Leppänen luottavaisena uuteen kauteen

24.04.2016

jjk-mp-IMG_3961

Keskikenttämies Saku Leppänen lähtee kauteen 2016 innoissan ja luottavaisena.

Suomifutiksessa talvi on pitkä ja työntäyteinen – ja nyt odotus on ohi, kun sarjakausi viimein alkaa ja päästään nauttimaan talvella tehdyn työn tuloksista. Mikä on päällimmäinen fiilis kauden avausottelun alla?

– Odottava ja innokas, toteaa keskikenttämies hymyssä suin.

Kettupaidat ovat latoneet kevään testeissä tiskiin kovia tuloksia ja talvikautta ruuvattiinkin tällä kertaa hiukan uuteen uskoon edellisvuoteen nähden.

– Varmaan treenin tulokset on olleet melko samanlaisia, mutta sisältö oli osin erilainen. Oli henkisesti helpompaa, kun treenattiin nyt enemmän pallon kanssa läpi talven.

Tällä kertaa JJK:n kaudenalusviikko oli hieman tyypillisestä poikkeava, sillä tiistaina käytiin vielä tiukka Suomen cupin neljännesvälieräkamppailu. Jatkopaikan vei FC Jazz lopulta rangaistuspotkukisassa – jossa Leppänen jäi JJK:n ainoaksi maalintekijäksi kylmäpäisellä nostollaan.

– Cupin pelin suurin vaikutus oli varmaan lopulta oli se, että treeneissä on tällä viikolla sen takia otettu rauhallisemmin. Eipä se loppujen lopuksi muuten itse sarjaan valmistautumiseen vaikuttanut.

2015-05-31_jjk-tps_0058

JJK:n tämänhetkisen edustusjoukkueessa on useita pelaajia 2012 A-nuorten SM-kultaa voittaneesta joukkueesta ja vuonna 1995 syntynyt keskikenttämies on heistä yksi. Mutta millainen pelaaja Leppänen on omin sanoin?

– Semmoinen perus keskikenttämoottori, hyvä pääpelissä. Keskikentän puurtaja.

Pelipaikka ja -rooli eivät ole juuri muuttuneet edustukseen nousun jälkeen, pelaaja kuitenkin on.

– Pelirohkeutta ja röyhkeyttä on tullut lisää – varmaan pitkälti siksi, että itseluottamus on noussut, kun vastuuta on tullut. Samoin ylipäänsä fyysisyyttä on tullut lisää, tuumii kesällä 21 vuotta täyttävä kettukasvatti.

– Terävyyttä pitää vielä kehittää, ettei häviäisi kaksinkamppailuita. Ja vasenta jalkaa.

Viime kaudella Leppänen aloitti vahvasti ja ahersi keskikentän keskustassa vakuuttavasti ottelusta toiseen. Porissa kesäkuun alussa tullut loukkaantuminen söi lopulta kuitenkin ison siivun kaudesta.

– Ennen loukkaantumista meni hyvin, sen jälkeen ei oikeen enää päässyt takaisin samalle tasolle. Nyt on saanut kuitenkin vetää ehjän talven ja tuntuu sen puoleen hyvältä ja on luottavainen olo lähteä kauteen.

Leppänen odottaa kehitystä paitsi itseltään, myös koko joukkueelta.

– Kyllä me varmaan taas kärkipäässä ollaan. Tasaisuutta tarvitaan lisää ja pitää oppia ottamaan myös niin sanottuja helpompia pisteitä. Viime kaudella voitettin kyllä kärkiporukoita, mutta ennakolta helpommat pelit olikin vaikeita.

JJK aloittaa kautensa nyt KTP:n vieraana. Kotkalaiset kävivät vuoden mittaisella visiitillä Veikkausliigassa, joten edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet sarjapelissä kaudella 2014.

– KTP:n nykyjoukkue ei ole oikeastaan kovin tuttu, talvella Kotkassa pelattu treenipelikin jäi väliin kuumeen takia. Mutta toisaalta ei sillä niin väliä olekaan kuka tulee vastaan, kun keskittyy vain itse tekemään parhaansa.

Ykkösen avauskierros: KTP – JJK, sunnuntaina 24.4.2016 klo 16, Arto Tolsa Areena, Kotka

jjk-wwwcover-jjkeif-20042016