Martonen: Tiukka taistelupeli

29.04.2010

Martonen: Tiukka taistelupeli

 

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen oli voitokkaan VPS-vieraspelin jälkeen tyytyväinen mies. Vaikka Hietalahdessa ei kauden vaiheeseen sopivasti suuria pelillisiä hienouksia nähty, oli nokkamies mielissään omiensa esityksestä.

– Tiukkaa vääntöä ja tiukkaa taisteluahan se oli. Yksittäiset tilanteet ratkaisivat. Me oltiin tosi kovia puolustuspäässä ja saatiin hyökkäyspäässä riittävästi maalipaikkoja. Tehtiin niistä yksi ja tällä kertaa se riitti, Martonen summaa voitto-ottelun juonen.

Ensimmäisellä puoliajalla JJK liikutteli palloa nopeasti ja hallitsi peliä. Toisella jaksolla kotijoukkue VPS tuli kovaa.

– Kun katsoi pelin illalla vielä uudestaan dvd:ltä, huomasi että fakta on, että jos me saadaan 4-5 laadukasta syöttöä peräkkäin omille, me päästään vastustajan rangaistusalueen sisään. Pitää vain tehdä töitä sen eteen että hyviä syöttöketjuja pystytään rakentamaan yhä enemmän.

Yhdestä onnistuneiden syöttöjen ketjusta syntyi myös ottelun voittomaali, jonka viimeisteli puolinopean hyökkäyksen päätteeksi maalin edestä toppari Juha Pasoja.

– Erittäin hyvin luettu tilanne Pasolta. Hän katkaisi Vaasan hyökkäyksen, pelasi pallon omille ja lähti seuraamaan hyökkäystä. Lopuksi kylmäpäinen viimeistely. Hieno suoritus, Martonen kommentoi.

Jälleen tasaisesti onnistuneesta joukkueesta Martonen nostaa esiin avauskokoonpanoon nostetut vasemman laidan miehet.

– Topi (Tuomas Latikka) pelasi pitkästä aikaa alusta asti täydet 90 minuuttia ja erittäin hyvällä ilmeellä. Hän on hyvin sisällä joukkueen tavassa pelata. Masse (Matti Lähitie) puolestaan pelasi paikalla, johon häntä ei varsinaisesti ole kaavailtu, ja istui rooliinsa erittäin hyvin. Taas pitää sanoa, että on makeeta että Liigacupin ansiosta meidän pelaajat on valmiita pelaamaan.