JJK-Lahti: Maalien edustalla oltava terävä

26.08.2010
JJK-Lahti: Maalien edustalla oltava terävä

Päävalmentaja Kari Martonen odottaa perjantain Lahti-ottelusta ajankohdalle ja sarjatilanteelle tyypillistä vääntöä.

– Varmasti tulee tiukka peli, jollaisia ne tässä tilanteessa tapaavat olla. On oltava hyvin tarkkana oman maalin edessä ja toisessa päässä on vastaavasti löydyttävä röyhkeyttä. Tässä vaiheessa kautta kaikki joukkueet jo tuntevat toisensa, joten mitään ihmejippoja ei ole. Peruspelaamisessa me ollaan oltu viime aikoina hyvällä tasolla, hyökkäyspeliin pitää löytyä se tietty määrätietoisuus.

Vastaan asettuva FC Lahti on sarjataulukon kertomaa vaarallisempi ryhmä. Martonen korostaa, että joukkueessa on erityisesti hyökkäyspäässä kosolti yksilöosaamista.

– Lahden peli on sinänsä ollut hyvää ja tasapainoista, tulokset vaan ovat olleet sellaisia joita he eivät siellä missään nimessä olisi toivoneet. Se on hyvä joukkue, jossa on hyviä pelaajia. Ja tottakai tietyt pelaajat, kuten Litmanen ovat siellä erittäin isossa roolissa ja heidän erikoisvahvuutensa täytyy huomioida.

Maanantain voittopelin jälkeen päävalmentaja oli huolissaan joukkueen terveystilanteesta, mutta nyt näyttää jo valoisammalta. Kolhuja on, kuten kauden viimeisellä kolmanneksella aina.

– Tässä vasta alkaa lopullinen kokoonpano hahmottua. Saadaan erittäin nälkäinen ja iskukykyinen joukkue jalkeille, Martonen vakuuttaa.

 

JJK – FC Lahti Harjulla huomenna perjantaina kello 19.