Nieminen revanssihengessä kohtaamaan Jaroa

24.05.2012

Loukkaantumisten takia puihin menneen viime kauden jälkeen JJK:n lupaava nuori keskuspuolustaja Samu Nieminen on saanut alkukaudesta mukavasti vastuuta Kettupaitojen keskuspuolustuksessa. Muiden tavoin hänkään ei kuitenkaan joukkueen alkukauden sujumiseen aivan tyytyväinen ole.

 

– Alkukausi lähti vähän tahmeasti. Viime aikoina on ollut jo ihan ok, kun on alettu saamaan tulosta. Ja pelillisestikin on menty eteenpäin.

 

– Henkilökohtaisesti olen omiin peleihini ihan tyytyväinen…aika tasaista suorittamista, ei mitään isompia virheitä.

 

Niemisellä on takanaan nelisenkymmentä poikamaajoukkueottelua oman ikäluokkansa kanssa ja huhtikuun alussa hän pääsi myös debytoimaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Azerbaidzania vastaan. 1990-syntyneiden joukkueessa Nieminen vuonna 1992 syntyneenä pääsi siis pelaamaan itseään vanhempien kanssa.

 

– Maajoukkuereissut on aina hienoja. On aina kunnia saada pukea Suomen paita päälleen. Kuitenkin Azerbaidzania vastaan varmaan tulos kertoo pelistämme kaiken, Nieminen hymähtää viitaten nihkeään 0-1-tappioon.

 

– Kyllähän Azerit pitäisi voittaa aina – joka ikäluokassa. Kuitenkin oli mukavaa päästä pelaamaan sinne, itseään parempien kanssa.

 

JJK:ssa vierellä on ehtinyt alkukauden aikana pelata useampikin mies, kun Nieminen on topparoinut niin Juha Pasojan, Mikk Reintamin kuin uusimman tulokkaan Jordi van Geldereninkin parina.

 

– Joo, aika paljonhan siinä on vaihtelua ollut, Nieminen naurahtaa.

 

– Mutta tuttuja jätkiähän ne kaikki on, joten ei se ole ongelma.

 

Nelikon selvästi kokenein on Juha Pasoja, jolla on liigaotteluita mittarissa moninkertaisesti enemmän kuin nuoremmilla topparikollegoilla yhteensä. Lisäksi kokemusta on Norjan kentiltä ja myös A-maajoukkueesta. Pasoja virkkoi jo JJK:n rinkiin pari kautta sitten liittyessään, että pyrkii kentällä ennemmin ohjeistamaan ja opastamaan muita kuin juoksemaan itse. Niemisen puheiden perusteellakin Pasoja ohjaa kentällä nuorempiaan.

 

– Kun Paso on kentällä, niin Paso ohjeistaa ja me muut kuunnellaan, Nieminen tuumaa.

 

– Ilman Pasoa pelatessa yritän sitten itsekin ottaa enemmän sitä johtajan roolia. Vähän hakusessa tuo vielä on, mutta ajan ja pelien karttuessa se tulee kehittymään.

 

Nyt vastaan asettuu FF Jaro, jota JJK ei ole kotikentällään vielä kertaakaan onnistunut voittamaan.

 

– On tässä selvää revanssihenkeä. Täysiä vaan mennään päälle – kyllä Jaro kaatuu, kun pidetään omasta pelistä kiinni!