Kotipelit käyntiin pistejaolla RoPS:n kanssa

08.05.2022

JJK aloitti kauden 2022 Kakkosen kotipelinsä lauantaina tasaamalla pisteet RoPS:n kanssa 2-2-tasatuloksella. Isäntien maaleista vastasivat Aatu Manninen ja Jimi Saarikko. Kotiavausta jouduttiin odottamaan lopulta pari tuntia alkuperäistä pidempään, kun Rautpohjan palosta levinneet savut viivästyttivät pelin alkua turvallisuussyistä. Klo 19 päästiin kuitenkin starttaamaan.

JJK aloitti ottelun vahvasti ja Lauri-Eemil Vetri RoPS:n maalilla joutui torjuntatöihin jo alkuhetkillä. Avausmaali oli lähellä kolmannella minuutilla, kun Daniel Säilyn matala, pomppiva veto oli painua tolpan juureen – Vetri kuitenkin sai sen torjuttua. Heti perään puolestaan Aleksis Lehtonen laukoi lähes identtisen pallon samaa kulmaa kohti ja jälleen Vetri torjui.

Jo seuraavalla minuutilla kotijoukkue kuitenkin pääsi juhlimaan maalia: Lehtonen haisteli tilanteen hyvin ja katkoi Vetrin lyhyen avauksen laittaen pallon maalin edustalle. Mikko Manninen jatkoi sen jalkapohjallaan taakseen toiselle Manniselle, joka laittoi pallon maaliin!

Avausmaalin jälkeen myös RoPS sai omaa peliään pyörimään. Vaarallisille paikoille vieraat eivät kuitenkaan päässeet. Pian JJK otti kuitenkin pelin haltuunsa ja pelissä nähtiin pitkä vaihe, jossa JJK hallitsi palloa ja etsi aukkoja RoPS:n puolustusmuodosta. JJK sai pidettyä palloa vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta rovaniemeläisten rivit maalin edustalla olivat tiiviit ja kunnon maalipaikoille pääsy oli vaikeaa. Puolen tunnin kohdalla pitkä piiritys päättyi lopulta A. Mannisen napakkaan, matalaan laukaukseen, joka viuhui kuitenkin hieman ohi takatolpalta.

35.minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Jonne Porkka katseli keltaista ja vieraat saivat vapaapotkun keskialueelta. Se ei kuitenkaan tuottanut kettupuolustukselle minkäänlaista vaaraa. Vaaranpaikat isäntien päässä olivatkin harvassa läpi puoliajan eikä Ville Viljalalla maalillaan juuri ollut töitä.

Toisessa päässä töitä oli enemmän: 37.minuutilla Roope Salo nousi pallon kanssa vasenta laitaa aivan päätyrajan tuntumaan asti ja syötti pallon takaviistoon kohti Lehtosta. Lehtonen laukoi ja RoPS-toppari Samuel Olabisi sai ensin jalkaansa väliin, sitten pallon nappasi syliinsä Vetri.
Seuravaksi pahanteossa oli Säily, joka luovi pallon kanssa boksiin – vastassa oli kuitenkin jälleen Olabisi, joka sai häirittyä laituria sen verran, ettei tämä saanut kunnon laukausta aikaan, vaan Vetrille jäi helppo työ torjua pallo.

Vaikka RoPS ei montaa kunnon maalipaikkaa saanutkaan, oli se tehokas. Tasoitus nähtiin 41.minuutilla, kun vieraiden oman kenttäpuoliskon rajaheiton jäljiltä Tatu Lakela näki pystyyn juoksevan Mikke Kiljusen ja latasi omalta kenttäpuoliskolta pallon tätä kohti – pallo pomppikin kettupuolustuksen välistä suoraan Kiljuselle, joka nosti sen yli vastaan tulleen Viljalan. Taukoa vietettiin näin 1-1-tasatilanteessa.

JJK suoritti tauolla ensimmäisen vaihtonsa, kun Säily vaihtui vasemmalla laidalla Robin Saastamoiseen. Saastamoinen olikin alusta vieraiden kiusana ja haki maalipaikkaa jo aivan puoliajan alkuhetkillä. RoPS peitti kuitenkin laukaisupaikat hyvin.
50.minuutilla JJK sai toisen jakson ensimmäisen kulmapotkunsa, kun M. Manninen nousi oikealta laidalta ja pyrki päätyrajalta syöttämään palloa maalin edustalle. Vahvan ottelun pelannut RoPS-kippari Olabisi oli kuitenkin jälleen välissä ja katkoi tilanteen kulmapotkuksi. Kulmapotku tavoitti puolestaan JJK-toppari Reetu Räsäsen, joka olikin vähällä iskeä ensimmäisen maalinsa kettupaidassa – pusku painui kuitenkin hieman ohi takatolpan.

58.minuutilla nähtiin JJK:n toinen vaihto, kun Räsänen jätti kentän pienen kolhun vuoksi ja kentälle tuli Ville Kirvesoja. Samalla Vertti Lepo tippui keskikentältä puolustukseen Antti Åken topparipariksi. Kirvesojan syöttövalikoimaa nähtiin jo parin minuutin kuluttua, kun tämä laittoi pitkän, tarkan pallon kohti puolustajien välistä oikealla pystyyn juoksevaa Saastamoista. RoPS-puolustuksesta tällä kertaa Eelis Taskila ennätti kuitenkin juuri ennen Saastamoista purkamaan pallon yli sivurajan.

Juuri kun tunti tuli täyteen, rakensi JJK hyvän hyökkäyksen puolestaan vasemmalla: Saastamoinen ja Porkka toivat pallon ylös ja Saastamoinen tarjoili kohti boksissa odottavia Lehtosta ja Saloa. Laukausta kokeili lopulta Lehtonen, mutta se meni liiaksi kohti Taskilaa, joka ohjasi pallon rinnallaan Vetrille.

Jos pitkät pätkät avausjaksostakin oli menty isäntien hallinnassa, oli toinen jakso sitä vielä vahvemmin. JJK pyöritti palloa RoPS:n kenttäpuoliskolla suurimman osan ajasta hakien johtomaalia. RoPS kuitenkin puolusti tiiviisti ja yksi yritys toisensa jälkeen kilpistyi sinivalkoisiin. 64.minuutilla oli Kirvesojan vuoro kokeilla, kun Lepo löysi tämän oikealta laidalta tarkalla ristipallolla. Kirvesoja luovi boksiin ja laukoi pienestä kulmasta napakasti – Vetri oli kuitenkin tilanteen tasalla ja torjui. 72.minuutilla kokeili puolestaan Lepo itse, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt volley karkasi selvästi yli maalin.

Vaikka RoPS ei saanut toisella puoliajalla montaa hyökkäystä, oli se paikan tullen tehokas. Johtomaali kävi lähellä 75.minuutilla, kun Eetu Venäläinen laukoi matalan, pomppivan pallon kohti etukulmaa. Viljala venytti kuitenkin hyvin hanskansa väliin, eikä torjunnasta seurannut kulmapotku tuottanut puolustukselle vaikeuksia. 77.minuutilla Venäläinen sai kuitenkin toisen tilaisuuden, eikä tällä kertaa erehtynyt. Alex Tolra riisti pallon keskialueella ja laittoi vauhtiin Venäläisen, joka paineli läpi puolustajista nokikkain Viljalan kanssa viimeistellen tarkasti aivan takatolpan juureen.

JJK ei kuitenkaan luovuttanut takaiskun myötä, vaan jatkoi vahvaa hallintaansa ja maalin hakua aivan loppuun asti. Pelin lähestyessä loppuaan alkoivat tunteetkin hieman kuumeta ja viimeinen kymmenminuuttinen lisäaikoineen oli melko rikkonaista peliä.

JJK:n kärsivällinen työnteko palkittiin kuitenkin lopulta aivan viime hetkillä ja tasoitusmaalia olivat värkkäämässä nuoret vaihtomiehet. Lisäaikaa oli pelattu jo useampi minuutti, kun JJK sai vapaapotkun keskialueelta, kun Manua rikottiin kelpo keskityspaikassa. Pallon taakse asettui 76.minuutilla kentälle tullut Shirman Osso ja maalille nousi lähestulkoon koko kettumiehistö. Osso laittoi hyvän, kierteisen pallon boksiin eikä RoPS saanut sitä millään purettua, vaan pallo pomppi JJK-pelaajalta toiselle. Lopulta Saastamoinen sai pallon haltuunsa takatolpalla ja syötti maalin edustalle vapaaksi jääneelle Jimi Saarikolle, joka tuli kentälle toisen maalintekijä Mannisen tilalle 87.minuutilla. Saarikko avasi kauden maalitilinsä lataamalla pallon voimalla maalin kattoon ja toi JJK:n tasoihin viidennellä lisäaikaminuutilla! Maalin jälkeen ei ottelua enää ehditty laittaa käyntiin, vaan Saarikon maali jäi lauantai-illan viimeiseksi tapahtumaksi.

Kuriiri Korhosen tarjoama maalikooste katsottavissa JJK TV:ssä.

JJK:n pelit jatkuvat ensi lauantaina 14.5. Pietarsaaressa JBK:n vieraana ja kotiottelut jatkuvat puolestaan varsinaisella herkkupalalla, kun JJK isännöi FC Vaajakoskea kauden ensimmäisessä Kakkosen derbyssä perjantaina 20.5. Otteluisäntänä paikallisottelussa toimii Alva.

JJK - RoPS 2-2 (1-1)

Maalit:

0-1 4' Aatu Manninen (M. Manninen)

1-1 41' Mikke Kiljunen

1-2 77' Eetu Venäläinen

2-2 90+5' Jimi Saarikko (Saastamoinen)


JJK:n avauskokoonpano: Ville Viljala, Jonne Porkka (v), Reetu Räsänen (58' Ville Kirvesoja), Antti Åke, Juho Luoma (C), Vertti Lepo, Daniel Säily (46' Robin Saastamoinen), Roope Salo(76' Shirman Osso (v)), Aatu Manninen (87' Jimi Saarikko), Mikko Manninen, Aleksis Lehtonen

Vaihdossa: Aati Riihimäki, Maxime Nzeza, Shirman Osso (76'), Jimi Saarikko (87'), Robin Saastamoinen (46'), Ville Kirvesoja (58'), Konsta Korhonen