Runkosarja päätökseen lauantaina Harjulla

30.09.2022
Kuva: Närpes Kraftista ei ollut viime kesänä vastusta ketuille Harjulla (📸Jussi Reinilä)

Miesten Kakkosen runkosarja tulee päätökseensä lauantaina, kun JJK isännöi kotonaan Närpes Kraftia. Voitolla JJK:lla on mahdollisuus varmistaa nousu, mikäli VIFK ei onnistu voittamaan omaa peliään, joka pelataan samaan aikaan Comets Parkilla, Jyväskylässä!

Närpiöläisjoukkueen sijoitus sarjan kärkiviisikossa on ennakko-odotuksiin nähden ollut jopa hieman yllättävä, sillä kaudelle 2021 Kakkoseen noussut Kraft säilytti nousukaudellaan vain vaivoin sarjapaikkansa. Kuluvalla kaudella närpiöläisten tehokkain maalintekijä on ollut Bosnia-Herzegovinasta Närpiöön viime kesänä siirtynyt keskushyökkääjä Samir Isanovic, joka on jatkanut hyviä otteitaan ja onnistunut maalin teossa tällä kaudella jo 11 kertaa, mikä oikeuttaa lohkon maalipörssissä sijalle 4. JJK:n tehomiehet Aleksis Lehtonen ja Robin Saastamoinen ympäröivät maalintekijäsarakkeessa Isanovicia 12:sta ja 10:llä osumallaan.

Pari kymmentä vuotta sitten Ykkösessäkin useamman kauden viettäneestä joukkueesta löytyy sekä kokemusta että fyysisyyttä ja se on vaikea voitettava etenkin kotiyleisönsä edessä Mosedalin nurmella. Heinäkuussa Närpiössä pelattu kamppailu olikin Toni Lehtisen miehistölle etukäteen ajateltuna yksi kauden vaikeimmista vieraspeleistä, mutta kettulauma kävi raastamassa matkaansa täydet kolme pistettä lukemin 0-2, paikalle saapuneen äänekkään JJK-kannattajaryhmän tukemana. Ville Kirvesoja upotti yhden kauden upeimmista vapaapotkuista ja Saastamoinen viimeisteli loppulukemat juuri ennen taukovihellystä.

– Vieraspeli Närpiössä oli vaikea. Kotiyleisönsä edessä pelannut Kraft puolusti tiiviisti eikä antanut meille kyllä mitään ilmaiseksi. Jyväskylästä tulleet kannattajat pitivät hyvin meteliä ja antoivat meille kivasti lisäbuustia tekemiseen ja pisteet lähti meidän matkaan. Toivottavasti ääntä ja kannustusta kuullaan myös huomenna Harjulla yleisöltä, Lehtinen toivoo siltä kuuluisalta 12. pelaajalta.

Yhdeksän pisteen turvin lohkoa johtavalla JJK:lla oli viime lauantaina käsissään ensimmäinen ottelupallo sarjanousun varmistamisen suhteen, mutta se ei onnistunut kukistamaan sarjakakkosen paikalla majailevaa VIFK:ta sen kotikentällä vaan koki kauden ensimmäisen tappionsa lukemin 1-0. Kettulauman tappioton putki olikin varsin mittava, sillä se oli kärsinyt edellisen tappionsa sarjaottelussa JBK:n vieraana reilusti yli vuosi sitten, heinäkuussa 2021.

JJK hallitsi Vaasan Lemonsoft Stadionin vastikään uusitulla tekonurmella pelattua kamppailua, mutta kotijoukkue teki pelin vaikeaksi ketuille ja puolusti johtoon päästyään kaikin keinoin ja välillä kovinkin ottein asemaansa, mikä teki pelistä varsin rikkonaisen. Tuomari nostikin VIFK:lle peräti seitsemän varoitusta ja lopulta myös yhden punaisen kortin.

JJK:lle tarjottiin vajaan vartin kohdalla mahdollisuutta siirtyä johtoon rangaistuspotkusta, mutta hyvän pelin pelannut Teemu Muurinen torjui Lehtosen yrityksen. 25. minuutilla kettujen voittohaaveet kokivat kovan kolauksen, kun pallo päätyi epäonnisesti omaan maaliin. JJK hallitsi peliä koko ysikymppisen ajan, eikä vaasalaisilla ollut tilastojenkaan valossa varsinaisia tekopaikkoja juuri lainkaan. VIFK-puolustus oli kuitenkin vaikea murrettava ja myös laukausten tarkkuudessa jäi petrattavaa. Lopputulos maistuikin kettulaumalle erityisen karvaalta.

Kraft on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä lohkossa viidentenä, mutta kärkkyy neljän parhaan jatkosarjan paikkaa vain pisteen päässä sijoilta 3. ja 4. löytyvien oululaisjoukkueiden takana, joten se saapuu Harjulle varmasti täynnä voitontahtoa.

– Kyllä Kraft tulee varmasti Harjulle taistelemaan terävästi jatkosarjan viimeisistä paikoista, mihin heillä on vielä hyvät mahdollisuudet viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Meiltä vaaditaan taas nappisuoritus ja täysi keskittyminen omaan tekemiseen. Tavoite on lähellä, mutta peli kerrallaan mennään ja täytyy vaan olla kärsivällinen ja hakea sitä kautta tästäkin pelistä haluttu tulos, Lehtinen uskoo.

Lauantain ottelussa JJK:lta on varmuudella sivussa korttitilinsä täyteen Vaasassa saanut Aatu Manninen. Pelikiellon vuoksi kokoonpanosta viime kierrokselta puuttunut Jonne Porkka on puolestaan jälleen pelikelpoinen.

Runkosarja päättyy lauantaina Harjulla, mutta JJK:n ja kolmen muun osalta pelit jatkuvat vielä kolmen ottelun mittaisella jatkosarjalla. Jatkosarja pelataan joka tapauksessa, vaikka runkosarjan voitto ehtisikin jo ratketa päätöskierroksella. JJK ja VIFK ovat jo varmistaneet runkosarjan sijat 1-2, mutta sijoista 3-4 käydään vielä taistelua peräti neljän joukkueen kesken (OLS, Hercules, Närpes Kraft & RoPS).

JJK:n johto on 9 pistettä ja maalisuhde plussalla 38 maalin verran. Kakkosena kärkkyvän VIFK:n maaliero on puolestaan +15. Lauantaina vaasalaiset pelaavat oman runkosarjan päätösottelunsa Jyväskylässä Komeettojen vieraana. Myös tuo ottelu pelataan klo 14, joten sen tulosta saadaan jännittää samanaikaisesti JJK:n ottelun kanssa.

JJK:lla on sauma varmistaa lohkovoitto ja napata sen myötä nousupaikka jo lauantaina Harjulla. Mikäli JJK voittaa Kraftin ja vaasalaiset eivät onnistu nappaamaan täyttä pistepottia Comets Parkilta, varmistaa JJK sarjan voiton jo ennen jatkosarjaa. Jos taas sekä JJK että VIFK voittavat omat ottelunsa tai molemmat pelaavat tasan, voi VIFK yltää korkeintaan tasapisteisiin Kettupaitojen kanssa jatkosarjan päätteeksi. Siinä tapauksessa maaliero ratkaisee paremmuuden.

la 8.10. klo xx JJK vs lohkon 3. kotiottelu

la 15.10. klo xx lohkon 4. vs JJK vierasottelu

la 22.10. klo xx JJK vs lohkon 2. (VIFK) kotiottelu

☆☆☆☆☆

Lauantain kamppailun otteluisäntänä toimii Jyväskylän kaupunki ja tapahtumassa on mukana myös Sport Business by JAMK.

Tervetuloa!

⚽️ JJK – Närpes Kraft
📆 la 1.10.2022
📍 Harjun Stadion
🕓 klo 14 (portit 13)
🎫 Liput portilta tai ennakkoon 👉 jjk.fi (alle 17v. ilmaiseksi)

Kauden 2023 Kausikortit ovat myynnissä 99€ kampanjahintaan jjk.fi sivuston lippukaupan lisäksi myös lauantain pelitapahtumassa.

HUOM! Ottelu on samalla opiskelijapeli, mikä tarkoittaa vapaata pääsyä opiskelijakortilla! Kortti esitetään sisääntuloportilla. Varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.

Myös Kirittäret tarjoavat kausikorttilaisilleen vapaan pääsyn lauantain JJK – Närpes Kraft kamppailuun. Esitä kausikortti stadionin lippuluukulla.