JJK kohahduttaa jälleen uusilla peliasuillaan ottamalla käyttöön ensimmäisenä maailmassa ns. open shorts -mallin

01.04.2011

jjk-alaosa-2011Yhteistyössä  European Sports Textile Instituten (ESTI) kanssa kehitetty avoin shortsimalli parantaa pelaajien juoksunopeutta varsinkin tiukoissa pelitilanteissa laajentamalla jalkojen aerodynaamisia liikeratoja. Teknologista innovaatiota on kehitetty ESTI:n Milanon tutkimuskeskuksessa jo vuosia ja JJK on ensimmäinen joukkue joka ottaa uuden tekniikan avukseen näin laajamittaisesti.

-Kliiniset laboratoriokokeet vakuuttivat meidät täysin innovaatiomme soveltuvuudesta rajuja suunnanmuutoksia ja spurtteja vaativiin palloilulajeihin kuten jalkapalloon. Pelitilanteissa millisekuntienkin erot voivat ratkaista voittamisen ja häviämisen välillä ja open shorts -keksintömme voi olla tässä se ratkaiseva tekijä, ESTI:n kehitysjohtaja Stefano Di Giovanne avaa uniikin suunnitteluratkaisun etuja.

-Tarjosimme innovaatiotamme aluksi kahdelle paikalliselle suurseuralle, mutta he ajattelivat vähän turhan vanhanaikaisesti eri sukupuoliin liitettyjä odotuksia vaatemuotiin liittyen. Sattuman kaupalla suomalainen JJK oli leirillä Barcelonan lähettyvillä samaan aikaan kun suoritimme viimeisiä käytännön kokeita Katalonian testikentillä, ja tätä kautta avautui uusi mahdollisuus jalkauttaa keksintömme käyttöön huipputason jalkapalloon. Olemme ylpeitä JJK:n ennakkoluulottomasta asenteesta, Di Giovanne jatkaa.

Kettupaidat ovat päässeet testaamaan uutta shortsimallia maaliskuun alusta alkaen ja jo tämä lyhyt testijakso on vakuuttanut niin pelaajat kuin valmennusjohdonkin.

-Kyllähän sen huomaa tiukoissa tilanteissa että pääsee kääntymään nopeammin kun jalat liikkuvat vapaammin. Tuli tuo testattua ihan sekuntikellollakin, kun 30 metrin spurttiaika parani useamman sekunninkymmenyksen. Se on aika ratkaiseva ero jos hyökkääjä on pääsemässä sulta karkuun, JJK:n laitapuolustajai Tuomas ”Topi” Latikka kertaa käytännön kokemuksia uusista shortseista.

Myös seurajohto on tyytyväinen juuri julkistettuun maailmanuutuuteen:

-Meillä on aika paljon yhteistyökumppanien logoja esillä peliasussa. Nyt kun saatiin tämä uusi malli käyttöön niin saadaan vielä viisi, ehkä kuusikin uutta logoa brodeerattua, seuran toimitusjohtaja Joni Vesalainen hykertelee tyytyväisenä.

Uusi peliasu on käytössä ensimmäistä kertaa jo tämän viikon lauantaina 2.4. pelattavassa harjoituspelissä OPS:ia vastaan. Ottelu pelataan Jyväskylässä Vehkalammen tekonurmella klo 14:30 ja sinne on vapaa pääsy – tervetuloa kannustamaan yksilahkeiset voittoon!

Kuuntele myös JJK:n kapteeni Mikko Hyyrysen ajatukset uudesta innovatiivisesta peliasusta Radio Jyväskylän haastattelusta.