Pietarsaaresta 1-2-voitto Mannisen viime hetken osumalla

16.05.2022

JJK haki 1-2-lukemin täydet kolme sarjapistettä, kun se vieraili viikonloppuna JBK:n vieraana Pietarsaaressa. JBK on vahva joukkue erityisesti kotikentällään ja pelistä muodostuikin lopulta odotetun vaikea.

Daniel Säily vei JJK:n johtoon juuri ennen taukovihellystä iskemällä ensimmäisen sarjaotteluosumansa Kettupaidassa, mutta kotijoukkue pääsi tasoittamaan lukemat pilkulta tunnin pelin jälkeen. JJK:n painostus tuotti tulosta viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun Mikko Manninen pääsi tykittämään vierailijat 1-2-johtoon aivan ottelun loppuhetkillä vieden vierailijat sarjakärkeen.

Länsikentällä pelattua kamppailua ei striimattu kotijoukkueen toimesta, eikä siitä valitettavasti saatu lopulta myöskään tallennetta Jyväskylään asti, joten kysytäänpä pientä yhteenvetoanalyysia ottelun voitto-osuman lisäajalla iskeneeltä Manniselta.

– Peli oli kyllä ennakoidun vaikea. Pietarsaaren pieni ja liukas kenttä, missä suoraviivainen vastustaja aiheutti meille paljon vaikeuksia. Pelissä tuli todella paljon kaksinkamppailuja, kun pallo ei ollut oikein kenenkään kontrollissa missään vaiheessa. Meidän pallollinen peli ei toiminut ja pitkät pallonhallinnat puuttuivat, jolloin jouduimme koko ajan puolustamaan vastustajan nopeita tilanteenvaihtoja. Jatkossa meidän on saatava parempi rytmi omaan pelaamiseen, että pystymme olemaan vaarallisia, mutta samalla myös kontrolloimaan otteluita, Manninen vaatii.

– Viimeinen 15 minuuttia käännettiin kovalla työllä paine JBK:n päätyyn ja tehtiin väkisin se voittomaali. Pallo kimposi korkealle boksiin keskityksestä ja Shemmu (Shirman Osso) voitti vastustajan maalivahdin todella komeasti. Sen jälkeen pääsin kokeilemaan lonkan liikkuvuutta suoraan volleysta. Onneksi jalka nousi vielä sen verran, että sai painettua pallon maaliin, Manninen virnistää.

JJK on onnistunut pelaamassaan kolmessa ottelussa maalinteossa yhteensä 7 kertaa, joista peräti neljä osumaa on syntynyt lisäaikaminuuteilla. Edellisellä kierroksella Viitaniemessä pelatussa kotiottelussa Jimi Saarikko tasoitti lukemat viidennellä lisäaikaminuutilla ja myös Pietarsaaressa niin Säilyn kuin Mannisenkin osumat syntyivät lisäajalla.

– Lähtökohtaisesti tosi vaikeasta vieraspelistä 3 pinnaa matkaan on erittäin hyvä suoritus, mutta pelillisesti jäi vielä paljon parannettavaa. Hyvän jengin merkki on kuitenkin se, että pystytään kaivamaan tulos heikompanakin päivänä. Toinen viime hetken maali putkeen kertoo varmasti joukkueen fyysisestä kunnosta sekä uskosta yhteiseen juttuun. Tästä on hyvä lähteä kohti kauden ekaa derbyä! Manninen vakuuttaa.

JBK - JJK 1-2 (0-1)

Maalit:

0-1 45+1' Daniel Säily (M. Manninen)

1-1 62' Obiora Kennedy (rp)

1-2 90+2' Mikko Manninen (Osso)


JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Reetu Räsänen, Antti Åke, Juho Luoma (C) (v), Ville Kirvesoja (70'), Daniel Säily (55') (v), Roope Salo (78'), Aatu Manninen, Mikko Manninen, Aleksis Lehtonen (55')

Vaihdossa: Ville Viljala, Maxime Nzeza, Shirman Osso (70'), Jimi Saarikko (55'), Robin Saastamoinen (55'), Lauri Paananen, Matias Sydänmaa (78')

Ville Kirvesojan vapaapotku sinetöi viime syksynä JJK:lle kaupungin herruuden

Perjantain FCV-derbyyn vapaa sisäänpääsy

JJK:n pääyhteistyökumppani Alva juhlistaa 120-vuotista taivaltaan tekemällä pieniä hyviä ja iloa tuottavia tekoja pitkin vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi Alva tarjoaakin vapaan sisäänpääsyn perjantaina 20.5.22 Harjun Stadionilla pelattavaan Miesten Kakkosen paikalliskamppailuun JJK – FC Vaajakoski. Stadionin portit avataan klo 18 ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 19. Tervetuloa!