Lauantain Suomen Cupin vierasottelussa vastassa FC Viikingit

16.02.2018

Kauden 2014 kohtaamisissa Mikko Manninen iski kolme maalia FC Viikinkien verkkoon.

Kettupaidat matkustavat lauantaina Talihalliin FC Viikinkien vieraaksi Suomen Cupin lohkovaiheen toiseksi viimeisessä ottelussa. JJK lähtee hakemaan ottelusta tulosta Lahdessa kärsityn viime hetkien karvaan tappion jälkeen.

Kakkosessa pelaava FC Viikingit on JJK:lle tuttu vastustaja mm. kauden 2010 päätteeksi pelatusta kaksiosaisesta liigakarsinnasta, jossa tuolloin Ykkösen toiseksi sijoittuneet vuosaarelaiset ja Veikkausliigan toiseksi viimeiselle sijalle jäänyt JJK kohtasivat. Tuolloin Kettupaidat säilyttivät liigapaikkansa ja Viikingit jatkoivat pelejään Ykkösessä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kaudella 2014 Ykkösessä: kolmesta kohtaamisesta Kettupaidat veivät nimiinsä kaksi ja yksi kamppailu päättyi 0-0 tasalukemiin. Kahdessa voitetussa ottelussa Mikko Manninen hääri tehomiehenä osuen peräti kolmesti.

Kauden 2014 päätteeksi Viikingit putosivat sarjaporrasta alemmas Kakkoseen ja ovat rakentaneet siitä saakka nousuaan takaisin Ykköseen. Viime syksynä Viikingit pääsivät oman lohkovoittonsa ansiosta jo karsimaan paikasta Ykkösessä, mutta Klubi 04 osoittautui liian kovaksi vastukseksi ja paluu Ykköseen jäi vielä haaveeksi. Tulevalla kaudella vuosaarelaiset jatkavat Kakkosen A-lohkossa.

JJK:lla on Cupin lohkovaiheesta takanaan yksi voitto ja kaksi tappiota, joista jälkimmäinen kärsittiin viime lauantaina FC Lahden vieraana 4-2 lukemin. Kettupaidat taistelivat ottelun voitosta kynsin ja hampain viime hetkille saakka, mutta kotijoukkue rokotti viimeisten minuuttien aikana kahdesti ja pisteet jäivät Lahteen. Tappiosta huolimatta päävalmentaja Juha Pasoja löysi ottelusta paljon positiivista.

– FC Lahti -kamppailu oli meiltä pelinä oikein hyvä, vaikka lopputulos ei tietysti sitä ollutkaan. Ottelussa näkyi paljon hyviä juttuja ja onnistumisia saatiin molempiin suuntiin, hyökkäyspäähän löytyi mukavasti erilaisia kombinaatioita ja koko joukkueen puolustaminen oli hyvää. Erityisesti nuori topparipari  (Gentrit Kovaqi – Sami Nissinen) pelasi varsin ryhdikkään ottelun. Pelimme paranee koko ajan eli oikeaan suuntaan ollaan menossa.

FC Lahti-pelin hyökkäyspäähän saatiin leveyttä, kun talven aikana pienistä vaivoista kärsinyt Tomi Petrescu palasi avauskokoonpanoon. JJK:n molemmat osumat viimeisteli Kuopiosta Jyväskylään vuoden vaihteessa siirtynyt Patrik Alaharjula, jolle 1-1 -tasoitusosuma oli ensimmäinen Kettupaidassa. Alaharjula oli lähellä osua kolmannenkin kerran ja viedä vierasjoukkueen johtoon, mutta FC Lahden maalia vartioineen Damjan Siskovskin komea torjunta esti hyökkääjän aikeet. Kahden peräkkäisen tappion jälkeen Viikingit-kamppailusta lähdetäänkin Pasojan mukaan hakemaan tulosta.

– Vaikea peli on varmasti tulossa, sillä Kakkosen joukkueet Helsingissä ovat aina kovatasoisia.  Lähdemme kuitenkin siitä, että hallitaan ja kontrolloidaan peliä. Haetaan parannusta Lahti-pelistä ja sitä myöten siis myös tulosta. Lähtökohtaisesti aina alemman sarjan joukkueet pitäisi pystyä voittamaan ja siinä mielessä tietysti voittoa lähdetään hakemaan. Toisaalta oma peli ja oma tekeminen on näissä talven peleissä ennen varsinaisen sarjakauden alkua kuitenkin tärkeintä ja se mihin keskitytään.

KettuTV:n tenttivuorossa tällä kertaa kaksi maalia edellisessä ottelussa iskenyt Patrik Alaharjula. Haastattelijana FC Viikinkienkin paidassa torjunut Jere Pyhäranta:

 

Ruutu+ näyttää Suomen Cupin ottelut – tilaamalla kampanjakoodilla tuet seuraa

ISTV esittää huomisen kamppailun lisäksi lähes kaikki Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut suorana ja selostettuna Ruudussa. Kaikki pelit ovat katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena.

Tilaamalla 3 kk Ruutu+ hintaan 29,85 € (jatkuu toistaiseksi voimassa olevana) ja käyttämällä tilauksen yhteydessä kampanjakoodia SC18JJK, osa myyntihinnasta ohjataan JJK:lle. Kampanjakoodi on voimassa tilausta tehdessä 12.5.2018 saakka. Tilaa oheisella kampanjakoodilla Ruutu+ osoitteessa: https://kauppa.ruutu.fi/SUOMENCUP

Kaikki Ruutu+ kautta näkyvät Suomen Cupin ottelut ja muun tarjonnan voit tarkistaa osoitteesta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/suomen-cup

La 17.2.2018 Suomen Cupin lohkovaiheen 4.kierros: FC Viikingit – JJK, Talihallissa klo 16:30

P.S. Olethan jo tarttunut haasteeseen osoitteessa kettuhaaste2018.com