Martonen: Aika pärjätä Interille myös liigassa

27.08.2011

Kari-Martonen-JJK2011JJK lähtee iltapäivän huipputärkeään Inter-peliin tilastojen valossa altavastaajana. Kettupaidat on onnistunut voittamaan Interin liigahistoriassaan vain kerran, ensimmäisellä liigakaudella Harjulla, ja Kari Martosen aikakaudella pisteet ovat toistaiseksi jääneet ottamatta. Tänään pelissä ovat Veikkausliigan mitalit – ja Martonen haluaa kääntää trendin.

– Kyllä se on meidänkin aika pärjätä Interille Veikkausliigassa. Ollaan näytetty Liigacupissa, että pystytään heidät voittamaan, nyt pitää osoittaa että kyetään siihen liigassakin, päävalmentaja sanoo.

Haaste on kova sillä, Inter on erinomaisesti organisoitu joukkue, joka koostuu hyvistä yksilöistä.

– Heillä on selkeä tapa pelata ja joukkueen runko on ollut kasassa pitkään. Keväällä hävittiin Turussa 2-0, silloin oltiin pelillisesti ihan hyvin mukana, mutta Inter sai kaksi ehkä pikkuisen heppoista rankkaria ja voitti niillä maaleilla.

Lääkkeiden löytäminen Interin kellistämiseen ei kuitenkaan vaadi poppamiestaustaa. Kyse on tutuista asioista.

– Meidän pitää uskaltaa pelata omaa syöttöpeliä kärsivällisesti. Muutamissa viime peleissä ollaan aloitettu erittäin hyvin, mutta sitten ei olla pystytty rauhoittamaan ja tietyllä tavalla jäädyttämään, tappamaan peliä. Maarianhaminassa oltaisiin voitettu jos oltaisiin pystytty ja maltettu pelata toisella puoliajalla 4-5 pitkää hyökkäystä, Martsi uskoo.

JJK:n sairastuvalla on taas hieman tungosta, sivussa illan ottelusta ovat jo tuttuun tapaan Mihaly Szerovay, Jarkko Okkonen ja Eero Korte, jonka toipuminen on hieman pitkittynyt. Lisäksi Maarianhaminassa jalkaansa loukannut Niko Markkula on ulkona, joskaan vamma ei ole vakava. Patrick Poutiainen toipuu Jaro-pelissä saamastaan pohjevammasta muutaman viikon.

Interin tehokaksikon Furuholm-Ojala kohtaamiseen JJK varautuu perinteisellä reseptillä.

– Heille ei saa antaa tilaa. Tarkkana meidän pitää olla, Inter on todella hyvä suunnanmuutosjoukkue. Meidän on löydettävä ja pidettävä tasapaino kentällä koko 90 minuuttia, Martonen sanoo.

 

JJK-Inter Harjulla kello 16. Stadion täyttyy, tervetuloa!