JJK:lle 1-0 vierasvoitto FC Viikingeistä

17.02.2018

JJK matkusti Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussaan FC Viikinkien vieraaksi Helsingin Talin jalkapallohalliin. Kettupaidat saalistivat tasaisesta ottelusta kaivatun 1-0 voiton ja tärkeät kolme pistettä matkasivat mukana Jyväskylään pitäen toivon jatkopaikasta vielä elossa, kun yksi kierros lohkovaiheesta on pelaamatta.

JJK:lla oli Suomen Cupissa takanaan kaksi tappiota, joten kamppailusta lähdettiin hakemaan ennen kaikkea tulosta. Vaikka ottelu olikin melko tasaista vääntöä, taipui Kakkosessa ensi kaudella pelaava FC Viikingit lopulta ylempisarjalaisten Kettupaitojen käsittelyssä suhteellisen vaivattomasti.

JJK kärsi parin edellisen ottelun tapaan useista merkittävistä poissaoloista, kun mm. Tommi Kari, Tomi Petrescu ja Honar Abdi joutuivat jättämään ottelun väliin eri asteisten vaivojensa vuoksi. GrIFK-kamppailussa itseään hieman loukannut Saku Leppänen sen sijaan teki paluun kokoonpanoon, aloittaen ottelun vaihtopenkiltä. Osittain poissaolojen myötä tarjoutui näyttöpaikka vuonna 1999 -syntyneelle omalle kasvatille Jarkko Heimoselle, jolle avauksen paikka oli ensimmäinen edustusjoukkueen virallisessa ottelussa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä ja erityisesti FC Viikinkien suurikokoinen hyökkääjä Vincent Emeka pääsi pariin otteeseen haastamaan nuorta kettupuolustusta ja JJK-maalia vartioinutta Jere Pyhärantaa. Yritykset jäivät kuitenkin osoitteettomiksi. Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkueen paras maalintekopaikka tarjoutui jälleen vahvan ottelun pelanneen Mikko Mannisen tarjoilusta Patrik Alahrjulalle, jonka laukaus viuhui kuitenkin hieman yli maalin. Tauolle siirryttiin siis maalittomissa tasalukemissa.

Toisen jaksoon alkuun Mikko Mannisen ja Mikko Ala-Porkkusen siirryttyä jälleen takaisin tutummille pelipaikoilleen alkoi vaarallisia tilanteitakin syntyä enemmän. Painostus tuotti tulosta, kun vajaan tunnin kohdalla oikealta upeasti noussut Mikko Manninen löysi syötöllään boksiin juosseen Ala-Porkkusen, joka ei maalipaikassaan erehtynyt vaan tykitti pallon varmasti maaliin. Viimeisen puolen tunnin aikana JJK:lle tarjoutui useampikin paikka lisätä johtolukemia, mutta tolppaa ja ylärimaa lähemmäs ei päästy. Ottelun viimeisillä minuuteilla kotijoukkue sai luotua vielä painetta kettumaalille, Pyhäranta piti kuitenkin maalinsa koskemattomana ja näin ottelu päättyi jyväskyläläisten 1-0 voittoon.

JJK:n ottelut jatkuvat Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisellä ottelulla FC Hakaa vastaan lauantaina 10.3. Vehkahallissa klo 14 alkaen.