Okkonen peräänkuuluttaa paineensietokykyä

28.10.2011

4-jarkko-okkonen-jjk2011Juhannuksesta saakka sitkeän loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut toppari Jarkko Okkonen on Kettupaitojen mukana Turussa – joskaan ei kokoonpanossa. Konkari matkustaa joukkueen tueksi kauden päättävään mitalikamppailuun.

Okkonen korostaa paineensietokyvyn merkitystä ratkaisuottelussa.

– Tärkeintä on, että jokainen pelaaja hyväksyy paineet ja ottaa ne vastaan. Pitää mennä niitä päin, ei yrittää sivuuttaa. Se ei tuota tulosta, jos yrittää olla huomaamatta paineita tai keskittyä muihin asioihin, Okkonen näkee.

JJK:n joukkueen kykyyn käsitellä tilannetta hän luottaa sataprosenttisesti. Okkonen on hyvillään joukkueessa tapahtuneesta kasvuprosessista.

– Ehdottomasti uskon, että me uskalletaan ja pystytään menestymään. On ollut mahtavaa seurata, kuinka jo tämän minun kahden vuoden sopimuksen aikana ovat nuoret jätkät nostaneet tasoaan ja kasvaneet – jotkut ovat menneet valtavasti eteenpäin jopa tämän yhden vuoden aikana, Ogi suitsuttaa.

Oman kauden päättyminen jo juhannuksena luonnollisesti harmittaa. Kokonaisuutena kaksivuotisen sopimuksen toissa syksynä tehnyt mies on kuitenkin ollut tyytyväinen JJK-periodiinsa. Seuran suunta on miellyttänyt asioihin analyyttisesti suhtautuvaa Okkosta.

– Ilmoitin kaksi vuotta sitten lehtihaastattelussa, että on hienoa päästä mukaan, ja että tavoitteena on tehdä JJK:sta kilpailukykyinen joukkue. Ajattelin, että tämän sopimuskauden aikana saataisiin JJK:sta keskikastin seura. Viime vuonna karsittiin liigapaikasta ja nyt pelataan mitalista. Vaihtelua on siis aika paljon, mutta keskiarvona ollaan siinä keskikastissa, Okkonen naurahtaa.

Topparin sopimus JJK:n kanssa umpeutuu päättyvän kauden jälkeen. Jatkosuunnitelmat ovat toistaiseksi tekemättä.

– Juuri nyt tilanne on se, että loukkaantuminen vaivaa edelleen. Kyllähän se herkästi niin on, että kun kroppa alkaa oireilemaan, ovat uran jatkoon liittyvät asiat vähän toissijaisia. Mutta katsotaan nyt rauhassa miten tilanne etenee, Okkonen tuumaa.