JJK ja MP ottavat mittaa kauden kenraaliharjoituksessa

06.04.2024
📸 Jukka Laitinen

Kettulauma matkustaa lauantaiaamuna Mikkeliin jo perinteeksi muodostuneeseen harjoitusotteluun, joka toimii molemmille joukkueille kenraaliharjoituksena ensi viikolla alkavalle varsinaiselle sarjakaudelle.

JJK ja Juha Pasojan valmentama MP ovat kohdanneet toisensa aina perinteisesti pre-seasonilla, vaikka sarjatasot ovat vaihtuneet ja niin tälläkin kertaa: JJK pelaa kaudella 2024 Ykkösessä ja huippukauden viime vuoden Ykkösessä pelannut mikkeliläisnippu sarjatasoa ylempänä, uudessa Ykkösliigassa. ”Empee” oli viime kaudella yksi ehkä suurimmista yllättäjistä Ykkösessä ja tuntui etenevän etenkin alkukaudella voitosta voittoon.

Lento hiipui kuitenkin hieman syksyä kohti eikä se pysynyt lopulta Veikkausliigaan nousseiden EIF:n ja Gnistanin perässä. Kolmas sija toi paikan vielä liigakarsinnassa, mutta siellä se taipui SJK Akatemialle selvänumeroisesti. Kausi 2024 on alkanut Mikkelissä hieman yskähdellen, kun MP jäi Ykkösliigacupissa lohkonsa hännille. Viime vuosien kohtaamisissa JJK on ollut mikkeliläisille vähän hankala vastustaja, mutta kotijoukkue ei anna varmasti mitään helpolla. Kovin haaste on jätetty tällä kertaa kevään viimeiseksi ja MP onkin tämän pre-seasonin vastustajista ainoa sarjatasoa ylempänä pelaava joukkue.

JJK:n pre-season on mennyt puolestaan etenkin tulosten valossa nousujohteisesti ja uuden päävalmentajan Brian Pagen alaisuudessa talven ajan harjoitellut kettumiehistö on voittanut 7 pelaamastaan matsista neljä ja porskuttaa parhaillaan kolmen ottelun voittoputkessa. Valmennuksen lisäksi myös JJK:n pelaajisto on uudistunut tälle kaudelle ja noin kolmasosa pelaajista on uusia tulokkaita tai paluumuuttajia.

JJK:n riveissä nähdään tällä kaudella pitkä rivi pelaajia, jotka ovat edustaneet myös mikkeliläisjoukkuetta: JJK-kasvatit Aatu Manninen ja Arjan Goljahanpoor pelasivat jokunen vuosi sitten empeen riveissä Ykköstä ja Reetu Räsänen, Jonne Uronen sekä Antti-Pekka Kesonen ovat niin ikään kaikki vanhoja sinipaitoja. Muitakin yhteyksiä toki seurojen välillä löytyy, sillä MP:n hyökkäyspäässä operoiva ja paljon vastuuta viime kaudella saanut oma kasvatti Eero Ylönen pelasi lainalla JJK:ssa kaudella 2020 ja 17-vuotias ”Paso Jr” eli Joel Pasoja torjuu puolestaan palloja Kettupaitojen maalilla.

MP – JJK || la 6.4.24 klo 12:15 || Mikkelin Jalkapallohalli