Virén päättää JJK-uransa huomenna huikeiden panosten ottelussa

28.10.2011

7-anssi-viren-jjk2011JJK-puolustuksen kokeneeseen kaartiin kuuluva Anssi Virén odottaa lauantain hopeakamppailua vesi kielellä. 284 liigaottelun kokemuksesta huolimatta mitalipelit eivät ole Vinssille aivan jokapäiväistä kauraa, sillä miehen kaapissa on yksi Veikkausliigan pronssi PK-35:n riveistä kaudelta 1998.

– Todella, todella innostuneilla fiiliksillä lähdetään Turkuun. Tilanne on mitä herkullisin. Mahtavaa on olla mukana tällaisessa pelissä, kun JJK:n mukana on divarista asti tätä nousua tehty, Virén sanoo.

– Hetkeäkään en ole katunut sitä, että aikanaan Kotkasta liigaympyröistä lähdin divariin. Se oli harkittu päätös, silloin jo oli nähtävissä tämä potentiaali mikä JJK:lla on. Liiganousu toteutui silloin heti, ja onneksi ollaan värikkäiden vaiheiden jälkeen sarjassa pysyttykin, että päästään tämmöisistä peleistä nauttimaan.

Kettupaidat kohtaa lauantaina kello 14 alkavassa ottelussa vieraskentällä Interin. Pelin henki on selvä: voitolla JJK on hopeamitalisti, muissa tapauksissa pronssimitali on mahdollinen riippuen Hongan menestyksestä Maarianhaminassa.

– Panoksia ei pidä ylikorostaa, vaan tietty rentous pitää säilyttää. Kenttä ei ilmeisesti ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, joten varmaan tulee paljon vääntöä ja kaksinkamppailuja. Ei me silti ehdoin tahdoin luovuta omasta tavasta pelata, vaan yritetään hallita ja rytmittää peliä kuten aiemminkin.

Paineenalaisissa peleissä kokemuksen merkitystä on tapana korostaa. Virén myöntää, että JJK-leirin kokeneen kaartin rooli hitusen kasvaa kauden ratkaisun alla.

– Jollakin lailla se korostuu, että on joskus aiemmin ollut vastaavissa tilanteissa. Ymmärretään, että se on samanlainen jalkapallopeli kuin muutkin, ja pyritään ohjaamaan kaikki keskittyminen itse peliin.

Liiganousuun päättyneen kauden 2008 alla JJK:in siirtynyt Virén on kantanut JJK-paitaa 71 Veikkausliigaottelussa. Lauantain Inter-ottelu on Kettupaitojen puolustuksen pitkäaikaisen tukipilarin viimeinen seuran väreissä.

– Sen nyt voi ainakin sanoa, että JJK:ssa sopimus ei jatku. Saattaahan se olla, että huominen peli on muutenkin viimeinen kaiken kaikkiaan. Kun kausi tästä loppuu, huilaan vähän ja keskityn keskeneräisiin opiskeluhommiin. Vaikea tässä kohtaa ja tässä elämäntilanteessa nähdä, että muualle lähtisin pelaamaan, Virén aprikoi.

– Mutta nyt keskitytään täysillä tähän kauteen ja tähän peliin ja huomenna jätetään kentälle kaikki mikä irti lähtee, JJK:n numero seiska päättää.

Inter-JJK Turussa lauantaina kello 14. Canal+ televisioi ottelun suorana lähetyksenä.