Martonen: Joukkueen uhrautuminen palkittiin makealla voitolla

13.05.2011

IMG_3141Päävalmentaja Kari Martonen oli äärimmäisen tyytyväinen Rovaniemeltä torstaina haettuun täyteen pistepottiin. Vaikka peli ei sinänsä ollut erityisen kaunista, löytyi siitä päävalmentajaa lämmittäviä elementtejä.

-Kolme pistettä Rovaniemeltä on hyvä saavutus, erityisesti kun heillä oli takanaan hyvä alku ja sen tuoma innostus. Kyllä tuollaisten pisteiden hakeminen vaatii venymistä. RoPS:n fyysinen taklauspeli pakotti meidät laittamaan kroppaa likoon, ja mun mielestä me vastattiin siihen erittäin hyvin, Martonen sanoo.

– Ja kun tulee voitto, niin onhan nämä pitkät reissupäivätkin paljon lyhyempiä.

Kotijoukkue sai suoraviivaisuudellaan etenkin ensimmäisellä jaksolla ajoittain vahvaa painetta JJK:n päähän. Avausmaalikin syntyi tällaisen tilanteen seurauksena.

– Laskin, että RoPS:lla oli kuusi kulmapotkua ensimmäisen vartin aikana, ja siitä kuudennesta sitten tuli se maalikin. Varmaan heidän pelitapansa tuottaa paljon erikositilanteita muitakin vastaan. Mutta hienointa oli, että me ei unohdettu omaa tapaa pelata, vaan pystyttiin tekemään kärsivällisesti omaa työtä.

Martonen laskeskelikin oikein, että kuluttava pelitapa vaatii kotijoukkueelta veronsa toisella jaksolla. RoPS:n väsyessä Kettupaidat pääsivät hallitsemaan pelivälinettä ja peliä yhä selkeämmin.

– Usko omaan tekemiseen palkittiin, se osoittaa tietynlaista kasvamista. Tosi makea voitto, kyllä tällaiset nousut vaativat kovaa uskoa.

Jobinpostina Rovaniemeltä tuotiin linkuttava Tamás Gruborovics, joka loukkasi jalkapöytänsä potkaistuaan RoPS-pelaajan kanssa samaan palloon ja osuessaan koko voimalla vastustajan jalkapohjaan. Gruborovicsin jalka kuvataan perjantain aikana.

Muuten vammoja ei tullut, mutta tiukka pelitahti vaatii harjoittelulta paljon.

– Edellinen peli pitää saada mahdollisimman pian fyysisesti ja henkisesti alta pois.
Harjoituksellisesti keskitytään palautumiseen, mutta vähemmän pelanneiden kohdalla on tärkeää pitää fyysinen valmius kunnossa. Kaikkia pelaajia tarvitaan, Martonen päättää.

JJK jatkaa taivaltaan maanantaina kotiottelussa Hakaa vastaan.
JJK-Haka Harjulla maanantaina kello 18.30. Tule kannustamaan sarjakärki jälleen kotivoittoon!