Lahti vain suupala Ketuille – tukehduttava sellainen

29.04.2011

Päijänteen Barcelona tai tässä tapauksessa Köyhälammen Arsenal blokkasi tiensä Suomen Cupin välieriin ottamalla pataan tänään FC Lahden vieraskentällä lukemin 4-3.

El Láhticoksikin nimetty ottelu alkoi tasaisissa ja jossakin määrin hermostuneissa merkeissä ja matsin panos näkyi molempien joukkueiden otteissa. Pallonhallinta oli Kettupaidoilla alusta alkaen, mutta kotijoukkuekin sai luotua jokusen maalipaikan.

Tauolle mentiin tasatilanteessa 0-0, mutta sitten alkoi tapahtua. Tuomas Latikka kaadettiin röyhkeän nousun päätteeksi rangaistusalueella toisen puoliajan alkuhetkillä ja Tommi Kari niittasi pilkun tyylipuhtaasti sisään. Kari-show sai jatkoa pikaisesti, kun J-P Tuomanen teki keskialueella upean katkon, pallo ajautui Mikko Manniselle ja Super-Tommi naulasi päivän toisen Manun syötöstä.

Tulostaulun 0-3 lukemat latoi vanerille vuorostaan edellisen maalin syöttäjä Manninen häikäisevän messimäisen kuljetuksen päätteeksi tarkalla alanurkkalaukauksella.

Ketuilla alkoi tämän maalin jälkeen hunaja maistua kielillä jo liikaakin, sillä Etelä-Päijänteen pojat eivät vähästä lannistuneet. Lahtelaisten ensimmäinen maali tuli komian kaukovedon myötä, 2-3 kavennus seurasi suht pikaisesti, 3-3 tasoitus tasaista rataa ja sitten olikin jo voittomaalin 4-3 vuoro.

JJK:n taival tämän vuoden Suomen Cupissa päättyi tähän mutta taistelu jatkuu Veikkausliigassa viikon päästä 6.5. pelattavassa vierasottelussa FC Honkaa vastaan. Kotiavauksen vuoro on maanantaina 9.5. MYPAa vastaan – kaikki paikalle, Kettunutut tarvitsevat nyt kotiyleisön tukea – tällä kaudella ollaan parempia kotona kuin vieraissa!