OPS kaatui toisen puoliajan maaleilla

02.04.2011

JJK otti lauantain harjoitusottelussa 4-0 (0-0) -voiton Ykkösessä pelaavasta Oulun Palloseurasta. JJK:n maaleista vastasivat toisella puoliajalla Jani Virtasen hankkimasta rangaistuspotkusta Tommi Kari, kaukolaukauksella ylänurkkaan osunut Patrick Poutiainen, pienestä kulmasta päällä viimeistellyt Mikko Hyyrynen ja maalinedustan pomppupallon nuottaan lakaissut Tamás Gruborovics.

JJK aloitti vahvasti ja oli lähellä maalintekoa jo ensi minuutilla. Jani Virtanen murtautui näppärän seinäpelin kautta maalintekopaikkaan oikealta, mutta oikean jalan laukaus kilpistyi vastaan heittäytyneen oululaismaalivahti Juhani Koposen jalkatorjuntaan. Puoliajan edetessä peli kävi yhä tasapaksummaksi keskialueen väännöksi, jossa vaarallisemmat hyökkäykset loi palloa vähemmän hallinnut vierasjoukkue.

Ottelun ratkaisu tapahtui tasaisen avauspuoliskon loppuminuuteilla. OPS-topparit sähläsivät summitaisen JJK-avauksen Hyyryselle, jonka noston Koponen torjui sinänsä ansiokkaasti. Käsitorjunta tapahtui kuitenkin rangaistusalueen ulkopuolella, ja taidonnäytteestä seurauksena automaattinen punainen kortti. Virtanen ampui seuranneen vapaapotkun ylärimaan.

Toisella jaksolla JJK pääsi miesylivoimansa turvin hallitsemaan ottelua, eivätkä vieraat kyenneet oikeastaan enää ahdistelemaan Kettupaitojen puolustusta. JJK:nkin hyökkäyspelistä puuttui monessa tilanteessa viimeinen terävyys, mutta joukkue pystyi kuitenkin iskemään neljästi.

Merkille pantavaa isäntien kokoonpanossa oli Antto Tapanisen lähes täysi yhdeksänkymppinen puolustuksen vasemmalla sivustalla. Nuori topparipari Samu NieminenMikk Reintam hoiti myös tonttinsa varsin mallikkaasti.

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Tapaninen (89. Latikka), Nieminen, Reintam, Viren; Gruborovics, Korte (45. Tuomanen), Poutiainen, Kari (60. Abahassine); Virtanen (75. Markkula), Hyyrynen.