Lehtonen, Luoma ja Salo palkittiin kauden 2022 päätösillallisella

02.11.2022

JJK:ssa on laitettu pakettiin kulunut kausi ja tuttuun tapaan katsojat saivat äänestää palkintojen saajat. Vuoden pelaajaksi äänestettiin Aleksis Lehtonen ja Vuoden taistelijaksi Juho Luoma. Vuoden läpimurto -äänestyksen vei puolestaan Roope Salo.

Eilen päättyneen yleisöäänestyksen perusteella valittiin viime vuoden tapaan Vuoden pelaaja 2022, Vuoden taistelija 2022 sekä Vuoden läpimurto 2022 -palkintojen saajat. Äänestyksessä ehdolla olivat kaikki Miesten Kakkosessa kaudella 2022 pelanneet Kettupaidat.

Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvottiin myös JJK:n kausikortti kaudelle 2023. Arvonnan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Pelaajien palkinnot jaettiin tiistai-iltana Café & Restaurant Vesilinnassa seuraväen kesken vietetyssä kauden päätöstilaisuudessa.

Vuoden pelaaja 2022: Aleksis Lehtonen

Vuoden pelaaja -äänestyksessä ei jäänyt voittajasta epäselvyyttä, sillä voiton vei selvällä 36% äänimäärällään kettuhyökkääjä Aleksis Lehtonen! Vuonna 1997 syntynyt Lehtonen kuntoutui pitkästä polvivammastaan viime syksyksi ja oli vahvassa iskussa läpi koko kauden 2022. ”Aksu” vei nimiinsä myös lohkonsa maalikuninkuuden viimeistellen 24:ssä Kakkosen ottelussa yhteensä 15 osumaa.

Vuoden taistelija 2022: Juho Luoma

Vuoden taistelijaksi äänestettiin toista vuotta peräkkäin pääasiassa oikean laitapuolustajan paikalta tuttu Juho Luoma. Päättyneellä kaudella 22-vuotias Luoma pelasi isoja minuutteja myös topparin paikalla ja hoiti tuonkin pelipaikan varsin vakuuttavasti pelaten joukkueensa ainoana pelaajana kaikissa kauden 25:ssä ottelussa. Joukkueensa kapteeni Luoma on todellinen ”koppipelaaja” ja luontainen johtaja, joka onkin joukkueensa taistelun ruumiillistuma kentällä.

Vuoden läpimurto 2022: Roope Salo

Vuoden läpimurto -äänestys osoittautui kolmen nuoren pelaajan väliseksi tiukaksi taisteluksi, jonka vei viime metreillä 31% äänimäärällään keskikenttäpelaaja Roope Salo. Vuonna 2004 syntynyt Salo debytoi edustusjoukkueessa jo kaksi vuotta sitten, mutta varsinainen läpimurto nähtiin päättyneellä kaudella, kun rauhallisen kypsin ottein esiintynyt, pallovarma nuorukainen pelasi itsensä avauskokoonpanoon heti ensimmäisistä otteluista asti keräten kauden aikana joukkueensa neljänneksi eniten peliminuutteja.

Ääniä pelaajaäänestykseen tuli lähes tuhat kappaletta ja äänet myös jakautuivat kaikissa kategorioissa jopa parin kymmenen eri pelaajan kesken.

Julkaisemme seuraavassa jokaisesta kolmesta kategoriasta kolmen kärjen sekä muutamia poimintoja äänestäjien kirjoittamista perusteluista heidän omille suosikeilleen:

Vuoden pelaaja 2022:

  1. Aleksis Lehtonen (36%)
  2. Mikko Manninen (15%)
  3. Robin Saastamoinen (14%)

Vuoden taistelija 2022:

  1. Juho Luoma (24%)
  2. Jonne Porkka (14%)
  3. Robin Saastamoinen & Luka Savela (12%)

Vuoden läpimurto 2022:

  1. Roope Salo (31%)
  2. Matias Sydänmaa (28%)
  3. Luka Savela (27%)

Onnistumiset Ville Kirvesojalla sekä yksilötasolla että osana joukkuetta, todellinen maalitykki.

Kirvesojan laukaus on aivan timanttia. BOOM!

Matias Sydänmaa on taistelija, taitava pallonkäsittelijä, osaa lukea peliä hyvin ja haastaa. Harmittavasti peliaikaa ollut vähän, olisi enemmänkin tehoja.

Sydänmaa: joka kerta kun mies tuli vaihdosta alkoi tapahtumaan, ehkä kauden komein maali Kajaanin Hakaa vastaan

Sydänmaa – Rohkea, sitkeä, ei turhia nöyristelyä omaava kaveri

Aleksis Lehtonen, viihdyttävät otteet ja maalimäärä

Vanha Aksu tuli takaisin!

Aleksis on kärkenä paljon enemmän kuin pelkkä maalintekijä. Pää ei painu heikommista jaksoista, vaan katse aina eteenpäin. Ilo nähdä ehjä kokonainen kausi Aleksikselta pitkästä aikaa.

Aksu: teki aivan mielettömästi töitä joka pelissä, antoi painetta ja prässäsi, vastustajan puolustajat irtosivat kevyesti pallosta kun Aksu tuli vähän kylki kylkeen, mätti maaleja ja bonuksena Suomifutiksen komeimmat viikset

Aksu jaksaa vääntää viimeisetkin hikipisarat kentälle niin että silmissä sumenee ja heikottaa katsomossakin silkasta myötätunnosta.

Arttu Leivonen = G.O.A.T

Jonne on ihana

Jonne Porkka kentälle niin alkaa tapahtua

Porkka varmaotteinen ja väsymätön duracel-pupu

Maalintekijät saavat useimmin huomion ja puolustuksen ja keskikentän työ jää palkitsematta. Koko kettupuolustus on kyllä kauden päätteeksi kukituksen arvoinen!

Alakerran vahva panos piti voittoputken yllä.

Juho lonkeroineen kantoi kapteenina vastuuta ja luuti väärällä pelipaikalla topparina lähes koko kauden. Vähäiset päästetyt maalit puhuvat puolestaan.

Roope nuorena miehenä pelaa häkellyttävän kypsästi vaativalla pelipaikalla, sijoittuminen on silkkaa kultaa.

Salo tuli itselle taas ihan puskista avauskokoonpanoon ja pysyi siellä ansaitusti. Vähän voimaa lisää ja pärjää Ykkösessäkin.

Roope. Komee ja hyvä pelaa <3

Roopen tatsi on liian silkkinen.

Shemmu presidentiksi!

Jimi on Goat

Luka on best

Luka taisteli itsensä avauskokoonpanoon loukkaantumisesta huolimatta.

Luka Savelan edelliskauden viimeisen pelin loukkaantuminen ja siitä kuntoutuminen, nosti silti itsensä hienosti tälle kaudelle aloituskokoonpano porukkaan ja lunasti siellä hienosti paikkansa saaden runsaasti peliaikaa (kun ei kuitenkaan koko täyttä kautta pelannut)!
Näytti hienoa sitoutumista lajiin ja joukkueeseen!

Mikko Manninen. Tilastot ei valehtele

On vain yksi…

Manu: yhtä maaginen kuin kymmenen vuotta sitten, peli kulki monen pelaajan kautta mallikkaasti mutta Manu oli aivan omassa luokassaan, ihan ylikylän äijä, jossain pelissä taisi miestä itseäänkin ruveta naurattamaan kun hassutti kolme vihua heidän kuudentoista alueellaan

Mikko Manninen on legenda.

Vertti dominoi uudella pelipaikalla

Vertti on aina varma valinta kentälle! Huikea kehitys ja rauhallisuus näkyy varmoina otteina

Aatulla on hyvä pelinäkemys. Aatu antaa panoksensa koko joukkueen hyväksi.

Viljala viimeinen este vastustajille

Robin Saastamoinen sitkeydellä takasin kentälle. Toiseksi paras maalintekijä ei ihan täysillä minuuteilla👍

Robin pystyi ratkaisemaan pelejä omilla yksilösuorituksillaan

Reetu Räsänen. Mahtava sisääntulo uuteen joukkueeseen! Oli mies paikallaan ja toi sopivasti savolaista äijäasennetta kettupuolustukseen.

Reetu ihan päällikkö! Jyväskylä kiittää!

Antti Åke, se vaan on ja niin ja näin, niinku vertauskuvallisesti

Aati = boss. Hienoimmat hiukset ja parhaat avaukset. Hieno esikuva.

Daniel tuli projektipelaajana Seinäjoelta ja täytti esityksellään ja tunteellaan paikkansa niin kentällä kuin fanien arvostuslistalla. Tervetuloa ja pitkää uraa Jyväskylään!

Danielilla riittäisi rahkeet chämppäriin asti, siksi hän🔥

Honar ylikylän jätkä