Kolme kovaa jatkosopimusta: Markkanen, Saksela ja Hilska!

22.05.2013

jjk-hjk_hilu_271012JJK on tehnyt jatkosopimuksen kolmen nuoren, lupaavan pelaajansa kanssa: Eero Markkanen ja Janne Saksela solmivat yhden ja Antto Hilska kahden vuoden jatkon Kettupaitaan!

 

Koko lahjakas kolmikko on tällä hetkellä toipilaana ja JJK halusi rauhoittaa pelaajien toipumiskautta tarjoamalla jatkosopimusta jo tässä vaiheessa kautta.

 

– Kaikki kolme ovat pelaajia, joilla on halu ja ominaisuudet tehdä jalkapallosta ammatti ja päästä Veikkausliigaa pidemmällekin, toteaa Joni Collan, joka toimii nyt JJK:ssa pelaajakoordinaattorina ja vastaa muun muassa pelaajasopimusten sorvaamisesta.

 

– Haluamme heidät pitää riveissämme ja kaikilla ollut nyt huonoa tuuria vammojen kanssa, joten jatkosopimuksilla haluttiin myös rauhoittaa kuntoutumisen eteneminen – ettei vastoinkäymisten takia tulee kohtuutonta stressiä tulevaisuudesta, vaan he voivat rauhassa keskittyä kuntoutumisprosessiin.

 

Myös päävalmentaja Kari Martonen on erittäin tyytyväinen kolmikon uusiin sopimuksiin.

 

– Olen todella iloinen, että saimme tehtyä heidän kanssaan sopimukset jo tässä vaiheessa. Kaikilla heistä on taitoa, tekniikkaa ja sopivat fyysiset ominaisuudet Veikkausliigaan – ja miksei suuremmillekin kentille.

 

– Jokainen heistä on osoittanut olevansa monipuolinen pelaaja, jolla on vahva halu kehittyä, mennä eteenpäin ja tehdä töitä sen eteen. Hyvä, että saamme jatkaa kehitysprosessia heidän kanssaan – jokaisesta tulee takuulla olemaan meille vielä paljon iloa!

 

 

 

Potentiaalinen kolmikko

 

Vuonna 1991 syntynyt JJK-kasvatti Eero Markkanen on noussut nopeasti yhdeksi kettukannattajien suursuosikeista. Viime heinäkuussa liigassa debytoineen ja sen jälkeen loistavassa vireessä olleen Ersin kausi stoppasi avausottelussa tulleeseen reisivammaan. Toipuminen on kuitenkin hyvin aikataulussa ja mies nähtäneen kesäkuussa jälleen viheriöillä.

 

– Eero on ominaisuuksiltaan sellainen hyökkääjä, jotka Suomessa ovat harvassa: suurikokoinen, taitava ja nopea, lisäksi hänellä on loistava vasemman jalan laukaus. Hän on myös osoittanut, että hänen maalivainunsa on varsin erinomainen – ja se on tietenkin hyökkääjälle erittäin tärkeää!

 

– Viimeaikainen työnteko kehityksen eteen näkyy nyt tuloksissa ja kaikki merkit viittaavat siihen, että kehitys sen kuin jatkuu!

 

sc_vps-jjk_erzikin_mukana_fiilistelemassa_2013-05-20

    Markkanen oli Vaasassa joukkueen mukana jo fiilistelemässä – toipuminen etenee aikataulussa!

 

 

Hyökkääjä Antto Hilska liittyi JJK:hon alkukaudesta 2011 A-junnuikäisenä. Nyt 19-vuotias kärki parantelee polveaan ja raapusti nimensä kahden vuoden jatkosopimukseen. JJK:ssa nuorukainen on istutettu myös laitahyökkääjän rooliin ja Hilu onkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan myös laidalla.

 

– Monipuolisuus on eräs hänen vahvuuksistaan – Hilu pystyy kärjen lisäksi pelaamaan myös laidoilla ja hänen pelikäsityksensä on tämän ansiosta parantunut ja monipuolistunut viime kausina. Etenkin viime kausi osoitti, että hän ottaa kehityksessään aimo harppauksia eteenpäin. Hänellä on myös todella kova halu jatkuvasti kehittää itseään.

 

– Hänen asenteestaan työnteon suhteen kertoo jotain sekin, että hän muutti kotikaupungistaan Tampereelta tänne uuteen kaupunkiin itsekseen 17-vuotiaana ja on hoitanut pelaamisen ja treenaamisen ohella lukionsakin samalla kunnialla, kiittelee Martsi.

 

Kolmikon tuorein tulokas Kettupaitaan on Hilskan tavoin vuonna 1993 syntynyt laitapuolustaja Janne Saksela, joka tuli JJK:hon lainalle HJK:sta viime kauden lopulla. Molemmat osapuolet kuitenkin vakuuttuivat yhteistyöstä niin nopeasti, että jo ennen alkuperäisen laina-ajan umpeutumista Saksela teki Kettupaitaan pysyvän sopimuksen – joka nyt siis kattaa myös kauden 2014!

 

– Jasba uskaltaa ja haluaa pelata rohkeasti ylöspäin ja hän on myös niin taitava, että pystyy siihen. Sen lisäksi hänellä on kuitenkin kentällä selkeä ymmärrys siitä, että puolustajan ensisijainen tehtävä on puolustaa.

 

– Hänellä on myös hyvät keskitykset ja fyysisesti hän on erittäin juoksuvoimainen, mikä on etenkin nykyaikaiselle laitapakille äärimmäisen tärkeä ominaisuus!

 

 

saksela_juhlii_jjkhaka_020912

   Näitä juhlia on tiedossa vielä lisää!