MIFK-JJK: Puolustuspeli kaipaa edelleen tiiviyttä

27.09.2010
MIFK-JJK: Puolustuspeli kaipaa edelleen tiiviyttä

JJK:n teemat illan IFK Mariehamn -otteluun ovat tutut: koko joukkueen puolustuspelin on tiivistyttävä ja palloa on pystyttävä hallitsemaan omalla syöttöpelillä. Valmentaja Jori Särkkä ei halua asettaa liikaa painoarvoa sarjatilanteelle.

– Samat kolme pistettä tästä pelistä saa kuin muistakin peleistä, vaikka onhan se selvää että pelissä panosta riittää. Oleelliseen pitäisi kuitenkin pystyä keskittymään.

– Koko joukkueen puolustuspelin tiiviys meidän on nyt pakko saada kuntoon. Meidän pitää ymmärtää, että se koskee kaikkia pelaajia ja lähtee ihan sieltä hyökkääjistä. Pallonriistot ja pelin kääntäminen niiden jälkeen, sekä se määrätietoisuus ja aggressiivisuus viimeisellä kolmanneksella, Särkkä listaa illan teemat.

Isäntä IFK on ollut JJK:lle hankala vastustaja. IFK:lta kuitenkin puuttuu maanantaina muutama avainpelaaja.

– Kyllähän vaikka Anttilaisen ja Paatelaisen puuttuminen heidän pelaamiseensa vaikuttaa, mutta 11 miestä siellä on kentällä ja varmasti taistelutahtoa riittää. Me tiedetään heidän pelitapansa ja pyritään se huomioimaan omassa pelissä. Vahva nippu siellä on vastassa joka tapauksessa.

JJK:n terveystilanne on hyvä. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa on reisivaivainen Samu Nieminen. Omasta reisivammastaan toipunut Matti Lähitien puolestaan palaa kokoonpanoon.

– Ollaan  täysin iskussa ja jos ollaan pelissä parhaimmillamme, meillä on varmasti hyvä mahdollisuus ottaa pisteitä, Särkkä päättää.

 

IFK Mariehamn – JJK tänään kello 20.30.

JoriSarkka