Matti Lähitiestä JJK-junioreiden valmennuspäällikkö

05.11.2014

jjk-juniorit-etu-1000x371

Matti Lähitie on JJK-junioreiden uusi valmennuspäällikkö. Kauden 2014 päätteeksi Veikkausliigan hopeamitalin SJK:n riveissä kaulaansa saanut Lähitie on Jyväskylässä tuttu kasvo, sillä ”Masse” edusti JJK:ta kaudet 2007-2010 ollen myös nostamassa JJK:ta Veikkausliigaan.

Lähitie tulee jatkossa vastaamaan JJK:n junioreista ja junioreiden valmentajien koulutuksesta kokonaisuudessaan ja erityisesti  valmennuksesta 12-vuotiaista ylöspäin. Kettuperheen uusvanha tulokas on innoissaan uudesta toimenkuvastaan.

– Tosi mukavaa tulla takaisin! Hyviä muistoja on niin JJK:sta kuin Jyväskylästäkin, eikä tarvitse epäillä, etteikö kaupungissa viihtyisi.

MattiLahitie

Lähitie JJK-paidassa 2010

– Työnkuva on monipuolinen ja pääsen myös paljon ihan käytännön kenttätöihin, treenikentälle nuorten kanssa. Ja JJK on Suomessa varsin suuri ja arvostettu junioriseura, joten sikälikin tänne on hienoa tulla.

Vahvan pelaajakokemuksen lisäksi Lähitiellä on myös vankka akateeminen tausta – hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta Liikuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan liikuntapedagogiikka. Valmennusoppia Lähitie on lukenut sivuaineenaan ja hän otti Seinäjoella ensiaskeleensa nuorten valmennuksen parissa. Ajatus valmentamisesta onkin ”Massen” mukaan tuntunut varsin luontevalta jo jonkin aikaan.

– Tässä on ehtinyt pelikokemusta karttua jo monien vuosien ajalta ja opinnotkin ovat liikunnalta, joten kyllä tämä on tuntunut varsin luonnolliselta jatkumolta.

– JJK ja Jyväskylän olosuhteet ovat jo ennestään tuttuja, kun neljä vuotta täällä pelasin. Nyt olen kuitenkin ollut muutaman vuoden muualla, joten pystyn myös katsomaan hommaa ulkopuolisen näkökulmasta, Lähitie toteaa.

Myös JJK:n junioripuolen toiminnanjohtaja Timo Soininen on tilanteeseen varsin tyytyväinen.

– Hienoa saada Matti mukaan seuramme kehittämiseen. Pidän erittäin tärkeänä, että Jyväskylän yliopiston kasvattina valmennuspäällikkö tuntee ja ymmärtää kokonaisuuden ja osaa huomioida laajasti koko järjestö- ja urheilukentän niin kilpa- kuin harrastetoiminnankin. Matilla on selkeästi vahvuuksia  myös yleisesti urheilijaksi kasvamisen ja liikkujaksi oppimisenvaatimuksista.

– Akateeminen koulutustausta ja vahva pelaajatausta mahdollistavat myös kenttätyöskentelyn ja valmentajakoulutuksen kehittämisen niin toiminnallisesta kuin hallinnollisestakin näkökulmasta.