Latikka jälleen täydessä iskussa – ja valmiina kohtaamaan TPS:n!

07.02.2013

8-Topi tuikkaa

 

 

Huomenna Liigacupin ottelussa TPS:n kohtaava JJK on saanut kuluvan talven aikana peliinsä takaisin erään tärkeän ja kaivatun palasen, kun alavatsavammastaan täyteen pelikuntoon toipunut Tuomas Latikka on ottanut tutun oikean laitapuolustajan tontin jälleen haltuunsa.

Kevättalvella 2012 leikkauksessa käyneen Latikan viime kausi meni käytännössä kokonaan toipuessa ja pelikuntoa kasvattaessa – paluu kentille tapahtui viime heinäkuun lopulla vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan, mutta ensimmäisistä minuuteista on aina kuitenkin vielä matkaa täyteen pelikuntoon. Nyt täyteen iskuun päässyt Topi ymmärrettävästi puhkuukin peli-intoa.

– Kun ei yli vuoteen ole päässyt pelaamaan täysiä otteluita, niin totta kai nyt tuntuu todella hienolta. Viime kausi kuitenkin meni vielä täyttä kuntoa hakiessa, mutta nyt on paikat kunnossa ja hyvältä tuntuu pelata! Eipähän tätä yksikään jalkapalloilija treenaamisen takia tee, kyllä pelaaminen on se juttu, Topi naurahtaa.

– Nyt tuntuu kuin olisi taas todella tullut takaisin töihin…todella mukaviin sellaisiin!

Oman pelikuntonsa lisäksi JJK-ikoni on tyytyväinen myös koko joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Tietenkin talvikausi on vielä pelitavan hakemista ja harjoittelua, kuten sen kuuluukin olla. Joukkuepelimme tuntuu kuitenkin todella hyvälle jo tässä vaiheessa, Latikka kehuu.

Topi katsookin luottavaisena kohti parin kuukauden päästä alkavaa liigakautta.

– Joukkueesta lähti viime kauden jälkeen pelaajia –tärkeitäkin –, mutta tuntuu, että tällä hetkellä joukkueesta saadaan paljon enemmän irti kuin viime kaudella.

Kari Martonen on saanut nyt avukseen valmennusryhmään kaksi uutta täysiaikaista silmä- ja käsiparia ja itsekin liikunnanopettajan koulutuksen hankkinut Topi on nähnyt eron entiseen varsin selvästi.  

– Valmennusryhmän muutokset ovat näkyneet kyllä heti meille pelaajille, toimintamme on nyt tehokkaampaa. Auttaa tietenkin paljon päävalmentajan homma, kun tukena on useampi henkilö – viime kaudella Martsin harteille jäi harjoituksissa usein liian paljon hommaa ja on kuitenkin vain rajallinen määrä asioita, joihin yksi ihminen kerrallaan voi keskittyä. Nyt valmennusryhmä pystyy antamaan meille palautetta tekemisestämme aivan eri tavalla kuin aiemmin ja se tietenkin taas auttaa meitä paljon, Latikka kiittelee.

 

 

ilves-jjk_201212 

    Topi kipparoi Kettupaitoja joulukuussa Pirkkahallissa. 

 

 

Toista kertaa TPS

 

JJK kohtasi TPS:n tammikuussa Turussa ja tuolloin tasaväkisen ottelun vei TPS niukkaakin niukemmin 1-0-lukemin. Latikka odottaa huomiseltakin tiukkaa peliä.

– Varmasti tasainen ottelu on jälleen luvassa, mutta todennäköisesti kuitenkin erilainen kuin Turussa. Tässä ollaan kuitenkin parin pelin verran menty eteenpäin omassa pelissämme ja toisaalta molemmilla on nyt kuva siitä, mitä toinen tekee ja miten pyrkii pelaamaan.

– Tavallaan nämä liigacupin toisen kierroksen pelit kertovatkin ensimmäisiä paremmin siitä, missä mennään, muistuttaa Topi.

 

JJK saa Seinäjoella olosuhteiden pakosta jo kello 12:30 alkavaan otteluun mukaansa tiistaina maajoukkueen mukana olleet Samu Niemisen ja Santeri Aholan – niinpä koko Kettulauma onkin iskuvalmiina!

 

 

JJK – TPS, perjantaina 8.2.2013 kello 12:30, Wallsport Areena, Seinäjoki