Paluu voittokantaan kauden ennätysyleisön edessä

03.08.2016

2016-08-03_jjk-fcjazz_0021

JJK palasi kotikentällään voittojen tielle 2-0-lukemin! Maaleista vastasivat toisella puoliajalla Gael Etock sekä Niko Markkula rangaistuspotkusta, kun vaihtomies Samu Suoraniemeä rikottiin.

FC Barcelonan futiskoulun kasvattama Gael Etock aloitti pelinsä kettuperheessä reservijoukkue Villikettujen riveissä vierasottelussa Iisalmessa, debytoi edustusjoukkueessa viime sunnuntaina ja esiintyi siis nyt ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä – avaten saman tien myös maalitilinsä! Kokoonpanossa nähtiin myös Ykkösen tasolla uusia nimiä JJK:n omasta futiskoulusta, kun mukaan oli nostettu Tuomas Koppelomäki ja Ville Kirvesoja A-nuorista.

Molemmat joukkueet pelasivat edellisen ottelunsa viikonloppuna – FC Jazz lauantaina kotikentällään, JJK taas teki sunnuntaina Kokkolaan raskaaan vierasreissun. Se näkyikin pelissä etenkin ensimmäisellä puoliajalla: sadesäässä tahkottu ottelu tuntui hieman painavan Kettupaitojen jaloissa ja pelin tempo jäi varsin maltilliseksi, kun vierasjoukkuekin tyytyi isäntien pitämään tahtiin.

JJK sai tasaisesti luotua puolittaisia paikkoja Lauri Pirhosen vartioimalle Jazz-maalille. Porilaisten puolustus toppari Gabriel Wirtzin johdolla hoiteli kuitenkin lähinnä kulmapotkuista ja keskityksistä luodut tilanteet pääosin vaivatta.

Lähimpänä maalintekoa avausjaksolla oli lopulta vasemman laitapakin tontilla jälleen mallikkaasti luutinut Joona Itkonen, joka sivalsi komean kaukolaukauksen viimeisellä peliminuutilla ennen taukoa. Pirhonen venytti hanskansa kuitenkin vedon tielle torjuen sen riman yli kulmapotkuksi.

Toisella jaksolla JJK pystyi vaihtamaan silmään uuden vaihteen ja kentälle saatiin lisää vauhtia. Jo puolikkaan ensi minuuteilla Benno Hanslian alusti nousullaan hyvän paikan Iiro Järviselle maalin edustalle. Järvinen ei kuitenkaan aivan saanut ohjattua palloa maaliin, vaan se painui maalitolpan väärälle puolelle.

Heti perään oli Järvisen vuoro alustaa vetopaikka Mikko Manniselle – Manun veto puolestaan kohosi kuitenkin yli maalin. Manninen joutui Kokkolassa jättämään kentän toisen puoliajan alkupuolella saamansa puujalan takia, mutta nyt laitamaestro oli jälleen täydessä vauhdissa kotiyleisönsä edessä.

2016-08-03_0181

Myös yhteispeli Gael Etockin kanssa antaa odottaa kaksikolta vielä tuhoisaa jälkeä vastustajien puolustuksille! Yksi väläys tästä saatiin nähdä toisen jakson alussa, kun Manninen herkutteli Jazz-pelaajan puikoista syötön Etockille, joka jatkoi pallon edelleen Hanslianille. Puolustus ennätti kuitenkin peittämään Hanslianin jatkon.

Aiemmissa kohtaamisissa FC Jazz on onnistunut rokottamaan Kettupaitoja usein erikoistilanteista. Niitä porilaiset saivat muutamia tälläkin kertaa ja eräs vaarallisimmista tuli 55. minuutilla, kun vieraat saivat vapaapotkun hyvältä keskitysetäisyydeltä – vapari päättyi kuitenkin paitsioon.

Samasta tilanteesta Matti Lähitie kuittasi myös kyseenalaisen keltaisen kortin ja samalla tuplasi JJK:n toppariparin yhteenlasketun korttimäärän – vakuuttavien otteidensa lisäksi kettutopparit ovat luutineet erittäin puhtaasti, Lähitiellä kun oli ennestään tilillään vasta yksi varoitus ja Antto Tapanisella ei ole vielä ensimmäistäkään.

Tällä kertaa JJK sai pidettyä FC Jazzin hyvin aisoissa niin erikoistilanteiden osalta kuin muutenkin. Kotijoukkueen maalille asti pallo ei montaa kertaa päätynyt ja nekin tilanteet Ville Viljala hoiteli vuorenvarmasti.

Ottelun käännekohta nähtiin hetkeä ennen kuin tunti tuli täyteen. Saku Leppänen alusti komeasti ja tarjoili Etockille loistopaikan maalin edustalle – eikä kamerunilainen paikastaan erehtynyt vaan iski pallon varmasti Pirhosen selän taakse ja teki näin ensiesiintymisestään kotiyleisön edessä unohtumattoman!

2016-08-03_0175

Vain hetki maalinsa jälkeen Etock haki jo illan toista täysosumaa: jo Kokkolassa nähty painava laukaus sujahti tällä kertaa kuitenkin ohi takatolpalta. Pian Etock poistuikin vaihtoon raikuvien suosionosoitusten saattelemana.

Vierasjoukkue yritti viritellä takaiskun jälkeen kiriä, mutta se jäi ponnettomaksi, eikä todellista vaaraa kettumaalilla lopulta nähty. Lopullinen niitti ottelulle nähtiin vajaa vartti ennen loppua: Manninen näki loistavasti vaihdosta kentälle tulleen Samu Suoraniemen, joka oli hiipinyt rangaistusboksiin ja nosti pallon takatolpalle. Palloa tavoitellut Suoraniemi kaadettiin ja pallo vietiin yhteentoista metriin rangaistuspotkun merkiksi!

Pallon taakse asteli jo viidettä kertaa tällä kaudella Niko Markkula. Jälki oli jälleen tuhoisaa – viidettä kertaa pallo varmasti täplältä pussiin ja taululle 2-0-lukemat!

2016-08-03_jjk-fcjazz_0029

2-0-johtoon päästyään JJK pelasi fiksusti puolustaen tarkasti ja tiiviisti loppuun asti, eikä FC Jazzin useamman kerran aiheuttamia loppuhetkien pettymyksiä nähty. Loppuvihellyksen kajahtaessa kettuleirissä päästiinkin tuulettamaan ansaittua ja odotettua voittoa sarjajumboksi jumittuneesta porilaisryhmästä.

JJK taas vahvisti asemiaan edelleen hyvin tiiviissä kärkipäässä. Myös AC Oulu voitti oman ottelunsa ja johtaa sarjaa pisteen erolla Kettupaitoihin. Kolmantena on TPS kahden pisteen päässä JJK:sta.

Ottelua seuraamaan oli saapunut kauden tähänastinen ennätysyleisö – 1824-päinen kotikatsomo pääsi juhlimaan kauden kuudetta kotivoittoa! Seuraavaksi pelit jatkuvat niinikään kotikentällä, kun viikon päästä 10.8. vieraaksi saapuu Haka – tervetuloa kannustamana Kettupaidat jälleen kotivoittoon!

Oletko Sinä Keski-Suomen seuraava jalkapallomesenaatti? Tai haluatko olla yksi heistä? Tule mukaan!

JJK - FC Jazz 2-0 (0-0)

Maalit:

1-0 58' Gael Etock

2-0 76' Niko Markkula rp

 

JJK:n kokoonpano: Ville Viljala (v), Joona Itkonen, Matti Lähitie (v), Antto Tapaninen, Niko Markkula; Iiro Järvinen, Saku Leppänen; Benno Hanslian (68' Samu Suoraniemi), Gael Etock (64' Settyslas Loutelamio), Mikko Manninen; Toni Tahvanainen.

 

Vaihdossa: Teppo Marttinen, Samu Suoraniemi (68'), Honar Abdi, Settyslas Loutelamio (64'), Tuomas Koppelomäki, Ville Kirvesoja.

 

Tähtipelaajat:

*** Gael Etock

** Saku Leppänen

* Mikko Manninen

 

Yleisöä: 1824

Elokuun kotiottelut_Petrescu&Etock