Martonen: Voittaminen tekee kipeää

26.08.2010
Martonen: Voittaminen tekee kipeää

Päävalmentaja Kari Martonen ei halua asettaa liian suurta painoarvoa maanantain Honka-voitolle, vaikka pitkäksi venyneen voitottoman putken katkeaminen vaikuttaakin joukkueen mielialaan.

– Kyllähän voitot tietenkin ovat asioita, jotka luovat uskoa omaan tekemiseen niin yksilö-, kuin joukkuetasolla. Ei se riitä että ollaan pelillisesti vahvoja, tuloksiakin pitää tulla.

– Mutta kyllä meidän pitäisi pystyä kehittymään niin, että pystytään luomaan omalla pallollisella pelillä paikkoja. Että pystytään pitämään palloa, syöttelemään ja kontrolloimaan peliä. Se ei kehitä tarpeeksi, jos ainoa ase on vain puolustaa, Martonen miettii.

JJK oli Honkaa vastaan pelillisesti alakynnessä, mutta vei pisteet tehokkaalla viimeistelyllään. Perjantain Lahti-otteluun pyritään yhä siirtämään ajatusta koko joukkueen tiiviistä pelaamisesta.

– Maanantai oli hyvä muistutus siitä, miten tärkeää se yhtenäinen puolustaminen on, joukkuueen tiiviys ja se että jokainen uhrautuu toinen toisensa puolesta. Voittaminen tekee kipeää, pitää uskaltaa mennä rajojen yli ja poistua mukavuusalueelta että voidaan pärjätä.

Maanantain ja perjantain pelien välillä on niin vähän aikaa, ettei mitään uutta sinänsä ole ollut mahdollista tuoda joukkueen pelaamiseen.

– Viikko on käytetty ihan puhtaasti palautumiseen ja siihen, että perjantaina on taas riittävästi energiaa käytettävissä. Mitään muutoksia ja uusia painopisteitä ei pysty tässä ajassa tuomaan, Martonen toteaa.

 

JJK – FC Lahti Harjulla huomenna perjantaina kello 19.

Martsi