Rafael García vahvistaa JJK:n hyökkäystä

05.04.2024

Kohta mennään! Ykkösen kausi 2024 potkaistaan käyntiin vain reilun viikon kuluttua ja juuri sopivasti kauden kynnyksellä kettuleiristä kuuluu myös mielenkiintoisia sopimusuutisia: espanjalainen Rafael García saapuu vahvistamaan JJK:n hyökkäyspäätä.

Rafael Isidro García Ferreira on englantilaisen jalkapallokoulun kasvatti. Lontoossa syntyneellä nuorella keskushyökkääjällä on taskussaan niin Englannin kuin Espanjankin passit ja juniorivuosinaan García on edustanut myös Englannin nuorten maajoukkueita. 21-vuotiaan Garcían isä on espanjalainen ja äiti kotoisin Angolasta, mutta pelaaja itse on syntynyt ja kasvanut Englannissa.

García on molempijalkainen, nopea ja taitava keskusyökkääjä.

– Olen luontainen maalintekijä. Teen aina kaikkeni onnistuakseni maalinteossa ja voittaakseni otteluita. Annan itsestäni kentällä 110% ja kovana kilpailijana pelin voittaminen on minulle aina kaikkein tärkeintä!

García on saanut jalkapallo-oppinsa varsin perinteikkäiden englantilaisseurojen Crystal Palacen, Fulhamin ja Evertonin riveistä. Tammikuussa 2023 Garcían tie vei Espanjaan, tarkemmin sanottuna madridilaisen AD Alcorcónin miehistöön. Taival Espanjan kentillä oli kuitenkin varsin epäonninen, sillä mies loukkaantui heti debyyttiottelussaan ja joutui seuraamaan loppuosan kaudesta katsomosta käsin. Nyt voitontahtoinen García lähtee urallaan kohti seuraavaa ja hieman eksoottisempaa kohdetta: Suomea ja Jyväskylää.

– Juteltuani Brianin kanssa pidin erityisen paljon hänen ajatuksistaan ja tavastaan rakentaa voittavaa joukkuetta. Valitsin JJK:n myös siksi, että seuralla on värikäs ja rikas historia. Näen itseni sopimaan hyvin tähän nuoreen joukkueeseen kokeneen valmentajan alaisuuteen ja en malta, että pääsen aloittamaan!

García nähtäneen tositoimissa jo lauantaina, kun JJK kohtaa perinteisessä kauteen valmistavassa kenraaliharjoituksessaan Juha Pasojan luotsaaman MP:n Mikkelin jalkapallohallissa klo 12:15 alkaen.

Rafaelin kummiyrityksenä toimii VRJ Group

Lähde mukaan vieraspelireissulle!

Jälleen on tullut aika kaivaa fanihuivit, rummut ja banderollit talviteloilta esiin, sillä JJK:n kannattajat järjestävät reissun lauantaina 4.5. pelattavaan Ykkösen VIFK – JJK otteluun, Vaasan Lemonsoft Stadionille.

Nyt onkin oiva tilaisuus lähteä kannustamaan JJK:ta myös vieraspeliin. Lue lisää ja varaa paikkasi bussista täällä.

Ensimmäinen JJK:n kotiottelu pelataan puolestaan vapun etkoina perjantaina 26.4., kun Espoon Palloseura saapuu JJK:n vieraaksi Jyväskylään. Kotiavaus pelataan Viitaniemen liikuntapuistossa klo 19 alkaen, sillä Harjun nurmi ei valitettavasti ehdi tuohon mennessä vielä pelikuntoon.

Mikäli kausikorttisi on yhä hankkimatta, pääset ostoksille näppärästi sivun oikean reunan keltaisesta ”JJK Shop” painikkeesta.

Artikkelin kuva: Everton FC