Reintam: Mukava päästä taas treenaamaan

07.12.2011

3-mikk-reintam-jjk2011

 

Viime talvena JJK:n takalinjoja saapui vahvistamaan nuori mies Suomenlahden takaa, kun virolainen Mikk Reintam lähti hakemaan Jyväskylästä seuraavaa askelta eteenpäin urallaan. Aikaisemmin kotimaassaan FC Floraa ja JK Viljandi Tulevikia edustaneella pitkänhuiskealla topparilla on nyt takanaan ensimmäinen kausi uudessa maassa ja uudessa liigassa.

– Olen viihtynyt Jyväskylässä kyllä erittäin hyvin, tämä on mukava kaupunki ja tänne on ollut todella helppo sopeutua, Reintam kiittelee.

– Veikkausliiga taas on kokonaisuudessaan Viron Meistriliigaa ammattimaisempi. Pelaajat ovat yleisesti ottaen fyysisempiä ja taitavampia ja pelin tempo on kovempi, joten omien virheiden kanssa saa olla tarkempana.

Keväällä 21 vuotta täyttänyt Reintam pelasi Veikkausliigassa debyyttikaudellaan 25 ottelussa onnistuen myös maalinteossa kahteen otteeseen – molemmat osumat syntyivät KuPS:n verkkoon unohtumattomassa heinäkuisessa 4-4-maalikarkelossa Kuopiossa. Reintamin kausi oli kokonaisuudessaan vahvasti nousujohteinen, tuoden tullessaan ensimmäiset A-maajoukkuekutsut, pronssisen mitalin ja myös seuralta vuoden tulokkaan palkinnon.

– Saimme mitalin ja pääsemme Eurooppaan, joten totta kai olen tyytyväinen kauteemme, Reintam hymyilee.

– Myös omalta osaltani voin olla ihan tyytyväinen, sain paljon peliaikaa ja mielestäni pelini paranivat mukavasti kauden loppua kohti. Tuntuu, että olen kehittynyt ja toivottavasti tuo kehitys jatkuu. Minut myös kutsuttiin kauden aikana ensimmäisiä kertoja A-maajoukkueeseen, mikä oli totta kai todella iso juttu ja kertoi siitä, että jotain on tullut tehtyä oikein. Oman maan edustaminen on kuitenkin ollut unelmana jo kauan ja nyt se sitten toteutui. Etenkin pelit Etelä-Amerikassa olivat todella hieno kokemus, Reintam kertaa.

– Tempo ei noissa peleissä itse asiassa ollut Veikkausliigaa kovempi, ennemminkin päin vastoin, mutta peli oli taktisempaa. Tuolla tasolla vastustaja myös rokottaa virheistä todella armotta, suunnilleen niin, että jos teet yhdenkin virheen, on siitä aina seurauksena maali.

– Myös se on totta kai mukavaa, että seura valitsi minut vuoden tulokkaaksi – se niinikään kertoo siitä, että oikeita asioita on tullut tehtyä.

Nuorukaisen marraskuussa viettämä loma jäi vain parin viikon mittaiseksi muun muassa Viron alle 21-vuotiaiden maajoukkue-edustuksen takia, mutta Reintam ei tätä pannut pahakseen.

– Lomalla kävin mökillä kotiseuduilla Virossa, oli mukavaa päästä nollaamaan ajatuksia. Loma oli kyllä aika lyhyt ja meni nopeasti, mutta se ei haittaa ollenkaan. Itse asiassa ehdin jo odottaakin paluuta, tykkään treenaamisesta ja oli todella kiva päästä taas takaisin hommiin.

Nyt edessä on ensimmäinen täysi talven harjoituskausi Suomessa ja Jyväskylässä. Reintam toteaa, että talvikaudella eroja Viron ja Suomen välillä tuskin on ja vaikka Jyväskylän talviharjoitteluolosuhteet ovatkin ulkokenttien suhteen rajalliset, ei sillä hänen mukaansa ole hänelle niin väliä.

– Ei se minua haittaa, tykkään talvella ennemmin harjoitella sisällä, kun ulkona on kylmä, naurahtaa Reintam.

Talvella JJK:lla on treenaamisen ja harjoituspelien ohella edessä myös Liigacup ja helmikuussa Seinäjoella pelattava Komia-turnaus, jossa JJK kohtaa myös Reintamin kasvattajaseura FC Floran.

– Tunnen sieltä miltei kaikki pelaajat ja on kyllä todella kivaa päästä pelaamaan heitä vastaan. Sitä kyllä odottaa nyt jo.

TM