Liiga alkaa – paineet kotijoukkue Hongalla

06.05.2011

Hyyry RamboViimein se on täällä: Veikkausliigan avausottelu. FC Honka ja JJK kohtaavat tänä iltana kello 18.30 Tapiolan Urheilupuistossa Espoossa. Odotettavissa on viihdyttävä jalkapalloilta.

– Ennalta peliin on kyllä hyvät lähtökohdat, molemmat pyrkivät pelaamaan aktiivista jalkapalloa syöttöpelin kautta. Yksilötaitoa riittää molemmissa joukkueissa, valmentaja Jori Särkkä sanoo.

Kettuleirissä ei olla kovasta avausvastustajasta millänsäkään.

– Hyvä juttu, että tulee heti yksi sarjan ennakkosuosikeista vastaan. Mikäs sen sopivampi sarja-avaus, Särkkä sanoo.

– Päästään lähtemään suht paineettomasti peliin, kyllä suuremmat paineet on Hongalla kotikentällään. Ainakin kausi lähtee heti kunnolla käyntiin, kapteeni Mikko Hyyrynen täydentää.

Uusiutuneen joukkueen peli on kehittynyt kevään mittaan tasaisesti, mutta parasta JJK:ta ei olla vielä nähty.

– Sieltä se on alkanut löytyä, mutta pelin taso on vielä vaihdellut liikaa. Parhaimmillaan peli kulkee tosi hyvin, mutta tasaisuus pitää vielä löytää.

JJK:n teesit illan otteluun ovat tutut; omaan pallolliseen peliin pyrkiminen ja tiivis joukkueena puolustaminen.

– Ei me mitenkään erityisen puolustusvoittoisesti lähdetä. Viime kaudella jo nähtiin, että meidän oma peli kyllä toimii vieraskentillä, kun vaan pystytään sitä pelaamaan. Mutta tiivis puolustuspeli on tietenkin avainasia, Särkkä sanoo.

– Honka pelaa ehkä Suomen parasta syöttöpeliä, meidän ei pidä pelata itseä ulos ja juosta perässä, vaan puolustaa nimenomaan yhdessä joukkueena. Ja malttaa pelata, Hyyrynen sanoo.

Joukkue on pitkäaikaispotilaita Wusua, Linjalaa ja Szerovayta lukuunottamatta terve.

Viime kaudella Kettupaidat haki Espoosta pisteet 2-3 -vierasvoitolla. Vaihdosta sisään tullut Hyyrynen oli tuolloin isossa roolissa tekemällä maalin ja syöttämällä toisen.

– Silloin säästyttiin muutamalta tilanteelta ja tehtiin itse paikoista. Futis on sellaista, välillä pitää olla vähän tuuriakin. Mutta kyllä me silloin maltettiin aika hyvin myös puolustaa nimenomaan joukkueena, kettukippari muistelee.

FC Honka-JJK Tapiolassa tänään kello 18.30. Suora lähetys ottelusta UrhoTV Total – ja UrhoTV Play -palveluissa.