Lauantain harjoitusvastustajana Lahden Reipas

16.02.2024
Kuva: 16-vuotias Mahlamäki viimeisteli maalin JIPPO:n verkkoon (📸 Mikko Kalavainen)

JJK isännöi lauantaina harjoitusottelussa Kakkosen A-lohkossa pelaavaa Lahden Reipasta. Ottelu pelataan Vehkahallissa klo 17:15 alkaen.

JJK saa lauantaina vieraakseen perinteikkään lahtelaisseuran. Oranssi-mustaraitaiset viirupaidat ylsivät viime kauden Kakkosessa aina Ykkösen nousukarsintoihin saakka, joissa tie nousi pystyyn, kun RoPS nappasi nousupaikan jatkoajan päätteeksi. Tommi Kautosen valmentama Reipas toimii Veikkausliiga-joukkue FC Lahden kanssa tiiviissä yhteistyössä ja seura tunnetaan tietysti niin Jari Litmasen kuin polvivammaansa kuntouttavan Robin Saastamoisenkin entisenä seurana, joista kumpaakaan ei valitettavasti taideta nähdä lauantaina pelipaita päällä.

JJK ja Reipas ovat toisilleen melko tuntemattomia vastustajia ja etsiessä joukkueiden välisiä sarjaotteluita pitää tilastohistoriassakin peruuttaa aina vuoteen 1996, jolloin joukkueet pelasivat Ykkösen pohjoislohkossa. Viimeksi miteltiin paremmuudesta kolme vuotta sitten Lahdessa pelatussa harjoitusottelussa.

Reipas on pelannut pre-seasonilla kolme harjoitusottelua, joissa TamU, MyPa sekä HJS ovat kukistuneet kaikki helpohkosti. Maaleja lahtelaismiehistö on tehnyt kolmessa harjoitusottelussa peräti 13 ja omiin on uponnut neljä. Viime sunnuntaisessa MyPa:n kaadossa kunnostautui etenkin hatullisen maaleja iskenyt Kösen veljeskolmikon nuorimmainen Berat, joka pelasi vielä viime kaudella JJK:ta vastaan JäPS:n paidassa Ykkösessä. Beratin isoveli Onuray toimii puolestaan joukkueen kapteenina.

JJK:lle lauantain taisto on talven kolmas. Ensimmäisessä kotipelissä tuli 0-2-tappio tulevan kauden vastustajalle OLS:lle ja viime viikonloppuna kettulauma taipui Joensuussa sarjatasoa ylempänä pelaavalle JIPPO:lle maalein 2-1. Vahvasti aloittanut kotijoukkue ehti karata 2-0-johtoon puolen tunnin paikkeilla, mutta jakson edetessä JJK pääsi yhä paremmin peliin mukaan ja kavensi lukemat juuri ennen taukoa, kun Miika Mahlamäki tykitti Eetu Venäläisen syötön verkon perukoille.

Toiselle jaksolle vierasjoukkue tuli aggressiivisemmin, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä. Lähimpänä kävi Arttu Leivonen, jonka laukaus lähietäisyydeltä kilpistyi kotijoukkueen maalivahtiin vartti ennen loppua. JIPPO pääsi aivan pelin lopussa kokeilemaan vielä pariin kertaan johtonsa lisäämistä, mutta toisen jakson kettumaalia vartioinut Jerry Kananen nollasi yritykset.

JJK-leiristä kuultiin alkuviikosta pelaajasopimusuutisia kaksin kappalein ja lisääkin uutisia on luvassa heti ensi viikolla. Julkaistut pelaajasopimukset näet täältä. JIPPO-ottelun jälkeen kettulaumaa on kuitenkin piinannut flunssa-aalto, joten kentällä nähtäneen lauantaina todennäköisesti vähän kapeampi nippu pelaajia.

JJK – Reipas || la 17.2. klo 17:15 || Vehkahalli