Janne Mönkkösestä JJK:n toimitusjohtaja

11.11.2014

janne-monkkonen-10-11-2014

Janne Mönkkönen aloittaa joulukuun alussa JJK:n toimitusjohtajana.

Viimeisimpänä JAMK:ssa opetustehtävissä sekä JYP:n turvallisuuspäällikkönä toiminut Mönkkönen ei ole JJK-perheessä uusi kasvo: ”Japo” on paitsi pelannut, my ös toiminut 2000-luvun alussa seurassa niin joukkueenjohtajana kuin usean vuoden ajan rahastonhoitajanakin.

Peliuran päätyttyä ennen aikojaan polvivammaan löytyy urheilutaustaa myös kamppailulajeista, Mönkkönen kun on mustan vyön karateka ja toiminut myös karatevalmentajana nuorille.

– Todella mielenkiintoista lähteä tähän pestiin!

– Seura on tietenkin kehittynyt paljon niistä ajoista kun edellisen kerran olen ollut mukana – mutta vielä riittää tekemistäkin, Mönkkönen tuumaa.

Seuratyön käytännön kokemuksen lisäksi Mönkkösellä on Jyväkylän yliopistosta Kauppatieteiden maisterin tutkinto pääaineenaan johtaminen. Gradussaan Mönkkönen on tutustunut ammattijalkapalloseurojen johtamisen haasteisiin.

– Ei tässä ainakaan liian ruusuisia kuvia ole siitä, millaista seurajohtajan arki täällä on, Mönkkönen hymähtää.

– Talous on tietenkin iso asia – ja kyllä taloudenhoito on selkeästi se minun juttuni. Mutta urheilullinen puoli on tietenkin vahvasti mukana myös ja näiden kahden on oltava tasapainossa.

Tuore toimitusjohtaja lähtee päättäväisenä tarttumaan härkää sarvista.

– Kun sopivaa haastetta tarjotaan, pitää siihen tarttua ja ottaa vastuuta! Sen voin ainakin luvata että teen parhaani.

Seuran puheenjohtaja Lassi Hietanen toteaa, että Mönkkösessä yhdistyvät ne asiat, joita uudelta toimitusjohtajalta toivottiinkin.

– Japolla on paitsi jalkapallotaustaa, ennen kaikkea myös JJK-taustaa.

– Lisäksi hänellä on vahva paikallistuntemus ja myös kaupallinen koulutus.

Hallituksessa uutta verta

JJK Keski-Suomi Oy:n hallitus on tällä hetkellä kolmihenkinen. Jo pitkään mukana olleen Lassi Hietasen ja keväällä Keski-Suomen Jalkapalloilun Tuki Ry:n edustajana hallitukseen liittyneen, nyt pelaajasopimuksista vastaavan Jussi Ottavaisen lisäksi syksyllä mukaan on liittynyt Marko Jalkanen. Jalkasella on vahva jalkapallotausta niin alasarjojen kentiltä kuin JJK:n katsomostakin ja Nordic Business Forum-tiimin jäsenenä myös vankkaa osaamista myyntitöistä ja liike-elämästä.

Toimistolla arkipäivän toiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä vastaavat toimistosihteeri Sanna Kahila ja tapahtumapäällikkö Henna Lahtinen, Tiina Möksy taas palaa tiedottajaksi.