Sunnuntain kotiavauksessa vieraana VIFK

22.05.2021

Kettupaidat pääsevät vihdoin kirmaamaan kotinurmelleen sunnuntaina, kun vaasalainen VIFK saapuu vieraaksi Harjulle klo 17 alkaen. Ottelu on JJK:lle kauden toinen ja se lähtee hakemaan kamppailusta kauden avauspisteitä.

JJK:n kausi käynnistyi viime maanantaina SJK Akatemian vieraana Seinäjoella. Veikkausliigajoukkue SJK:n reservijoukkueena toimiva ja sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva SJK Akatemia vei kamppailussa pidemmän korren lukemin 3-1 (1-1). Vaikka kotijoukkue hallitsikin selkeästi peliä oli myös JJK:lla omat paikkansa ja ottelussa kovasti töitä lähes koko kenttäalueella paiskineen Mikko Mannisen iskettyä 1-1-tasoitusosuman vain hetki ennen taukoa vaikutti ote jopa hieman kääntyvän vierailijalle.

Toiselle jaksolle mentäessä Kettupaidat saivat puolustuksensa paremmin organisoitua alun hakemisen jälkeen, mutta samalla hyökkäysten rakentelu kuihtui lähes olemattomiin ja aivan vaarallisimmat paikat jäivät uupumaan. Pelin edetessä myös jalka alkoi painaa, sillä ensimmäisellä jaksolla oli jouduttu käyttämään liikaa energiaa pallon perässä juoksemiseen. Lopulta SJK iski kaksi osumaa, joista ensimmäinen päätyi maaliin JJK-puolustuksen kautta ja toisessakin oli onnea matkassa.

– Harmittaa, että hävittiin Seinäjoella. Vastassa oli hyvä Kakkosen joukkue, höystettynä muutamalla liigatopparilla. Meillä oli paikat siinä useampaan maaliin ja saatiin luotua muutama tosi laadukas maalipaikka, vaikka otettiinkin vastaan. Jos pelistä jotain pitäisi ottaa mukaan niin ehkä se vastahyökkäysvalmius ja laadukkaiden maalipaikkojen luominen. Nyt on kuitenkin oikein mukavat fiilikset, kun huomenna on ensimmäinen kotipeli ja tuntuu, että joukkueessa moni itseni mukaan lukien on odottanut jonkin aikaa, että päästään Harjulle pelaamaan. Meillä on ollut vaihderikas preseason, mutta nyt kun nämä tosipelit alkaa niin tuntuu, että me aletaan olla valmiita tappelemaan ihan tosissaan ja ennen kaikkea yhdessä niistä sarjapisteistä, ennakoi kapteeninnauhaa alkukauden kantanut Antti Åke JJK TV:ssä julkaistussa videohaastattelussa.

VIFK kaatui viime kaudella Saastamoisen ja Madetojan maaleilla (kuva: Pekka Nykänen)

Vastassa perinteikäs vaasalaisseura

Sunnuntaisella vastustajalla VIFK:lla (Idrottsföreningen Kamraterna Vasa) on JJK:n tapaan takanaan vasta yksi ottelu, josta tuloksena oli 4-1-kotivoitto paikalliskamppailusta JBK:n kustannuksella. VIFK on toistaiseksi ainoa joukkue C-lohkossa, joka ei ole menettänyt pisteitä pelaamissaan otteluissa. Yli 120 vuotta sitten perustettu perinteikäs vaasalaisseura on pelannut Kakkosessa vuodesta 2009 vierailtuaan kauden verran sarjaporrasta ylempänä kaudella 2015. Kausi 2015 on myös vuosi, jolloin VIFK on vieraillut Harjulla edellisen kerran. Tuolloin muuan Robert Taylor iski hatullisen maaleja vaasalaisten verkkoon ja JJK vei kamppailun peräti 5-0. Viime kausi Kakkosessa oli Max Peltosen valmentamalle VIFK:lle vaisu ja se vältti putoajan paikan vain yhden pisteen turvin.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kertaalleen, kun JJK vieraili heti kauden avauskierroksella Vaasassa. JJK sai tuolloin otteluun vauhdikkaan alun ja jyräsi nopeasti 3-0-johtoon Robin Saastamoisen ja Joonas Madetojan maaleilla. Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi kaventamaan, mutta Saastamoinen iski vielä kolmannen osuman täydentäen hattutemppunsa ja vierasjoukkue vei kamppailun lukemin 2-4. Molemmat miehet olivat ottelussa varsin pitelemättömiä ja Madetoja odottaakin nyt innolla uutta kohtaamista vaasalaisten kanssa. Kettupaitojen kauteen valmistautumisessa on nähty monenlaista mutkaa, mutta henki joukkueessa on säilynyt hyvänä koko pitkän preseasonin.

– Maanantain SJK-pelissä tiesimme, että vastassa oli yksi sarjan ennakkosuosikeista ja että haaste hakea pisteitä on kova. SJK olikin lopulta niin vahva kuin arvelimme ja vei kolme pistettä ansaitusti. Huomenna päästään kuitenkin vihdoin pelaamaan kotiin Harjulle ja sitä on odotettu vesi kielellä. Ollaan päätetty, että Harjulta ei pisteitä viedä ja se on ainoa tavoite huomiselle. Joukkueessa on hyvä fiilis ja joka jätkä on valmiina paiskimaan hommia pisteiden eteen! Madetoja vakuuttaa.

Madetoja ja muu kettujengi on valmiina paiskimaan töitä (kuva: Jussi Reinilä)

JJK – VIFK sunnuntaina 23.5. klo 17:00, Harjun Stadionilla. Yleisöä otetaan sisään rajoitetusti, liput 12€/7€, myynnissä osoitteessa: jjk.fi sekä stadionilla Ihantolantien pääportin lippuluukulla klo 16 alkaen. Katso yleisöohjeet klikkaamalla tästä.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille tai epäröit yleisötilaisuuteen saapumista, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

JJK:n kotiottelulähetykset selostaa Tapio ”Tapsa” Suominen.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923