edustusjoukkuetasolla ei tilastohistoriasta löydy, mutta reservijoukkue JJK-Villiketut pelasi kaudella 2017 JBK:n kanssa samassa Kakkosen lohkossa ja tuolloin molemmat joukkueet voittivat omat kotipelinsä. JJK:n nykymiehistöstä viisi pelaajaa oli mukana ko. kamppailuissa kolme vuotta sitten ja pääsipä tuolloin vasta 17-vuotias Sami Nissinen iskemään myös maalin pietarsaarelaisten verkkoon.

Sami Nissinen rokotti JBK:ta kolme vuotta sitten Pietarsaaressa pelatussa ottelussa

Viime kausi oli JBK:lle varsin menestyksekäs ja joukkue ylsi sijalle neljä päästen kauden päätteeksi myös mukaan niin sanottuun Ykkösen nousikarsintasarjaan. Menestyksen yhtenä takuumiehenä hääri tuolloin peräti 20 häkkiä iskenyt yhdysvaltalaispelaaja Will Inalien, joka on pelannut kuluvalla kaudella JBK:n farmisopimusseura FF Jarossa Ykköstä. JBK onkin yksi Kakkosen C-lohkon monista seuroista, jotka toimivat Ykkösen tai Veikkausliigaseurojen farmiseuroina, joten pelaajisto voi elää jonkin verran ottelusta toiseen kauden aikana. Toiseksi eniten osumia JBK:ssa iski viime kaudella hyökkääjä Kevin Larsson, joka on ollut kuluvalla kaudella joukkueensa paras maalintekijä kolmella osumallaan.
JBK:n nimekkäin pelaaja on puolestaan täksi kaudeksi naapuriseura FF Jaro:sta siirtynyt 32-vuotias Jaro-ikoni Jonas Emet, jolla on vyöllään pari sataa Veikkausliiga-ottelua, joissa keskikenttämies on iskenyt 43 maalia. Emet vaihdettiin kuitenkin loukkaantumisen vuoksi pois kentältä pari ottelua sitten, joten hänen pelaamisensa sunnuntaina on epävarmaa.

Jimmy Warghin luotsaamalla kotijoukkueella on tältä kaudelta saldonaan kaksi voittoa ja tasapeliä sekä yksi tappio. JJK jatkaa puolestaan sarjakärki Jipon ja GBK:n ohella ainoina joukkueina ilman tappioita. Kettulauma on kuitenkin tähän mennessä kohdannut pääasiassa sarjan häntäpäähän juuttuneita joukkueita, joten tulevien otteluiden vastustajat antavat oletettavasti astetta kovemman vastuksen eivätkä pisteet irtoa helpolla.

JJK lähtee otteluun takanaan kaksi voittoa kotikentältä, kun ensin kotiavauksessa kaatui paikallisvastustaja FC Vaajakoski 1700-päisen yleisön edessä lukemin 2-1 Robin Saastamoisen ja Mikko Mannisen osumilla. Seuraavana puolestaan Kiisto joutui taipumaan 2-0 -voittoon marssineen kotijoukkueen käsittelyssä tiukasta puolustuspelaamisestaan huolimatta. Kiisto-ottelun maalinteon aloitti Eeli Liukkonen kauden ensimmäisellä osumallaan vajaan puolen tunnin kohdalla ja loppulukemat viimeisteli jälleen sama mies kuin derbyssäkin: Mikko Manninen.

Eeli Liukkonen sai tämän kauden osalta maalihanansa auki osumalla Kiiston verkkoon edelliskierroksella

Kettuleirissä loukkaantumistilanne on pysynyt kuta kuinkin ennallaan, joten päävalmentaja Basam Elfadl saanee Pietarsaareen liikkeelle iskukykyisen miehistön. Iloisia uutisia saatiin myös viime viikolla, kun pitkän loukkaantumisensa selättänyt toppari Severi Vielma pääsi Kiisto-ottelun lopulla hakemaan jo tuntumaa Harjun nurmeen parin vuoden tauon jälkeen. JJK:lla on plakkarissaan neljästä pelaamastaan ottelusta kolme voittoa sekä yksi tasapeli, joten kettumiehistö lähtee hakemaan jatkoa tappiottomalle putkelleen Pietarsaaresta.

Ottelusta ei valitettavasti ole saatavilla livestriimiä, mutta Palloliiton virallinen tulosseuranta löytyy täältä. Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua, sen löydät tutusta osoitteesta: twitter.com/jjk1923

JJK:n kotiottelut jatkuvat puolestaan viikon päästä lauantaina 25.7., kun sarjakärki JIPPO saapuu Harjulle klo 17 alkavassa kamppailussa. Liput ovat myynnissä osoitteessa: jjk.fi

P.S. Jussi Reinilän komea kuvapaketti edellisestä kotiottelusta katsottavissa täällä.

 

JBK – JJK  ||  su 19.7.2020 klo 17