Muhonen ja Korhonen uusimmat sopimuspelaajat – Kauden avausottelu siirtyy!

03.05.2019

JJK:n kauden Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa oli määrä startata tänään Kuopiossa Kings SC:n vieraana, mutta sääherra olikin toista mieltä. Jäisen kentän turvallisuutta illan ottelussa ei pystytty takaamaan kentän turvallisuudesta ja pelikunnosta vastaavan Kuopion kaupungin taholta, joten päätös oli lopulta harmillisen selvä ja kamppailulle etsitään uusi ajankohta yhdessä Palloliiton Itä-Suomen piirin ja joukkueiden kesken.

Kettuleiristä kuuluu kuitenkin myös iloisia uutisia, sillä joukkue on vahvistanut rivejään kahdella pelaajalla juuri kauden kynnyksellä, kun joutsenolaisesta Kultsu FC:stä siirtyvä maalivahti Eino Muhonen sekä JJK:n oma kasvatti Tuukka Korhonen ovat solmineet pelaajasopimukset seuran kanssa.

22-vuotias Eino ”Eikka” Muhonen siirtyy vahvistamaan JJK:n maalivahtiosastoa alkavalla kaudella. Lappeenrantalaisyntyinen Muhonen opiskelee usean muun Kettupaidan tapaan Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä ja on Jyväskylässä ollessaan opintojensa ohella edustanut Liikunnan Riemun futsal-miehistöä nyt kolmen kauden ajan. Jalkapallomaalin suulla mies on puolestaan viime kaudet torjunut joutsenolaisen Kultsu FC:n sekä lemiläisen KoPa:n riveissä ja kokemusta on kertynyt nuoresta iästään huolimatta eri sarjatasoilta aina Miesten Kakkoseen saakka. Muhonen on tuttu maalivahti päävalmentaja Basam Elfadlille liikuntatieteellisen tiedekunnan kautta, kuten moni muukin joukkueeseen tänä keväänä mukaan tullut uusi peluri.

– Einon vahvuuksia ovat hyvät lähi- ja reaktiotorjunnat sekä pelinavauspelaaminen jalalla. Varsin onnistuneen futsal-kauden jälkeen Einolla on edessään pikaorientoituminen taas isompaan maaliin, mutta otteet viime viikon FCV-harjoitusottelussa näyttivät jo todella vakuuttavilta.

Toinen tuore sopimuspelaaja on JJK:n oma kasvatti Tuukka Korhonen. Vuonna 2001 syntynyt monikäyttöinen puolustuspään pelaaja siirtyi Kettupaitaan Leivonmäen Pyrystä 11-vuotiaana ja on kuulunut B-nuorten luottopuolustajiin kahden voitokkaan kauden ajan joukkueen voittaessa kahtena kautena peräkkäin oman B-nuorten Ykkösen lohkonsa. Debyyttinsä miesten tasolla nuori puolustaja pääsi tekemään viime kesäkuussa JJK-Villikettujen paidassa Kolmosessa KuKi:n vieraana ja minuutteja kertyi myös Warkaus JK:ta vastaan kotiottelussa heinäkuussa. Myös Korhosella on futsal-taustaa JoSePa:n, KaDy:n sekä kasvattajaseuransa Leivonmäen Pyryn riveistä.

– Tuukka on viime kauden B-nuorten luottopuolustajia ja treenannut edustusjoukkueenkin mukana jo pitkään ennen sopimuksen syntyä. Hän on hiljalleen ottanut oman roolinsa joukkueessa ja edessä on kova kilpailu peliajasta. Tuukan vahvuudet löytyvät pallollisesta pelistä ja hän on kykeneväinen pelaamaan joukkueen haluamalla tavalla niin pelaavana topparina kuin laitapakkinakin, Elfadl kuvailee nuorta puolustajaansa.

Korhonen (vasemmalla) viime viikon harjoitusottelussa FCV:tä vastaan

Kausi käyntiin vasta ensi viikolla

Kettupaitojen oli määrä aloittaa kautensa kahdella vierasottelulla, mutta illan Kings SC -ottelun siirryttyä talvisten olosuhteiden vuoksi myöhemmin sovittavaan ajankohtaan Kolmonen potkaistaankin tähän tietoon käyntiin ensi perjantaina 10.5., kun JJK:n tie käy itäiseen Suomeen sarjanousija LehPa:n vieraaksi.

Joensuun lähettyvillä, Kontiolahdella sijaitsevasta Lehmosta peräisin oleva LehPa on yksi jyväskyläläisittäin hieman uudemmista tuttavuuksista tämän kauden Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa – samoin kuin muut sarjanousijat iisalmelainen PAVE sekä riistaveteläinen AC BARCA.

Kings SC, SC Riverball, Warkaus JK, KuKi sekä ToU sen sijaan ovat ehtineet tulla Jyväskylässäkin tutuksi jo aiemmilta Kolmosen kausilta.

Myös paikallisvastustajat FC Blackbird ja JPS ovat tuttuun tapaan mukana, joten kauden mittaan nähdään useampiakin kiinnostavia paikallisotteluita!

JJK vei pisteet Kingsiä vastaan Viitaniemessä pelatussa kamppailussa viime kaudella Eeli Liukkosen, Sami Nissisen ja Eero Torkkolan osumilla lukemin 3-1.

Infoa kausikorttilaisille

Ensimmäisen kotiottelunsa JJK pelaa keskiviikkona 15.5., kun vieraaksi saapuu ToU Toivalasta klo 19 alkavassa kamppailussa. Pääosin JJK pelaa kotiottelunsa tutulla Harjun stadionilla, mutta kauden ensimmäinen ja viimeinen kotiottelu pelataan Viitaniemessä.

Kausikortin kaudelle 2019 hankkineet saavat korttinsa kotiottelussa omaa nimeään vastaan sisäänkäynnin yhteydestä lipunmyyntipisteeltä. Mikäli et ennätä vielä kauden kotiavaukseen Viitaniemeen, odottelevat noutamatta jääneet kausikortit noutajaansa myös tulevissa kotiotteluissa. Kausikortti on numeroimaton, joten sillä voi valita itse haluamansa paikan katsomosta. Viime vuosilta tuttua junioripelaajien Foxcardia ei jaeta tänä vuonna, mutta kaikille alle 16-vuotiaille katsojille on otteluihin vapaa pääsy!

Kaikkiin kausikorttinsa tilanneisiin on oltu myös yhteydessä sähköpostitse. Mikäli tuo posti ei ole sinua tavoittanut vaikka olet kausarin hankkinut, olethan yhteydessä osoitteeseen jjk@jjk.fi !

Vielä ehdit myös hankkia oman kausikorttisi tai liittyä seuran jäseneksi täältä.