Otteluraportti: KuKi kaatui Harjulla selkein 5-0-lukemin

01.06.2019

JJK palasi Harjulle voitokkaasti, kun KuKi kaatui suvereenein ottein 5-0-tuloksella. Tällä kertaa tehokkaimpana hääri kapteeni Robin Saastamoinen, joka iski ensimmäiset neljä maalia. Loppulukemat viimeisteli vaihdosta tullut Leif Ludwig.

JJK aloitti kotiottelunsaaiemmin toukokuussa Viitaniemessä kaatamalla ToU:n peräti 8-0. Nyt oli vuorossa kauden ensimmäinen ottelu Harjun Stadionilla, eikä voittajasta jäänyt taaskaan epäselvyyttä, kun Kurkimäen Kisa joutui totemaan kettulauman paremmaksi 5-0-lukemin.

Maaleja iski tasaiseen tahtiin kippari Robin Saastamoinen. Maalitehtailu alkoi jo 14.minuutilla, kun Saastamoinen pääsi nokikkain KuKi-vahti Joonas Partasen kanssa, eikä paikastaan erehtynyt. Peli oli kettulaumalle kauden ensimmäinen luonnonnurmella, eikä nurmitreenejäkään ehtinyt kertyä alle kuin yhdet.  Vaikka Harjun sametti onkin varsin mainiossa kunnossa, näkyi totuttelu nurmialustaan vielä ajoittain kotijoukkueen otteissa. Ajoittain taas Kettupaitojen peli pyöri todella näyttävästi, kuten Saastamoisen 2-0-maalissa, jota edelsi komeasti rakenneltu hyökkäys: Saastamoinen ja Leevi Kemppainen syöttelivät vieraiden puolustuksen kahville ja Saastamoinen iski pallon toistamiseen varmasti maaliin, kun kellossa oli 35 minuuttia. Tauolle mentiin isäntien 2-0-johdossa.

Robin Saastamoinen osoittautui KuKi-puolustukselle mahdottomaksi pideltäväksi. (Kuva: Mari Nokelainen)

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. JJK hallitsi ottelua alusta loppuun ja vaikka KuKi pääsi hetkittäin pitämään palloa, ei todellista vaaraa Kettupaitojan maalilla juuri ollut. KuKi-puolustus puolestaan ei saanut Saastamoista millään kuriin, vaan vauhtiin päästyään kettukippari iski toisella puoliajalla toiset kaksi maalia. Maaleillaan Saastamoinen kipusi Kolmosen maalipörssin jaetulle toiselle sijalla yhdessä toisen Kettupaidan, Eeli Liukkosen kanssa.

Loppulukemiksi 5-0 kaunisteli vaihdosta ottelun lopulla kentälle tullut Leif Ludwig naulattuaan pallon maalinedushässäkän päätteeksi verkon perukoille. Maali oli juuri 18 vuotta täyttäneelle kärkimiehelle ensimmäinen Kolmosessa.

Kettupaitojen otteista Harjulla päästään nauuttimaan seuraavan kerran jo tulevana keskiviikkona 5.6., kun vieraaksi saapuu joensuulainen SC Riverball.

JJK – KuKi 5-0 (2-0)

1-0 14′ Robin Saastamoinen

2-0 35′ Saastamoinen

3-0 52′ Saastamoinen

4-0 72′ Saastamoinen

5-0 88′ Leif Ludwig

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo (mv), Fabian Hanslian, Sakari Holopainen, Juho Luoma, Eero Korhonen, Olli Pöyliö, Aatu Manninen, Rasmus Ervasti (65′ Liukkonen), Robin Saastamoinen (c), Leevi Kemppainen, Juuso Seuri (72′ Ludwig).

Vaihdossa: Antto Mikkonen (mv), Sami Nissinen, Tuukka Korhonen, Niilo Pirttinen, Eeli Liukkonen (65′), Leif Ludwig (72′).