Otteluraportti: Kausi käyntiin vierasvoitolla LehPa:sta

11.05.2019

JJK aloitti kautensa Kolmosessa 1-3-vierasvoitolla LehPa:sta! Voiton takuumiehenä hääri kaksi maalia iskenyt Leevi Kemppainen, yksi maaleista taas merkittiin kotijoukkueen omiin nimiin.

Talvikauden pitkä odottelu päättyi viimein perjantaina, kun JJK pääsi aloittamaan kautensa vieraskentällä Lehmossa. Vastassa oli yksi kauden nousijajoukkueista, LehPa.

JJK haki Itä-Suomesta ansaitun voiton ja oli kokonaisuudessa ottelussa niskan päällä. Jo alkuhetkillä Eeli Liukkonen oli vähällä viedä vieraat johtoon Leif Ludwigin laukauksen jäljiltä, mutta LehPa-vahti Mikko Sokkanen ennätti torjumaan.

Lehmon High Pine Linen melko pienikokoinen kenttä vaati vierasjoukkueelta avausjaksolla hieman totuttelua ennen kuin peli lähti kunnolla kulkemaan, mutta puoliajan edetessä JJK pääsi kaiken aikaa paremmin peliin mukaan ja sai luotua myös tukun maalipaikkoja. Vielä avauspuolikkaalla JJK ei kuitenkaan pystynyt maalintekoon, joten tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella puoliajalla JJK oli vahva ja haki ahneesti kauden avausmaaliaan. Painostus tuottikin tulosta lopulta tunnin pelin jälkeen: Olli Pöyliö laukoi, veto muutti puolustajasta suuntaa ja painui maalin perukoille vieden vieraat 0-1-johtoon!

Kun maalitili oli avattu, iski JJK pian lisää. Ensimmäistä virallista otteluaan Kettupaidassa pelannut Leevi Kemppainen tuplasi JJK:n johdon 71.minuutilla laukomalla pallon maalivahdin alta verkkoon. Kymmenisen minuutin kuluttua sama mies oli asialla toistamiseen iskemällä lukemiksi jo 0-3! Maalit olivat Kemppaiselle ensimmäiset JJK:ssa.

LehPa onnistui vielä loppuminuuteilla rikkomaan kettulauman nollapelin, mutta kavennus jäi isännille laihaksi lohduksi, kun JJK vei pisteet mukanaan 1-3-lukemin!

Seuraavaksi avataankin kausi myös kotipelien osalta, kun JJK isännöi keskiviikkona 15.5. Toivalan Urheilijoita Viitaniemessä klo 19 alkaen.

LehPa – JJK 1-3 (0-0)

0-1 62′ oma maali

0-2 71′ Leevi Kemppainen

0-3 83′ Leevi Kemppainen

1-3 87′ Väinö Häkki

JJK:n avauskokoonpano: Matti Artimo (mv), Tuure Fagerström, Sakari Holopainen, Sami Nissinen (46′ Hanslian), Juho Luoma, Olli Pöyliö, Robin Saastamoinen (c), Eeli Liukkonen (65′ Seilonen), Aatu Manninen, Leevi Kemppainen, Leif Ludwig (78′).

Vaihdossa: Eino Muhonen (mv), Fabian Hanslian (46′), Tuukka Korhonen, Lauri Seilonen (65′), Juuso Seuri (’78).