Honka-JJK: Kettupaidat aloittaa kokeneella puolustuslinjalla

06.05.2011

060511Honka_JJKJJK aloittaa Veikkausliigakautensa 2011 vierasottelulla FC Honkaa vastaan. Viikon takaiseen FC Lahti -otteluun nähden avauskokoonpanossa on kaksi muutosta, jotka tuovat puolustuslinjaan lähes 500 liigaottelua rutiinia: Anssi Virén ja Jarkko Okkonen nousevat liigastartissa aloittavaan miehistöön.

– Liigacupin välierä oli jo erittäin tasainen peli, ei oltu ollenkaan alakynnessä silloin. Nytkin tulee varmasti tiukka ottelu, jossa henkiset ominaisuudet ratkaisevat paljon, valmentaja Jori Särkkä taustoittaa.

– Kun sarja-avauksella lisäksi on oma vaikutuksensa henkiselle puolelle, päädyttiin nyt tähän kokoonpanoon. Kaikki puolustajat ovat erittäin hyvässä tikissä. Ajateltiin, että näillä kavereilla on jo sen verran monta sarja-avausta takana, että se auttaa.

Muuten Kettupaitojen miehistö on valmistavista harjoitusotteluista tuttu. Lahtea vastaan kahdesti osunut Tommi Kari aloittaa hyökkäyksessä aisaparinaan vahvan kevään pelannut Jani Virtanen.
Keskikentällä avaavat kaikki kauden hankinnat Korte, Gruborovics ja Manninen. Kaikki ovat esiintyneet harjoituskaudella edukseen.

– Mun peli on helpottunut Manun mukaantulon myötä todella paljon. Ei tarvitse muuta kuin antaa sille pallo jalkaan, niin alkaa tapahtua, oikeaa laitaa Mannisen kanssa pitkin kevätkautta miehittänyt Tuomas Latikka veistelee.

Vaihtopenkillekin jää hyviä vaihtoehtoja hyökkäyspelinkin varioimiseen, kun Hyyrynen, Tumanto ja Poutiainen odottelevat vuoroaan.

– Aiempiin kausiin nähden meillä on nyt selkeästi enemmän mahdollisuuksia muuttaa peliä vaihdoilla, Särkkä näkee.

JJK:n avaus: Korhonen; Virén, Okkonen, Pasoja, Latikka; Gruborovics, Korte, Tuomanen, Manninen; Virtanen, Kari.
Vaihtopenkki: 31 Viljala, 2 Nieminen, 3 Reintam, 11 Tumanto, 16 Markkula, 18 Hyyrynen, 23 Poutiainen

FC Honka – JJK Tapiolassa tänään kello 18.30.