PK-35-tuplakohtaamisen ensimmäinen osa

04.06.2014

Kesäkuinen ottelutahti jatkuu kiivaana ja JJK:lla on loppuviikolla edessään mielenkiintoinen kaksoiskohtaaminen PK-35 Vantaan kanssa. Keskiviikkona joukkueet iskevät yhteen Harjulla, sunnuntaina puolestaan Vantaalla ISS Stadionilla. Syynä kiintoisaan asetelmaan on ottelusiirto – keskiviikon ottelu kun on siirretty heinäkuun lopulta, jolloin suurajot valtaavat Harjun.

JJK:lla on takanaan mitä riemukkain ottelu sunnuntailta, kun Jippo kaatui komein 3-0-luvuin. Juha Pasoja oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen hyökkäyspeliin ja etenkin laukausten suureen määrään. Maalinteko ja viimeistely ovat tuottaneet alkukauden mittaan ongelmia, mutta Jippoa vastaan onnistujia löytyi useampiakin.

2014-06-01_jjk-jippo_0034

Vastassa nimekäs joukkue ja vahva puolustus

Nyt jos koskaan tulivoimaa ja maalipaikkojen terävää käyttöä tarvitaankin, sillä vastassa on sarjan pitävin puolustus: toppari Kim Raimin johtaman puolustuslinjan turvin PK-35 on päästänyt toistaiseksi vain neljä maalia. Niistäkin puolet on tullut yhdessä ottelussa, kun sarjakärki KTP aiheutti PK:lle näiden toistaiseksi ainoan tappion 2-1-lukemin toukokuussa.

Nyt sarjakolmosena majailevalla PK-35:lla on koossa vahva joukkue, jonka riveistä löytyy paljon kokemusta Veikkausliigasta ja ulkomailtakin – esimerkiksi Jukka Santalan, John Weckströmin ja Marko Kolsin muodossa. Näistä Kolsi on kuitenkin joutunut pysyttelemään koko alkukauden sivussa keväällä havaittujen sydänongelmien vuoksi ja niinikään liigakuvioistakin tuttu Mohamed Fofana on viettänyt myös viime ottelut sairastuvan puolella.

Kiintoisana knoppina ottelussa nähtäneen myös serkusten kohtaaminen: vantaalaisten keskikentällä todennäköisimmin luutiva Konsta Rasimus kun on loukkaantumisestaan Jippo-otteluun toipuneen Topi Järvisen serkku.

Nuoret maalitykit

Lukuisista kokeneista ja nimekkäistä pelaajista huolimatta vantaalaisten maalitykkinä on kunnostautunut vasta parikymppinen, täksi kaudeksi EsPasta joukkueeseen tullut Masar Ömer neljällä maalillaan. Peesaajana huomattavasti kokeneempi Santala kahdella osumallaan.

JJK:sta taas toistaiseksi vain Antto Hilska on onnistunut kahdesti, muut – Jasin Abahassine, Antto Tapaninen, Aleksis Lehtonen ja Tommi Kari – kertaalleen.

Kettupaitojen hyökkäyspeli on saanut uuden vaihteen, kun Mikko Manninen on palannut omimmalle paikalleen keskikentän oikealle laidalle tekemään taikojaan. Mannisen juonikkaita nousuja, joita Bilal Velija taustoittaa, tarvitaankin varmasti PK-35:n puolustuksen murtamiseen.

Kokoonpanoa pohtiessaan Pasojalla on suorastaan runsaudenpula, sillä kettuleirin sairastupa alkaa olla tyhjillään – kovaa vauhtia pelikuntoa jo lähestyää Robert Tayloria ja harjoituksissa polveensa kolhun saanutta Antti Maltsinia lukuunottamatta miehistö on pelikunnossa.

Veikkaus-kortilla kaksi yhden hinnalla keskiviikon huippupeliin