FF Jaroa vastaan tuloksena tasapeli

24.05.2012

JJK ei saanut otettua ensimmäistä kotivoittoaan pietarsaarelaisesta FF Jarosta, vaan joukkueet jakoivat Harjulla pisteet 1-1-lukemin. Jaro meni heti toisen puoliajan alussa johtoon, kun Tillman Groven keskitys meni epäonnisesti omaan maaliin. JJK:n tasoitus tuli tunnin kohdalla, kun Tamás Gruborovics kiskaisi vapaapotkun suoraan maaliin.

 

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja ensimmäinen parikymmentä minuuttia olivat JJK:n hallintaa. Myös maalipaikkoja oli useampiakin ja kertaalleen pallo saatiin maaliinkin asti, mutta tilanne oli paitsio. Kettupaidat eivät pystyneet kuitenkaan käyttämään paikkojaan hyväksi ja pikkuhiljaa peli tasoittui. Jaron ensimmäinen pahempi paikka tuli vajaan puolen tunnin kohdalla: Mike Bannerin tiukka kierteinen veto pakotti Janne Korhosen venyttämään maalillaan ja torjumaan vedon kulmaksi. Loppu puoliajasta oli melko tasaista peliä, eikä huippupaikkoja ollut kummallakaan.

 

Toinen puoliaika alkoi JJK:n kannalta kehnosti. Vieraat pääsivät epäonnekkaasti johtoon, kun Tillman Groven keskitys painui verkkoon lopulta omasta puolustuksesta. Maalin jälkeen ottelu asettui jälleen samoihin uomiin kuin toisen puoliajan lopulla, eivätkä kummatkaan saaneet peliään rullaamaan.

 

55. minuutilla isännät saivat vapaapotkun hyvästä paikasta, kun Mikko Mannista rikottiin pari metriä boksin rajalta. Pallon taakse asettui Tamás Gruborovics, joka kokeili suoraa vetoa – hyvän ottelun pelannut Jesse Öst oli kuitenkin maalillana tarkkana ja nappasi vedon.

 

Reilua viittä minuuttia sama mies oli jälleen pallon takana: varsin pirteän ottelun pelannutta Patrick Poutiaista rikottiin osapuilleen samassa kohdassa kuin Manua hetkeä aiemmin. Tällä kertaa Öst jäi maalillaan voimattomaksi, kun Grubo nykäisi pallon komeasti takakulmaan! Näin unkarilainen vankisti asemiaan maalipörssin kärjessä.

 

Loppua kohti JJK sai pikku hiljaa jälleen painostusta Jaron maalille. Seuraava todella tiukka tilanne tuli kuitenkin vasta varsinaisen peliajan viimeisen kymmenen minuutin aikana. 83. minuutilla Poutiainen ampuu tiukan kudin, jonka Öst torjuu. Paluupallossa on ensimmäisenä Manninen, joka pääsee myös tälläämään – mutta Öst torjuu tämänkin. Vain parin minuutin päästä on tiukka tilanne toisessa päädyssä: Banner pääsee nokikkain Korhosen kanssa, mutta Korhonen ei jäänyt Östiä huonommaksi vaan hoiti tilanteen. JJK:n loppuminuuttien painostus ei tuottanut enää tulosta ja näin tuloksena oli 1-1-tasapeli.

 

 

 

JJK – FF Jaro 1-1 (Gruborovics 61′ – oma maali 46′)

 

 

Korhonen; Tapaninen, Reintam, Nieminen, Turpeenniemi; Hilska (71′ Virtanen), Tuomanen, Poutiainen, Manninen; Gruborovics, Wusu.

 

Viljala, Hanslian, Kuhmonen, Virtanen.