Respect-äänestyksen ylivoimainen voittaja: Babatunde Wusu!

22.05.2013

Jokaisen Respect-ottelun yhteydessä palkitaan erityisellä Respect-palkinnolla jokin sellainen taho, jonka koetaan erityisesti toteuttaneen teeman mukaista kunnioitusta jalkapallon parissa. JJK antoi kannattajiensa äänestää kuka seuran pelaajista, valmentajista tai muista taustahenkilöistä ansaitsee Respect-palkinnon. Kilpailussa annettiin lähes 400 ääntä ja yli puolet äänestäneistä nimesi ehdottomaksi ykkössuosikikseen aina hymyilevän jalkapallolähettilään!

 

Tässä muutamia niistä sadoista kommenteista joiden perusteella JJK Jyväskylä luovuttaa historiansa ensimmäisen Respect-palkinnon joukkueessa nykyäänkin pelaavalle hyökkääjälle Babatunde Wusulle:

 

“Aina positiivinen ja huomaavainen.”

 

“Elämänarvot kohdillaan, tsemppaa loukkaantumisista huolimatta.”

 

“Esimerkillinen joukkuepelaaja ja antaa kaikkensa joka ottelussa.”

 

“Sympaattinen ja hieno ihminen!”

 

 

Erityisen hieno Respect-pelaaja ansaitsee myös erityisen hienon palkinnon: JJK:n yhteistyökumppani Prosolve skannasi Tundesta 3d-mallin, jonka pohjalta maalintekijästä tehtiin pronssinen näköispatsas.

 

Ainutlaatuinen palkinto luovutetaan Tundelle virallisesti torstaina, jolloin JJK Jyväskylä kohtaa Respect-teemapelissä rakkaan paikallisvastustajansa Kuopion Palloseuran!

 

respect-palkittu_tunde_220513

 

 

Nyt jo viidettä kauttaan JJK:ta edustava Tunde valloitti jyväskyläläisten sydämet jo Ykkösen aikoina latomalla kausina 2007-08 maaleja huimalla tahdilla – ja on hurmannut suomalaisen jalkapalloyleisön puolelleen varsin laajasti.

 

– Respect eli kunnioitus on todella, todella tärkeää. Pitää kunnioittaa aina jalkapalloa lajina, joukkuetovereita, kannattajia – ja vastustajia, Tunde toteaa.

 

Positiiviseen tapaansa Tunde näkee myös jalkapallon tärkeyden yhteiskunnallisesti – jalkapallon kautta kun voi saada aikaan paljon hyvää.

 

– Jalkapallon kautta voimme auttaa paljon etenkin nuoria saamaan elämäänsä paljon hyvää. Jyväskyläkin on hyvä esimerkki myös siitä, että jalkapallo luo positiivista henkeä, joka yhdistää koko kaupungin.

 

Erityiset kiitokset Tundelta lähtevät myös jokaiselle valmentajalle tämän uran aikana – uran, joka sai alkunsa ikään kuin vahingossa. Nuori Babatunde kun tuli Suomeen ja Konnevedelle 2001 oppilasvaihtoon ja tekemään töitä päiväkodissa, ei jalkapalloammattilaiseksi.

 

– Jalkapallo oli minulle vain harrastus, enkä ollut koskaan pelannut tai harjoitellut joukkueessa, vain kavereiden kanssa. Ei minulla ollut mitään suunnitelmia tulla tänne pelaamaan ammatikseni! Melko nopeasti päädyin kuitenkin Laukaaseen pelaamaan Kakkosta ja kun maaleja syntyi niin paljon, kohta jo liigaseuratkin olivat kiinnostuneet.

 

– Hieman kyllä mietin, että miksi sellaiset seurat kuin FC Inter, FC Lahti ja TPS minusta ovat kiinnostuneet, Tunde nauraa.

 

Wusu päätyi Turkuun ja teki liigadebyyttinsä TPS:n riveissä vuonna 2003. Tunde sanoo valmentaja Mika Laurikaisen opettaneen tuolloin nuorelle miehelle todella paljon joukkueurheilusta – sen vaatimasta harjoittelusta ja työnteosta.

 

– Treenimäärät tuntuivat aluksi todella suurilta, jossain vaiheessa jo mietin että haluan takaisin Nigeriaan!, Tunde muistelee nauraen.

 

Nyt Wusulla on kuitenkin liigaotteluita tilillään jo yli sata – ja matkan varrelle mahtuu myös useampi kausi Ykköstä sekä visiitti Ruotsiin. Tunde oli maaleillaan nostamassa JJK:ta Veikkausliigaan vuonna 2008 ja kuten niin monelle muullekin, myös Tundelle niin liiganoussu kuin pronssi kolme vuotta myöhemmin ovat olleet unohtumattomia hetkiä.

 

– Aivan uskomattomia tunteita ja muistoja! Nuo yhdistivät koko kaupungin ja olin todella onnellinen, että sain olla itsekin mukana.

 

JJK:n lisäksi TPS on Tundelle erityinen seura: uran alkuvuosien jälkeen Wusu pelasi Turussa myös kaudet 2009-2010 ja JJK:ssa koettujen huippuhetkien lisäksi Tunde nostaakin jälkimmäisen TPS-vierailunsa tärkeäksi urallaan. Tuolloin hän pelasi ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa suuria minuutteja.

 

– Etenkin kaudella 2009 kehityin todella paljon, kun pääsin pelaamaan paljon. Kiitokset Rautiaisen Pasille siitä!

 

 

jjk-vps_babagol_090513

 

 

Kaudeksi 2011 edessä oli tunteikas paluu Jyväskylään ja JJK:hon. Keväällä comeback sai kuitenkin synkän käänteen, kun Wusu loukkasi vakavasti niskaansa Liigacupin ottelussa. Kaikki sujui lopulta hyvin ja Tunde sai toipuessaan myös itse kokea suomifutisväen kunnioituksen ja tuen. Paluu pelikentille tapahtui lopulta heinäkuisessa RoPS-ottelussa, kun Tunde astui kotiyleisönsä eteen Harjun kentälle ensimmäistä kertaa sitten lokakuussa 2008 vietettyjen nousujuhlien.

 

– Loukkantuminen oli tietenkin vaikea paikka, mutta oli aivan uskomatonta huomata, millaisen tuen sain tuolloin. Koko Jyväskylä tuntui olevan tukenani – kouluilta lähetettiin minulle kortteja ja minua käytiin katsomassa sairaalassa. Eikä tukena ollut vain Jyväskylä, vaan suomalaisen jalkapallon ystävät hyvin laajasti. En koskaan unohda sitä.

 

– Ja tietenkin paluu kentälle Harjulla oli aivan mahtava tunne!

 

Myös viime talvi oli Tundelle raskas, sillä nivusvaivasta kuntoutuminen piti miehen pitään sivussa joukkueharjoittelusta.

 

– Onhan kuntoutuminen aina raskasta aikaa – ja usein myös melko yksinäistä. Olen kuitenkin tehnyt paljon töitä ja lopulta kaikki sujui hyvin, nyt olen iloinen ja kunnossa! Tarkoitus on aina olla huomenna hieman parempi kuin tänään, Tunde veistelee.

 

Tunde onkin osoittanut päässeensä jälleen vireeseen ja edessä on varsinainen huippuottelu KuPS:aa vastaan. Ottelu on luonteeltaan aivan erityinen, sillä JJK:n ja KuPS:n välillä asetelma on omanlaisensa.

 

– Tämä on ennen kaikkea kannattajien ottelu. Meidän pelaajien on osoitettava kunnioitustamme heitä kohtaan sillä, että laitamme itsemme täysillä likoon. Enemmän tunnetta, enemmän intohimoa, positiivista energiaa – kaikki on laitettava kentälle! Tuli ottelussa maaleja tai ei, taistelua varmasti nähdään.

 

– Tulossa on varmasti hyvä peli ja on aina mukavaa pelata KuPS:aa vastaan – nämä ottelut aivan erityisesti me pelaamme kannattajillemme!

 

 

Veikkausliigan 8. kierroksen Respect-ottelu JJK-KuPS, torstaina 23.5.2013 kello 18:30 alkaen Harjun Stadionilla!

 

 

20130523-jjk-kups-vl-920w