Liigacup: Mestari kaatui – välierät kutsuvat!

09.03.2013

JJK otti komeaakin komeamman päänahan, kun Liigacupin puolivälierässä kaatui hallitseva mestari HJK!

 

Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasapeliin, joten ratkaisu haettiin rangaistuspotkuilla. Jokainen vetäjä teki maalin aina siihen asti, kunnes kuudennessa parissa jo varsinaisella peliajallakin pari komeaa koppia ottanut kapteeni Janne Korhonen nappasi kiinni Mathias Lindströmin vedon ja vei näin joukkonsa välierään!

 

JJK aloitti ottelun todella vahvasti ja loi painetta isäntien päätyyn alusta lähtien – ja loistavaa target-pelaamista kettupaitojen kärjessä esittänyt Eero Markkanen oli rankaista HJK:ta jo muutaman minuuutin pelin jälkeen! Ville Wallén kuitenkin oli Markkasen vedon tiellä. Vain muutaman minuutin kuluttua JJK oli jo toistamiseen lähellä avausmaalia: Mikko Mannisen todella komea kaukoveto kumahti kuitenkin yläriman kautta takaisin kentälle.

 

Toistamiseen kolauteltiin maalipuita puolen tunnin kohdalla: Mikko Innanen riisti pallon vasemmalla laidalla ja nosti sen näppärästi maalinedustalle kohti Markkasen päätä – pallo pomppasi puskun jälkeen kuitenkin jälleen vain yläriman kautta takaisin kentälle.

 

Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli todella tasaista peliä ja loistava näyte JJK:n tiukasta prässistä ja koko joukkueen puolustustyöskentelystä. JJK myös loi vaarallisemmat maalipaikat kolisteltuaan pariinkin otteeseen ylärimaa ja järjestettyä myös Wallénille töitä enemmän mitä Korhosella toisessa päässä oli. Kertaalleen kettukapteeni joutui ensimmäisellä jaksolla venymään napattuaan vasemmalla kädellään varman torjunnan jakson loppuminuuteilla.

 

Toisella jaksolla HJK alkoi painaa päälle entistä ankarammin. Vahvasti puolustanut JJK:n kuitenkin kesti ja sai uhrautuvalla pelillään nollattua Klubin kovan hyökkäyskaluston. Yritys toisensa perään kilpistyi joko pinkkiin muuriin – tai viimeistään tolppien välissä vartioineeseen kapteeni Korhoseen. Omat paikkansa oli myös vierasjoukkueella, mutta palloa eivät Kettupaidatkaan maaliin asti saaneet.

 

Kun ratkaisua ei varsinaisella peliajalla löytynyt, mentiin Liigacupin sääntöjen mukaan suoraan rangaistuspotkukisaan. Kisan aloitti JJK ja ensimmäisenä pilkulle käveli Eero Korte – joka laittoi pallon vuorenvarmasti maaliin. Eepin jälkeen pelaaja toisensa jälkeen upotti pallon maaliin, kunnes oli kuudennen parin vuoro. Antto Hilska upotti kylmänviileästi oman vetonsa ja kun kapteeni otti komeaakin komneamman kopin Lindströmin vedosta, selvitti JJK tiensä välierään!

 

Välierässä vastaan tulee talvikaudella jo tutuksi tullut TPS, joka selätti niinikään rangaistuspotkukisassa pietarsaarelaisen FF Jaron. Turkuun suunnataan 13.3.!

 

 

 

HJK-JJK varsinainen peliaika 0-0, 5-6 rp

 

Rangaistuspotkumaalit:

JJK: Korte, Markkanen, Hanslian, Innanen, van Gelderen, Hilska

HJK: Forssell, Heikkilä, Pohjanpalo, Zeneli, Sorsa – Lindströmin vedon torjui Korhonen

 

 

Korhonen; Hanslian, Reintam, van Gelderen, Virén (36′ Latikka); Innanen (v), Ahola (71′ Korte), Tuomanen, Manninen; Poutiainen (81′ Hilska (v)), Markkanen.

 

Viljala, Nieminen, Korte, Latikka, Hilska, Virtanen.

 

 

lc_hjk-jjk_alkurinki_2013-03-09

    Tästä se lähti!

 

{youtube}2eXswZwMBuE{/youtube}