Marttinen jatkaa JJK:n maalilla

04.12.2015

2015-08-05_jjk-fcjazz_0019

Teppo Marttinen jatkaa kasvattiseurassaan kaksivuotisella sopimuksella.

Vuonna 1997 syntynyt kettuvahti debytoi edustusjoukkueessa jo kaudella 2013 Veikkausliigassa ja on siitä asti ollut edustusjoukkueen mukana. Marttinen esiintyi vakuuttavasti jo pelaamissaan liigaotteluissa ja onkin ehtinyt todistaa tasonsa riittävyyden Ykkösen kärkikahinoissa.

– Oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta tänne oli lopulta helppo jäädä. Koulu on vielä kesken ja armeija alkaa kesällä Tikkakoskella, joten niidenkin vuoksi jääminen oli hyvä vaihtoehto.

– Intin ja kirjoitusten myötä vapaa-ajan ongelmia tuskin ensi kauden aikana pääsee tulemaan!

Marttisen tavoin moni muukin viime kauden kettulaumasta jatkaa, mutta vaihtuvuuttakin jonkun verran on luvassa.

– Onhan se kiva nähdä aina uusiakin naamoja kopissa. Saa nähdä millaiseksi joukkue nyt lopulta muodostuu, tuttuja jätkiähän kaikki tällä hetkellä ovat. Ja eiköhän sitä kuitenkin melko tutun puolustuslinjan takana saa pelata ensi kaudellakin.

JJK:n ykköstorjujan vastuu on ollut viimeiset vuodet Janne Korhosella, mutta nuoresta iästään huolimatta Marttinen on osoittanut pystyvänsä kantamaan torjuntavastuun tiukoissakin paikoissa – kuten viime kaudella kesän kärkikamppailussa Turussa ja syksyn elintärkeässä Jazz-vieraspelissä.

Myös Marttisen maalivahtivalmentajana viimeiset kaksi kautta toiminut Korhonen loukkasi akillesjänteensä marraskuussa pahasti ja on pitkään sivussa pelikentiltä. JJK:n onneksi paikkaaja löytyi omasta takaa: nyt ykkösvahdin hanskoja sovitellaankin Marttisen käsiin ja nuorimies on valmiina astumaan isompaan rooliin.

– Nälkä päästä pelaamaan on tietenkin todella kova. Varsin suuret saappaat on täytettävänä, mutta vaikka viime kausina olenkin ollut kakkosvahtina, on tuntunut, että olen myös kehittynyt paljon. Oon saanut olla hyvässä opissa.

– Nyt nähdään, mihin musta on.

2015-09-24_jjk-tps_0024

JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen luottaa JJK-kasvattiin täysin.

– Tepon jatkosopimuksesta olen erittäin hyvilläni. Korhosen jäljiltä on isot saappaat täytettäväksi, mutta näyttöjen perusteella Teppo pystyy ne kyllä täyttämään. Nuori ja kehittyvä maalivahti, jonka uran huippu tuskin tulee olemaan kotimaisessa Ykkösessä.

– Ylioppilaskirjoitukset ja asevelvollisuus tuovat tulevaan kauteen oman värinsä, mutta muuten on lupa odottaa todellista läpimurtokautta ja parhaimmillaan myös paluuta nuorten maajoukkueeseen.

Korhosen tilanne avoinna

Korhosella on ollut viime kausina JJK:ssa iso rooli niin pelaajana kuin valmentajanakin – edustusjoukkueen lisäksi Korhosen vastuulla on ollut myös vanhimpien juniori-ikäluokkien maalivahtivalmennus. Nyt jatkokuvio on toistaiseksi auki, kun kokenut vahti joutuu keskittymään hetken vain kuntoutukseen.

– Jannen kanssa seuralla oli meneillään jatkosopimusneuvottelut pelaamisesta ja maalivahtien valmentamisesta, kun tuo valitettavan vakava loukkaantuminen marraskuun alussa sattui, Mönkkönen harmittelee.

– Ymmärrettävästi se muutti tilannetta melkoisesti. Toipuminen akillesjänteen katkeamisesta vie lääkäriarvioiden mukaan pitkälle kesään eli tuleva kausi on Korhosen osalta pelillisesti melko suurelta osin pilalla.

Korhonen on nyt helmikuun alkuun asti sairaslomalla ja keskittyy operoidun jalan kuntouttamiseen. Seurassa taas joudutaan toteamaan realiteetit.

– Tässä vaiheessa joukkuetta on kasattava pelikuntoisten pelaajien varaan. Seurassa varmasti meistä jokainen toivoo, että Janne kuntoutuu vammastaan mahdollisimman nopeasti ja täyteen pelikuntoon!

– Mahdollisesta pelaajasopimuksesta keskustellaan kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun toipuminen on jo pidemmällä. Valmennuksen osalta jatkosta sen sijaan neuvotellaan jo.

Kausikortti2016_banneri_0311